Tedbirleri ihlal edenlere 131 bin 754 TL ceza kesildi




Tarih: 14 Nisan 2020 Salı 21:20


Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda 74 kişiye toplamda 131 bin 754 lira ceza kesildi, karantina kurallarına uymayan 2 kişi hakkında ise 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezalarını da içeren adli işlem başlatıldı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda 74 kişiye toplamda 131 bin 754 lira ceza kesildi, karantina kurallarına uymayan 2 kişi hakkında ise 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezalarını da içeren adli işlem başlatıldı.

Keşan'da korona virüs (Covid-19) pandemisinin yayılmasının önlenmesi amaçlı Keşan Umumi Hıfzıssıhha Kurulu olarak çeşitli kararlar alınmıştı. Mezkur kararlardan, 20 yaş altının sokağa çıkmaması, vatandaşların toplu halde birbirlerine 2 metreden fazla yaklaşmaması, 65 yaşın üzerindeki bireylerin evden dışarı çıkmaması, pazarlarda ve marketlerde maske takmanın zorunluluğu, park ve mesire yerlerinde bulunma yasağı, zorunluluk haricinde dışarı çıkma (araçla gezinti yaparak alkol alma) gibi hususları ihlal eden kişilere denetimler yapıldı. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Nisan ayında yapılan söz konusu denetimlerde şimdiye kadar 74 kişiye toplamda 131 bin 754 para cezası uyguladı.

Bunların yanında karantina kurallarına uymayan 2 şahsa ‘Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranmaktan' adli işlem başlatıldı. Başlatılan adli işlemler ise 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

 

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, söz konusu denetimlere devam edileceği bildirildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA