“MERSİN, HATAYLILARIN GÜVENLİ LİMANI”




Tarih: 20 Ekim 2024 Pazar 13:33

HABER MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 6 Şubat depreminden sonra Mersin’e taşınan Rabia ve Recai Şahutoğlu tarafından açılan Coffee Ra’da düzenlenen Mersin’de yaşayan Hataylı depremzedelerin Dayanışma Günü Etkinliği’ne katılım sağladı. Mersin Büyükşehir tarafından kendilerine ve diğer depremzedelere yapılan hizmetler dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileten Hataylı depremzedeler; “Mersin Hataylıların güvenli limanı” dediler.

Akdeniz İlçesi Kültür Mahallesi’nde hizmet veren Coffee Ra tarafından 2.’si düzenlenen etkinliğe, Mersin’de yaşayan Hataylı depremzedeler yoğun katılım gösterdi. Burada konuşan Başkan Vahap Seçer, Mersin’de yabancılık hissetmemeleri gerektiğini söyleyerek, Mersin’in de halkların alışkanlıkları, kültürleri ve etnik yapıları itibariyle Hatay’a çok benzediğinden söz etti. Başkan Seçer, “Hepimizin çok üzüldüğü olaylarla karşı karşıya kaldık. Çok kayıplar yaşandı. Ailelerde bölünmeler ve parçalanmalar oldu. Bunlar tabi bir birey için ve aileler için çok büyük toplumsal travmalar” dedi.

 

“MİLLET OLMANIN UNSURU; BİRBİRİNE SIKINTILI VE ACILI DÖNEMDE YARDIMCI OLMAK VE SARILMAKTIR”

Seçer, Mersin’in de depremi hissettiğini ama yıkıntı yaşanmadığını aktararak, Mersin Büyükşehir olarak depremin yaşandığı illere ekipleri hızlıca intikal ettirdiklerini hatırlattı. Depremin ikinci günü de bölgeye gittiğini anlatan Seçer, “Orada gördüğümüz tablo herkesin tahayyül edeceği bir tablo değil. Ancak yaşayan, gören, hisseden bilir” dedi. Büyükşehir olarak hatlardan çektikleri otobüsler ile Mersin’e depremzedeleri taşıdıklarını da anlatan Seçer, “Mersinliler hiç bundan imtina etmedi. Yurtları da otelleri de spor salonlarını da hepsini barınacak noktaya getirdik, el birliğiyle herkes elinden geleni yaptı. Zaten bir millet olmanın unsuru birbirine bu sıkıntılı ve acılı dönemde yardımcı olmak ve sarılmaktır. Biz de bu vatanın evlatlarıyız, etnik kökenimiz ne olursa olsun biz kardeşiz. Hep beraber olalım. Rahat olun biz buradayız. Mersin hoşgörülü, huzurlu ve güvenli bir yerdir. Bize ihtiyaç olursa biz buradayız” dedi. Depremzede vatandaşlar Başkan Seçer’e; “Hataylılar sizinle gurur duyuyor. “Mersin, hataylıların güvenli limanı oldu” diyerek, Seçer’e teşekkür ettiler. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA