Mersin’de en sıcak Mayıs yaşanıyor




Tarih: 15 Mayıs 2020 Cuma 16:19


Meteoroloji müdürlüğü tarafından açıklanan sıcak hava uyarısının ardından Mersin’de termometreler 36 dereceyi göstermeye başladı. Son yılların en sıcak Mayıs ayını yaşayan Mersinliler evlerde kalmayı tercih ediyor. Dışarı çıkan vatandaşlar ise sığınacak gölge alanlar arıyor.

HABER: Rabia Konucu

Meteoroloji, hafta sonundan önümüzdeki hafta ortasına kadar sıcaklıkların hissedilir derecede artacağını açıkladı. Son yılların en yüksek sıcaklık değerine sahip Mayıs ayı olabileceği açıklanırken, uzmanlar sıcaklara karşın vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

 

MERSİN 36 DERECE

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredecek. Meteoroloji, uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerinin yer yer aşılabileceği konusunda uyardı. Sıcaklık, yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Bunun üzerinde Mersin’de termometreler 36 dereceyi gösterdi. Sıcaklığı hisseden vatandaşlar dışarıya çıkmadı. Dışarıya çıkan vatandaşlar ise gölge alanlarda kalmayı tercih etti. 

 

GÜNEŞ ÇARPMASINA DİKKAT

"Vatandaşlarımızdan özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları sağlıkları açısından önem arz etmektedir." uyarısı yapıldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA