Tarsus’ta çocuklar gölge oyunu ile buluştu




Tarih: 7 Nisan 2025 Pazartesi 17:09

İHA

Tarsus Belediyesinin, kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında sahnelenen ’Karagöz-Bitirim Bebe’ adlı gölge oyunu, minik izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat ve Kültür Akademisinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar Karagöz ve Hacivat’ın eğlenceli diyaloglarıyla hem güldü hem de öğrendi. Renkli ve neşeli anların yaşandığı gösteri sırasında, çocukların meraklı bakışları ve kahkahaları etkinliğe ayrı bir canlılık kattı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, çocuklara yönelik sanatsal ve kültürel etkinlikleri artıracaklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Çocuklarımızın geleneksel sanatlarımızla tanışmasını çok önemsiyoruz. Karagöz ve Hacivat, sadece bir eğlence değil, aynı zamanda kültürel hafızamızın bir parçası. Onları yeni nesillerle buluşturmak bizler için büyük bir mutluluk. Tarsus Belediyesi olarak çocuklarımızın hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirebileceği etkinliklere devam edeceğiz."


Etiket: mersin, tarsus belediyesi, gölge oyunu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA