FETÖ il imamı ve ablası yakalandı




Tarih: 15 Haziran 2020 Pazartesi 15:48


Mersin’de FETÖ/PDY’nin yeni yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Mersin il imamı olduğu tespit edilen bir şahıs Elazığ’da yakalandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şüphelilerinin Mersin’de yeniden yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Mersin il imamı olduğu tespit edilen ve Elazığ il merkezinde 3 ayrı adresi bulunan C.S. Elazığ ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli ile ilgili yapılan aramalar sonucunda, Fethullah Gülen imzalı saat, örgüt mensuplarına verilen kıtmir yazılı kolye, 51 adet yasaklı yayın kitapları, dijital materyaller ve bir kısım notların yazıldığı not defterleri ele geçirildiği bildirildi.

 

Öte yandan, devam eden soruşturmalar kapsamında, Mersin il finansçısı olduğu tespit edilen ve gözaltına alınan bir şahsın beyanında; Mersin il ablası olduğuna dair bilgiler geçen ve yapılan araştırmalarda da Tekirdağ’da ikamet edip, sanal olarak talimatlar vererek il ablalığı yürüttüğü tespit edilen Azra/Esma kod adlı Y.B’de Tekirdağ ilinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan ev aramasında, laptop, flash disk ve çok sayıda cep telefonu gibi dijital materyaller ele geçirildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA