“Tedbiri ilk başta aldık”




Tarih: 19 Nisan 2020 Pazar 16:27


Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, salgının Türkiye’ye geldiği ilk günlerde maske ve dezenfektan ihtiyacı doğabileceğini ön gördüğünü belirterek, “İlk günlerden itibaren kadınlarımızla maske ve dezenfektan üretimine başlamıştık” dedi.

HABER: Cansugül Yıldırım

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, koronavirüsle mücadele kapsamında belediye olarak aldıklarını önlem ve hayata geçirdikleri hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Belediye olarak vakanın tespitinden itibaren teyakkuzda olduklarını dile getiren Gültak, konuyla ilgili kriz masası oluşturduklarını vurguladı.

“MASTER YÖNETİMİ YAPAN İLK BELEDİYEYİZ”

Akdeniz Belediyesi olarak bir farkındalığa imza attıklarını dile getiren Gültak, “Birimlerimiz ile toplantılarımızı yaptık. Tabi hükümetimizin başlatmış olduğu vefa grubunun da üyesiyiz. Valimiz ve kaymakamımızla da çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama bir farkındalık yaptığımızı düşünüyoruz. Ülkemizde master yönetimi yapan ilk belediye olduğumuzu düşünüyorum. Yaklaşık 30 yıllık bir eczacılık deneyimim var. Sağlık çalışanıyım. Bu hastalık ve virüs ile mücadelede maske ve dezenfektanın önemli olacağını tahmin ettiğimden, sıkıntılarında olabileceğini düşündüğümden kendi evlerimizde başlamak üzere yaklaşık 30 tane hanımefendiyi çalıştırmaya başladık. Çalıştırdığımız kadınlarımızın da günlük ücretlerini verdik. Sağlık müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol ile de günlük 5 bin tane maskeyi biz ta bir aydır üretiyoruz. Bunların bin adeti kendi çalışanlarımıza dört bin adeti ise bölgemizde bulunan Toros devlet hastanesinin çalışanlarına veriyoruz. Dolayısı ile hem istihdam sağlıyoruz hem de maske üretimi yapmış oluyoruz. Biz sağlık bakanlığımızın ve bilim destek kurulumuzun verdiği dezenfektanı kullanarak hem çevreye hem de insanlara zarar vermemesini önemsiyoruz. Sokaklar, caddeler ve önemli yerler yıkanıyor. Eczanelerimiz, hastanelerimiz günlük olarak ilaçlanıyor. Ayrıca genelgeler yayınlandıkça pazarlarımızın giriş- çıkışlarına dezenfektan ve maskeler koyduk” ifadelerini kullandı.

 

“HEM İSTİHDAM HEM MORAL SAĞLIYORUZ”

Kazanlı’da ekmek üretim fabrikası açtıklarını da dile getiren Gültak, “Geçen hafta olağanüstü toplanarak Cumartesi Pazar yaklaşık 40 bine yakın ekmeğimizi dağıttık. Tabi projelere kadınları da dahil ettik. Çünkü ben göreve başladığımdan beridir kadınlara ve gençlere yönelik ciddi çalışmalar yapıyorum. Şuana denk desteklediğim iki kadın kooperatifi var. Yaklaşık 20 kadın evinde gönüllü olarak onlarda maske üretiyor. Yine diğer kadın kooperatifimizde de sayımızı artırdık. Buradaki kadınlarımızla da yufka ekmek yapacağız. Yine kazanlarımızı kurduk kadınlarımızla çorbalar yapacağız. Dolayısı ile hem istihdam sağlamış oluyoruz. Hem moral motivasyon sağlamış oluyoruz. Ve bunları İhtiyacı olan vatandaşlarımıza hafta sonu emniyet güçlerimiz ve zabıtalarımızın yardımı ile dağıtacağız” şeklinde konuştu.  

“MERSİN’DE BAŞKA YAPAN YOK”

Hoş geldin bebek projesinden de bahseden Gültak, “Bu projeyi Mersin ilinde yapan başka bir belediye yok şuanda. Proje kapsamında Akdeniz bölgesinde ikamet eden ve burada doğumunu gerçekleştiren tüm hanımefendilerin bebekleri için bir paket hazırladık. Bu paketlerin içerisine bebek için şampuanı, sabunu vb. şekilde aklınıza gelebilecek bebek eşyalarını koyduk. Ekiplerimiz bu paketleri annelere ulaştırıyor. Ayrıca genç annelerimiz için üç tane kart hazırladık. Sağlık çalışanlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda bebekle ilgili çeşitli sağlık bilgiler ve öneriler yazıyor. Bunları da annelerimize ulaştırdık. Yine psikologlarımız, Dini görevlilerimizde anneye ulaşarak çeşitli bilgiler veriyor. Çünkü yeni anne olmuş olanlar oluyor. Bir bebek dünyaya getiriyor. Psikolojik olarak yardımcı olmak istiyoruz. Yeni bir hayata başladığı için. Bizim için aile çok önemli” diye konuştu.

“BU GÜNLERİ ATLATACAĞIZ”

‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasını da desteklediklerini aktaran Gültak, “Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından ben de sanal medyadan bir mesaj attım ve bir maaşımı bağışladığımı belirttim. Yine başkan yardımcılarımıza ve müdürlerimi de rica da bulundum. Çünkü bu gönül işidir. Gerçekten biz büyük bir ülkeyiz. Dünya da hayır yapan ülkeler arasında biz ikinciyiz. Dolayısı ile biz bize yetmiyoruz sadece. İtalya’ ya İngiltere’ ye Avrupa’ya birçok yere koronavirüs ile ilgili yardımlarda bulunuyoruz. Dolayısı ile biz bu günleri atlatacağız ve en güzel şekilde güzel günlerimizi beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.

 

“BASIN ÇALIŞANLARININ YANINDA OLDUK”

Gerektiği zaman vatandaşların taleplerini bizzat kendisinin de dinlediğini dile getiren Gültak şunları söyledi: “Komutanlar bazen arka safhalarda yönetir ama bazen de önde olmak gerekiyor. Bizim çalışanlarımız, zabıtalarımız, işçilerimiz risk altındadırlar. Biz onlar için gerekli çalışmaları yapsak da zaman zaman yanlarında yer alarak onların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Zaman zaman bende sokağa inerek, eldivenimle, maskemle ve sosyal mesafemi koruyarak vatandaşla yine sokakta bir arada oluyorum. Sadece kriz masasında da oturmuyorum. Bununda altını çizeyim. Ben geçtiğimiz günlerde basın çalışanlarımızı da aradım. Onların bana söyledikleri ilk kez bir belediye başkanı bizleri arıyor oldu. Çünkü onlara risk altında. Küçük bir telefonla bile insanları mutlu edebiliriz. Biri de beni arasa bu şekilde ben de mutlu olurum.”

 


Etiket: korona, akdeniz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA