Mersin’de “Şiddete ve Madde Bağımlılığına Hayır, Spora Evet” mottosuyla başlayan Şenlik Ligi’nde, 156 takımda 2 bin 340 futbolcu ter döküyor
HASAN KÜÇÜK
Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen U-11 ve U-12 Şenlik Ligi başladı. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen açılış törenine Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Futbol İl Temsilcisi Ahmet Karataş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz katıldı.
Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada organizasyona bu yıl yoğun katılım olduğunu belirterek; “U-11 kategorisinde 73, U-12 kategorisinde ise 83 takım olmak üzere toplam 156 takım ve 2 bin 340 sporcu mücadele edecek. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyona önemli katkılar sunduğunu ifade eden Ertaş, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibine teşekkür etti.
Haziran ayı sonuna kadar sürecek olan Şenlik Ligi’nin Mersin merkezde Macit Özcan Spor Tesisleri’nin yanı sıra Tarsus, Erdemli, Silifke ve Anamur’da da düzenlendiğini belirten Ertaş; Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerini sporcuların kullanımına açtığını, su ihtiyaçlarını karşıladığını ve turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ile madalya desteği sağlayacağını söyledi.

“ŞİDDETE VE MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR, SPORA EVET”
Bu yıl organizasyonun sosyal farkındalık yönüne de dikkat çeken Ertaş, Şenlik Ligi’nin sloganının “Şiddete ve madde bağımlılığına hayır, spora evet” olduğunu vurguladı.
Çocukların müsabakalara bu mesajı taşıyan pankartlarla çıktığını ifade eden Ertaş, “Çocuklarımıza sadece futbol oynatmıyoruz. Aynı zamanda onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı, spora yönlendirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde artan şiddet olayları ve zorbalığa da dikkat çekmek istedik. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda yetişmesine katkı sunmak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak” diye konuştu.
Türkiye Şampiyonası niteliği taşımayan organizasyonun il genelinde gerçekleştirildiğini belirten Ertaş, turnuva sonunda yapılacak toplu kapanış töreniyle dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarının verileceğini sözlerine ekledi.
|