“YENİ DÜZENLEME VATANDAŞA YENİ YÜK GETİRECEK”




Tarih: 17 Ekim 2024 Perşembe 17:03

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, bu hafta mecliste Tüketici Haklarına yönelik Kanun teklifinin görüşüleceğini hatırlatarak, “Ancak bu kanun maalesef tüketiciyi korumaya yönelik herhangi bir şey getirmiyor. Şu hayat pahalılığı döneminde vatandaşı rahatlatmıyor, getirdiği yeni gizli ya da açık vergilerle üstelik vatandaşın yükünü daha da ağırlaştırıyor” dedi.

Gündemde olan ek vergilerle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, tepkiler üzerine geri çekilen Savunma Sanayi Fonu ile ilgili, “Savunma Sanayi fonuna diyerek, araba ve ev alana ödettiği vergilerin üzerine yeni vergi, banka kartına ve noter masraflarına ilave zam gibi yeni yeni vergiler getiriyordu. Bizler Milletçe Ülkemizin savunmasına yönelik her türlü fedakarlığı alnımızı kırıştırmadan yaparız. Bu konuda Milletçe ne kadar hassas olduğumuzu tüm dünya bilir” ifadelerine yer verdi.

 

“TOPLANAN PARALARIN AKIBETİ AÇIKLANSIN”

Yaşanan depremler sonrası toplanan paraların akıbetini soran Kocamaz, “Öncelikle 1999’da yaşadığımız Marmara Depremi’nde toplanan deprem vergisiyle ve 1,5 yıl önce gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili olarak 2.kez toplanan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin akıbetinin ne olduğunun açıklanması gerek. Bu kanun, açıkça ifade edilmese de aslında çok yüksek ciro yapmasına rağmen, kurulduğu günden itibaren, beş yıldır bir kuruş vergi vermemiş ve şu anda da hissesinin yüzde 60’şı Çin’li ortaklarına geçmiş, internetten satış yapan bir şirkete imtiyaz tanıyor. Kendilerine sorarsan bu kanun herkese eşit uygulanacak diyorlar. Oysa, getirilen kanundaki tanıma bir tek şirket uyuyor. İki yıl önce muhalefetin tüm itirazlarına rağmen çıkardıkları kanunu, bugün değiştirmek istemelerinin nedeni maalesef bu” dedi.

 

“BÖYLE BİR DEVLET ANLAYIŞI OLMAZ”

Görüşülen kanun teklifi üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Kocamaz, “Böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Lafa geldi mi, meydanlarda halka Şeyh Edebalı’nın sözlerini tekrarlayarak, ”İnsanı yaşatki devlet yaşasın” diyorlar. Ama uygulamada tam tersini, yani yandaş şirketi yaşat, o şirketlere imtiyaz tanı, vergi borçlarını sil ki, devlet zaafa uğrasın, işçiye emekliye düşük maaş ver ki insanlar ne yapacağını şaşırsın, sıkıntı ve yokluk içerisinde kıvransın dursun diyorlar. Çin Hükümeti’nin Doğu Türkistan Özerk Bölgesi’ndeki soydaşlarımıza uyguladığı soykırım politikalarını artırdığı bir dönemde, AKP Hükümeti’nin Çin’li bazı şirketlere duyduğu bu yakın ilgiyi anlamakta zorluk çekiyoruz. Aynı filmi daha öncede, diğer elektrikli araç firmalarına uygulanan gümrük vergilerini artırırken, Çin’li BYD firmasına sıfır gümrük uygulayarak ayrıcalık tanıdığı ve Devletimizi milyarlarca dolar zarara uğrattığı gibi. Böyle bir pervasızlık, böyle bir kör göze parmak misali, göz göre göre Devleti zarara sokmak olabilir mi? Biz böylesine iç karartan kirli bir pazarlığın arkasında kim ya da kimler var? Detayları nedir? Bu imtiyaz hangi yandaş kişi ya da firmaya tanınmıştır henüz net olarak bilmiyoruz. Ancak 5’li çete ile diğer yandaş kişi ve şirketlere alenen yapıldığı herkesçe malum vergi afları, bu tür davranışlarının en belirgin ispatı. Böyle bir devlet yönetimi, böyle bir hükümet etme anlayışı olabilir mi? ‘Yaparsa AKP yapar’ sözünün açılımı demek ki buymuş. Bizler, belki Meclis’teki sayısal çoğunluk Cumhur ittifakı’nda olduğundan gücümüz yetmeyecek ama, tarihe not düşmek adına, halkımıza hiçbir yararı olmayan bu kanuna hayır diyeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA