HABER MERKEZİ
MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Milli Eğitim Bakanlığı 2025 Yılı Bütçe görüşmelerinde söz alarak, kentte bulunan 4 üniversitenin ortak bir platformda birleşerek teknoloji, yapay zeka ve AR-GE merkezleri kurulması önerisini gündeme getirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bakanlıkların bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2025 Yılı Bütçe görüşmelerinde söz alana Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Mersin’in eğitim alanındaki ihtiyaçlarını dile getirdi.
Mersin’in eğitim alanındaki ihtiyaçlarını dile getiren Milletvekili Uysal, kentte bulunan 4 üniversitenin ortak bir platformda birleşerek teknoloji, yapay zeka ve AR-GE merkezleri kurulması önerisini gündeme getirdi. Uysal “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin beyefendi ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar beyefendi siz uygun görürseniz Mersin’imizde yer alan 2 devlet 2 vakıf toplamda 4 üniversitemizin ortak bir platformda buluşturulup; teknoloji, yapay zeka ve araştırma merkezi kurulabilir. Üniversiteler kendi aralarındaki sanayi iş birlikteliğini geliştirerek hem Mersin ekonomisine hem de devletimizin bütçesine katkıda bulunacaklarını düşünüyoruz. YÖK Başkanımıza Mersinli kardeşlerim adına da çok teşekkür ediyorum çünkü mesleki eğitim ve teknoloji eğitimine ciddi destek sağlıyor. Mersin’de bulunan üniversitelerimizle beraber sektörel projeler yapıyoruz ve bu da Mersin’in ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor” şeklinde konuştu.
Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’de de pek çok okulda güçlendirme ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini aktaran MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Biliyorsunuz Mersin’imizde 1400 okulumuz 400 bin öğrencimiz 32 bin öğretmenimiz var. Ve bunun yanında 2 devlet üniversitesi 2 vakıf üniversitesinde 60 bin öğrencimiz yüksek öğrenim eğitimi alıyor. 2023 yılında yaşadığımız 6 Şubat deprem felaketinden sonra performans analiz raporlarına bağlı olarak güçlendirme kararı verilen okullarımızdan 25 okulumuzun ve 519 dersliğimizin ihalesi yapılmıştır. 18 okul ve 366 dersliğin güçlendirme işlemleri tamamlanmış ve eğitime açılmıştır. 7 okulumuz ve 153 dersliğimizin inşası devam etmektedir. Okullarımızın inşaatını tamamlayıp, öğrencilerimizin okullarına hızlıca kavuşmasını sağlamak isteriz” diye konuştu.
Mersin’in teknoloji üssü bir kent olması için girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Uysal, öğrencilerin daha çok teknoloji eğitimi alabilecekleri okullar ve platformlar kurulmasını isteyerek “Mersin’imiz özel sektör ve devlet kurumlarımızla ortaklaşa teknoloji ve AR-GE şehri olmasıyla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Kentin ekonomik anlamda büyümesi ve gelişen teknoloji çağına ayak uydurabilmesi için teknoloji eğitiminin alınabileceği okullar ve platformlar kurulmasını talep ediyoruz. Bu nedenle Mersin Dumlupınar Lisesinin Fen ve Teknoloji Lisesine, Tarsus Cengiz Topel Anadolu Lisesinin Bilişim ve Teknoloji Lisesine, Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesinin Tarım Teknoloji Lisesine, Silifke Lisesinin Yazılım Anadolu Lisesine dönüştürülmesini ve ayrıca Tarsus’ta kurmaya çalıştığımız ve aksiyon planlarımızda olan Tarsus Spor Lisesine destek vermenizi temenni ediyoruz” dedi. (
|