“Çiftçilerimizin yaraları sarılmalı”




Tarih: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 14:48


MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, geçtiğimiz hafta gerçekleşen dolu afeti dolayısıyla Mersinli Çiftçilerin yaralarının sarılması gerektiğini vurgulayarak, “Zararların karşılanması beklenmektedir” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz dolu afeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Kılavuz, “Mersin, coğrafi konumu itibariyle aşırı şiddetli yağmur ve dolu yağışlarının, sel ve heyelan tehlikelerinin sıkça yaşandığı bir ilimizdir. Mersinimizin en temel geçim kaynaklarının başında ise tarım gelmektedir. Mersinimiz’de seracılık ve tarımsal etkinlik hem ülkemiz hem de ekonomimiz adına oldukça hayatidir. Binlerce vatandaşımız üreterek hayatını kazanmakta, ekonomik hayatımızın canlılığına katkı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“TARIM BAKANLIĞIMIZIN BU YÖNDE ÇALIŞMA YAPMASI ACİL VE ÖNCELİKLİ İHTİYAÇTIR”

Dolu yağışının çiftçilere verdiği zarara değinen Kılavuz şunları söyledi:“Geçtiğimiz günlerde Erdemli ve Silifke’de bugün de Gülnar’da meydana gelen dolu yağışı birçok tarımsal ürünün heba olmasına ve çiftçilerimizin emeklerinin yok olmasına sebep olmuştur. Korona virüs salgını sebebiyle ülkemizin üretime en çok ihtiyaç duyduğu bu zorlu süreçte üreticilerimizin emeklerinin zayi olması birçok mağduriyeti de beraberinde getirmiştir. Çiftçilerimiz kan ağlamakta, yaralarının sarılmasını ve zararlarının karşılanmasını beklemektedir. Devletimizin uzatacağı el; hem tarımsal üretimin devamı konusunda hem de üreticilerimizin sahipsiz olmadığını göstermek bakımından oldukça önemlidir. Bu noktada yaşanılan hasarın tespitinin yapılarak dolu yağışından dolayı meydana gelen zararın karşılanması, çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi, faizsiz kredi imkanının sağlanması gibi önlemler üreticilerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Tarım Bakanlığımızın bu yönde çalışma yapması acil ve öncelikli ihtiyaçtır. Çiftçilerimiz yalnız ve sahipsiz değildir.” (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, Erdemli, Gülnar, çiftçiler, dolu, zarar, devlet, MHP, olcay kılavuz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA