“İKİNCİ BİR SURİYELİ VAKASI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”




Tarih: 14 Ekim 2024 Pazartesi 12:47

HABER MERKEZİ

İsrail’in saldırılarının ardından sayıları binlerle ifade edilen çok sayıda kişi gemilerle Mersin Limanına geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Daha önceki dönemde biliyorsunuz Suriye’den gelen savaştan kaçan vatandaşları sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık. Ama Misafirlik bitti. Hepsi ev sahibi oldu ve kalıcı oldular. İkinci bir Suriyeli vakası yaşamak istemiyoruz. İkinci bir mülteci vakası ülkemizde yaşamak istemiyoruz” dedi.

Savaştan kaçarak, Beyrut ve Tripoli Limanı’ndan Mersin Taşucu Limanı’na gelen gemi sayısı 6’yı bulmuş durumda. Gelenler arasında Avrupalı olanlar kendi ülkelerine giderken, Lübnanlıların durumu belirsizliğini koruyor. Sevkiyatların olduğu Taşucu’na giden CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, yaptığı açıklamada; “Gelen gemilerin içerisinde Avrupalı vatandaşlar olduğu gibi aynı zamanda Lübnanlı vatandaşların olduğu da söyleniyor. Sahayı gezdik biraz önce her yeri gördük. Evet ya hatırı sayılır bir Lübnanlının Taşucu Limanı'ndan ülkemize giriş yaptığı alenen belli. Şimdi burada önemli olan buraya gelen bu vatandaşların bu ülke ülkemizde ne kalacakları, nerede kalacakları, nasıl kalacakları, ülkeyi ne zaman terk edecekleri veya kalıcı mı olduklarının buradan hükümet tarafından açıkça belirtilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

 

“HEPSİ EV SAHİBİ OLDU VE KALICI OLDULAR”

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınanları hatırlatan Dinçer, “Daha önceki dönemde biliyorsunuz Suriye'den gelen savaştan kaçan vatandaşları sığınmacı olarak ülkemize misafir olarak aldık. Ama Misafirlik bitti. Hepsi ev sahibi oldu ve kalıcı oldular. İkinci bir Suriyeli vakası yaşamak istemiyoruz. İkinci bir mülteci vakası ülkemizde yaşamak istemiyoruz. Lübnan’dan gelen geçen göç Suriyeliler gibi düzensiz olmamalı. Bu insanların ne kadar süreyle kalacakları, hangi şartlarda kalacakları belli değil. Bunu bir kontrol altına alınması lazım. Yeni bir göçmen krizi yaşamak istemiyoruz. Sığınmacıları artık ülkemizde sadece misafir sıfatıyla görmek istiyoruz. Kalıcı olmalarını istemiyoruz. Bak işte gördüğünüz gibi vatandaşlar ellerinde valizlerle şehrin içerisine giriş yapıyorlar. Herhangi bir kontrolünden geçmiyorlar. Herhangi bir şekilde bir kayıt altında değiller. Ve bu insanlar yarın bu ülkede kalıcı mı, gidici mi? Ne olduğu belli değil” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA