Tehlike arz eden binalar taşınıyor




Tarih: 19 Nisan 2020 Pazar 16:21


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem yönetmeliğine uymayan Kırmızı Lacivert İşhanı ile Özel İdare İşhanı’ndaki belediye birimlerini taşımak için düğmeye bastı. Belediyenin şu an Kırmızı Lacivert İşhanı’nda ve Özel İdare İşhanı’nda hizmet veren 15 dairesi, önümüzdeki günlerde taşınacak.

HABER: Gizem Rabia

İl Özel İdaresi’nin 2014 yılında kapatılmasının ardından, idareye ait olan Kırmızı Lacivert İşhanı ile Özel İdare İşhanı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, belediyenin 15 dairesi 2014 yılında söz konusu iki işhanında hizmet vermeye başlamıştı. Ancak Özel İdare döneminde yaptırılan İşhanlarının depreme dayanıklı olmadığı raporlarla belgelenmişti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  her gün girip çıkan yüzlerce insanının can güvenliğini tehdit eden iki işhanının da acilen boşaltılması, daire başkanlıklarının geçici olarak farklı yerlerde hizmet vermesi için düğmeye bastı.

 

“İNSANLARIMIZIN CANI TEHLİKEYE ATAMAYIZ”

Belediyeye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, söz konusu İşhanlarının deprem yönetmeliğine uygun olmamasını, bu haliyle can ve mal güvenliği riski oluşturmasını dikkate alan Başkan Vahap Seçer’in “Bu binalar deprem yönetmeliğine uygun değil. Yani hem çalışanlarımız açısından, hem hizmet alanlar açısından tehlike arz ediyor. İnsanlarımızın canını tehlikeye atamayız. Vakit kaybetmeden bu binaları boşaltalım” dediği ve belediyede ilgili birimlerin uygun bina arayışına başladığı öğrenildi. Başkan Seçer’in, vatandaşla doğrudan teması olmayan dairelerin Macit Özcan Spor Kompleksi’ne taşınmasını istediği de edinilen bilgiler arasında.

 

52 KATLI GÖKDELEN ALTERNATİFLER ARASINDA

Vatandaşların sıkça gelmek durumunda oldukları birimlerin ise şehir merkezindeki uygun bir binaya taşınacağı, 52 katlı gökdelen binasının da alternatifler arasında olduğu da öğrenildi.

Belediyeye yakın kaynaklardan edinilen bilgiler arasında, tarihi Taş Bina’nın Kent Müzesi’ne dönüştürüleceği bilgisi de yer alıyor. Başkan Vahap Seçer’in, geçtiğimiz dönemde gençlik merkezi olarak projelendirilen ve Silifke Caddesi’nde inşaatı süren binanın belediye hizmet binası olarak kullanılmasını istediği, bu bina tamamlandıktan sonra Taş Bina’daki birimlerin buraya taşınacağı ve tarihi binanın da Kent Müzesi olarak değerlendirileceği öğrenildi.

 

“DAĞINIKLIK ORTADAN KALKACAK”

Başkan Vahap Seçer’in, “İlerleyen günlerde kentin uygun bir yerinde asıl yerleşkemizi inşa edeceğiz. Kompleks şeklindeki bu yerleşkede belediyenin tüm birimleri tek çatı altında olacak. Bu dağınıklık ortadan kalkacak. O kompleks yapılana kadar deprem yönetmeliğine uymayan, insanımızın can güvenliğini tehdit eden binalarda hizmet veremeyiz.  Hiçbir şey insan sağlığından, can güvenliğinden önemli değil. En kısa zamanda Kırmızı Lacivert ve Özel İdare İşhanı’ndaki birimlerimizi taşıyacağız” dediği de öğrenildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA