SOSYAL POLİTİKALAR ÇALIŞTAYI’ SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI




Tarih: 20 Ekim 2024 Pazar 14:15

HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Sosyal Politikalar Çalıştayı’ tamamlandı.

Yuvarlak Masa Çalışmaları ile devam eden ve CHP’li 21 il ve 14 büyükşehir belediyesinin bürokratlarının katılım sağladığı çalıştayın sonuç bildirgesinin deklare edilmesinin ardından kapanış konuşması yapan Seçer, yaptıkları hizmetlerin toplumsal karşılığının olmasını istediklerini ifade ederek, “Belediye başkanı tüccar değil, kamu görevi yapan yöneticilerdir” diye konuştu. İktidar olmak istediklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Ülkemizi girdiği bu buhranlı süreçten çıkartmak istiyoruz” dedi. CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün tarafından okunan 15 maddelik Çalıştay Sonuç Bildirgesi’nde ana hatlarıyla CHP’li Belediyelerde; İstanbul Sözleşmesi’nin ayrım gözetmeme ilkesini temel alarak belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğini bir yönetim şekli olarak benimsedikleri ve ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nın imzalanması, kadınların maruz kaldığı toplumsal cinsiyet temelli sorunların tespiti, Yerel Eşitlik Eylem Planı ile yerelde yapılacak çalışmaların temel stratejisini belirleme ve izlenebilirliğini sağlama, şiddet mağduru kadınların başvurabileceği Kadın Danışma Merkezleri’nin açılması konu başlıkları üzerine kararlar alındı. Kadınların iş gücü piyasasına katılımının desteklenerek ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri, belediyelerin karar alma mekanizmalarında kadınların daha fazla yer almasının sağlanması, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe uygulanması da önemli maddeler arasında yer aldı. Kadınların yoğun olarak kullandığı alanların güvenli hale getirilmesi, engelli kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları açılması, çocuk yaştan itibaren cinsel sağlık eğitimi verilmesi ve kadın sağlığı tarama alanları oluşturulması, kız çocuklarının eğitime devam edebilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesi üzerine de önemli kararlar alındı. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA