Vaka sayısında düşüş sürüyor




Tarih: 22 Nisan 2020 Çarşamba 20:20


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 37 bin 535 test yapıldığını bu testlerden 3 bin 83 kişiye vaka tanısı konulduğunu açıkladı. Vaka sayısında düşüşün devam ettiğini belirten Koca, son 24 saate can kaybının da 117 olduğunu açıkladı.

Güven yoksa böyle bir mücadele yürütülemez. Bir salgınla ilgili bilgiyi örtmek salgın kadar tehlikelidir. Mücadelenin şeffaflıkla yürütüldüğüne inananlara yürekten teşekkür ediyorum. Güveni zedeleyecek sözlerin sahipleri bilerek bilmeyerek bu tedbirleri tehlikeye atıyor. Bugün sizinle sağlık çalışanlarımıza bilim kurlumuza mücadele stratejimize güveninizi konuşacağım.

Koronavirüs ile mücadelemizde her yeni gün daha iyiyiz. Daha ilerideyiz. Elimizdeki bilgiler bize salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, kesin olan budur. Koronavirüsten son 24 saate can kaybımız 117'dir. Böylece ülke genelinde vefat sayımız 2 bin 376 oldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Veriler bize şunu söylüyor: Ümitsiz olma, rehavete kapılma. Unutmayalım ki bu ikisi virüsten daha tehlikeli. Tedbirlere ısrarla uymaya devam edelim. Temas, mesafe, izolasyon” ifadelerine yer verdi.

Yatak doluluk oranlarımız yüzde 70’lerden 30’lara çektik. Yüzde 80’lere yakın seyreden yoğun bakım oranlarımız süreçte yüzde 60’lara indirdik. Pandemiye rağmen yoğun bakım odalarımız pandemiden önceki kadar bile dolu değildir. Hastanelerimizin salgınla mücadeleye nasıl hazırlandıkların ortaya koymaktadır. Avrupa ülkelerinin ABD’nin karşılaştığı dramatik sahneleri yaşamadıysak sebebi açıktır.

 


Etiket: koronavirüs, sağlık, bakan koca


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA