‘Gazze Ağıdı’şiir sergisi




Tarih: 8 Ekim 2025 Çarşamba 11:32

HABER MERKEZİ

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazze’de aylardır süren bombardımanlarda katledilen binlerce çocuk ve Filistin halkının özgürlüğüne destek vermek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik Filistin Özgürlük müzikleri ile başladı.Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen  “Gazze Ağıdı”  sergisi, İsrail’in zulmüne uğrayan çocukların sessiz çığlığını sanatın diliyle duyurdu.Halka açık bir ortamda ‘Gazze insanlığın onurudur. Bu onuru ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur.’ mesajıyla serginin amacına dikkat çekildi.

YIKILAN EVLER, GÖZYAŞI VE SESSİZ ÇIĞLIKLAR

Filistin halkının yaşadığı bu büyük acı, Mersin’de düzenlenen anlamlı bir sergiyle bir kez daha gündeme taşındı. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gazze Ağıdı” şiir sergisi, yediden yetmişe yüzlerce vatandaşın katılımıyla yoğun ilgi gördü. Sergide, işgalci İsrail’in saldırıları altında yaşam mücadelesi veren masum insanların acılarını anlatan şiirler, fotoğraflar ve çocuk çizimleri yer aldı. Ziyaretçiler, eserleri gezerken duygusal anlar yaşadı. Gazze’de yaşanan insanlık dramı, bu kez şiirlerle dile geldi.Sanatın diliyle vicdanlara seslenen “Gazze Ağıdı” şiir sergisinin, önümüzdeki dönemde farklı merkezlerde de sergilenmesi planlanıyor.

“GAZZE’DE TOPRAK KAN AĞLIYOR”

 Programda katılımcılara seslenen İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: “Gönlü Gazze’nin ıstırabıyla yanan, yüreği Filistinli çocukların gözyaşlarında atan kıymetli davetliler, “Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır.” diyor Hz. Ali. Biz de bugün burada sonu yaklaşan Katil İsrail’in zulmüne karşı zafere yürüyen Gazzeli evlatlarımızın yanlarında olduğumuzu haykırmak için toplanmış bulunuyoruz.Gazze yanıyor…Ken’an diyarı, peygamberler yurdu, bereketli topraklar kan ağlıyor. Ve ne acıdır ki, bu yangının tam ortasında çocuklar var. Masum, savunmasız, daha adını yeni öğrenmiş çocuklar…İsrail’in sistematik, örgütlü ve insanlıktan uzak saldırılarıyla yerle bir edilen bu kadim şehirde artık gökyüzüne bakan gözler değil, toprağın altında kalan bedenler var” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN GAZZE, SADECE BİR COĞRAFYANIN ADI DEĞİLDİR”

Bugün Gazze’nin, sadece bir coğrafyanın adı olmadığını kaydeden Durmuş, “Bugün Gazze; insanlığın, vicdanın ve onurun imtihan yeridir.Çünkü Gazze’de sadece binalar bombalanmıyor; Gazze’de; çocuklar, umutlar, insanlık ve adalet bombalanıyor. İsrail’in gerçekleştirdiği bu saldırılar, artık bir savaş değil; düpedüz bir katliam, bir soykırım, bir çocuk kıyımıdır. Her biri birer cennet kuşuna dönüşen binlerce yavru… Bir annenin, bir babanın ömür boyu içinde taşıyacağı tarifsiz bir acının sessiz çığlığıdır bu kirli saldırılar.Ama biz bu çığlığa sessiz kalamayız! Kudüs bizim gözbebeğimizdir. Mescid-i Aksa, ümmetin namusudur. Eriha, Yafa, Gazze, Ramallah; hepsi bizim ortak hafızamızın, medeniyetimizin ve imanımızın şehirleridir. Bugün Filistin’de ölen sadece insanlar değildir, aynı zamanda insanlık da can çekişmektedir. Ve biz biliyoruz ki, zalimin karşısında susan, dilsiz şeytandır. Biz bu zulme alışmayacağız, alıştırılmak istenen normalleşmeyi kabul etmeyeceğiz! Vicdanımızı uyuşturan hiçbir sessizliği içselleştirmeyeceğiz! Çünkü bizim yüreğimizde tevhidin sarsılmaz bilinci, adaletin şaşmaz terazisi ve Rahmet Peygamberi’nin merhameti var.Biz buradan, Gazze’nin mazlumlarına bir söz veriyoruz: Sizin acınız bizim acımızdır.Sizin direnişiniz bizim onurumuzdur. Biz, tarihin şahitliğinde, bu çağın en büyük adaletsizliğine karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Rabbimiz, kalbimize merhamet, yüreğimize cesaret, dilimize hakikat versin.Gazze’ye direniş gücü, ümmete birlik, zalime ise Kahhar İsm-i Şerifi tecelli eylesin.Unutmayalım ki: Gazze susarsa, insanlık susar!Hepinize teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.


Etiket: GAZZE, ŞİİR, GAZZE AĞIDI, MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA