ARSLANKÖY’DE 106. YIL COŞKUSU




Tarih: 1 Mart 2026 Pazar 16:56


Mersin’de Kuvayimilliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü, düzenlenen törenle büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

Toroslar Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törende, Kuvva-i Milliye milislerinin Arslanköy’de düşman kuvvetlerine karşı verdiği mücadeleyi konu alan temsili tiyatro gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterileri ve bando eşliğinde gerçekleşen zafer yürüyüşü kutlamalara renk kattı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej halinde Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.

MUHTAR AY: “GEÇMİŞE SAYGI, GELECEĞE SORUMLULUK”

Törenin açılış konuşmasını Arslanköy Muhtarı Züleyha Ay yaptı. Ay, 106 yıl önce yakılan bağımsızlık ve özgürlük ateşinin bugün de aynı inançla yaşatıldığını belirterek, “Bu köyün muhtarı olarak karşınızda olmak benim için büyük bir gurur. Her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle geçmişimize olan saygımızı diri tutarken, vatan ve bayrak sevgisini yarınlara taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.

BAŞKAN YILDIZ: “ECDADIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, konuşmasına vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek başladı. Arslanköy’ün Kuvayimilliye’ye katılışının hem ülke tarihi hem de Kurtuluş Savaşı açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Yıldız, Milli Mücadele’nin dünya tarihinde benzeri olmayan bir bağımsızlık savaşı olduğuna dikkat çekti. Kurtuluş Savaşı’nda binlerce aydının ve kurmay subayın hayatını kaybettiğini söyleyen Başkan Yıldız,  “O dönemin koşullarında bu kadar kayıp veren bir ülkenin kuruluşu belki çok daha zordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” düsturuyla, bir bilimsel çalışmayla laik demokratik bir Cumhuriyet yeniden var edildi. Ekonomik, toplumsal, sosyolojik anlamda var edildi. Dolayısıyla hangi zorluklar altında, hangi koşullar altında bu ülkeyi kurduğumuzu bilmeliyiz.” diye konuştu. Ekonomik ve toplumsal kalkınma hamlelerine örnek olarak Sümerbank ve Etibank gibi kuruluşların hayata geçirildiğini söyleyen Yıldız, “Bu ülkenin hangi zorluklar altında kurulduğunu bilmek yetmez; bunu çocuklarımıza da aktarmalıyız. Ecdadımızın hangi şartlarda bu vatanı kazandığını bilen nesiller, ülkesine  ve değerlerine daha güçlü sahip çıkacaktır.” dedi.

KAYMAKAM SOĞUKPINAR: “TAŞIDIĞIMIZ EMANETİN BİLİNCİNDEYİZ”

Toroslar Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ise konuşmasında, Arslanköy’ün Milli Mücadele’deki önemine vurgu yaptı. Soğukpınar, “Gazilerimizin ve şehitlerimizin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi kuranların manevi huzurunda, Aslanköyümüzün kurtuluşunun 106. yılını iftiharla kutluyoruz. Taşıdığımız emanetin sorumluluğunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA