Karantinası dolan misafirler evlerine uğurlandı




Tarih: 15 Mayıs 2020 Cuma 15:41


Korona virüs salgını önlemleri çerçevesinde 30 Nisan’da Suudi Arabistan’dan Mersin’e getirilerek karantinaya alınan 170 kişi, 14 günlük süreyi doldurarak bugün memleketlerine gönderildi. Karantinası biten vatandaşlara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından birer fidan hediye edildi.

HABER: Güray GÜRDAL

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Suudi Arabistan'dan getirilen ve 14 günlük karantina süresini yerleştirildikleri Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mersin Kız Yurdu'nda geçiren 170 Türk vatandaşı, Mersin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile emniyet görevlileri tarafından tek tek otobüslere yerleştirildi. Yurt bahçesinde valizleriyle birlikte tek sıra halinde otobüse binmek için bekleyen vatandaşlar, geniş güvenlik önlemleri altında ateşleri ölçülerek otobüslere alındı. Otobüslere sosyal mesafe kurallarına uyularak her koltukta bir kişi olacak şekilde oturtulan 170 kişi, 8 otobüsle memleketlerine doğru yola çıktı.

Vatandaşlar, memleketlerinde ailelerine teslim edilecekler. Öte yandan vatandaşlara Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından birer fidan hediye edildi.

 

“TÜRK HEKİMLERİNE VE DEVLETİMİZE OLAN GÜVENİMİZ SONSUZDUR”

Karantina süreci boyunca güzel vakit geçirdiklerini belirten misafirler, yurttan ayrılamadan önce birer hatıra günlüğü yazdılar. Söz konusu hatıralarda ise şu cümleler yer aldı: “Korona salgını nedeniyle ülkemize dönmemizin en büyük sebeplerinden biri de Türk hekimlerimize ve devletimize olan sonsuz güvenimizdir. Ülkece zor bir süreçten geçtiğimizin farkındayız. Onca zor koşullara rağmen bizleri kusursuz bir şekilde ağırlayıp, Hatay’ı aratmayan misafirperverliğinizi hiç unutmayacağız. Kızılaya, Mersin K.Y.K. görevlilerine, sağlık personellerine, AFAD’a, 7/24 güvenliğimizi sağlayan polis ekiplerine ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Devletimizin bize sahip çıkmasının verdiği gururu bu satırlara sığdıramam. Havalimanında ve yurtta gördüğüm ilgi beni çok duygulandırdı. Darısı bütün gurbetçi kardeşlerimize.”

 

“GELDİĞİMİZDE HERŞEYİMİZ HAZIRDI”

Bir diğer misafir ise şu satırları yazdı: “Buradaki çalışanlar çok güler yüzlü. Yemekler harika ilgi alaka mükemmel. Sağlıkla alakalı her şeyimiz takip ediliyor. Geldiğimizde odamız hazır, sabun, peçete, havlu vb. her şey vardı. İlk günden bugüne kadar her şeyimizle ilgilenildi. Telefonla arayıp bir sıkıntı olup olmadığını her gün takip ettiler. Allah devletimizin, milletimizin, bayrağımızın, ezanlarımızın, eksikliğini vermesin. Herkese ayrı ayrı teşekkür etmekle beraber, ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ülkenin bir ferdi olduğum için rabbime bu mübarek ramazan ayında şükranlarımı iletiyorum.”


Etiket: Mersin, karantina, koronavirüs, kyk


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA