Görsel şölene ziyaretçi akını




Tarih: 15 Haziran 2020 Pazartesi 16:55


Mersin’deki Sunturas (Santa Iras) Şelalesi, yeşil bir vadinin yaklaşık ortasında yaklaşık 20 metre yüksekliğinden gelen etkileyici görüntüsüyle ziyaretçilerine unutulmaz bir görsel şölen sunuyor.

HABER: Güray GÜRDAL

 

Mersin’e yaklaşık 35 kilometre kadar uzaklıkta olan Toroslar ilçesindeki Sunturas (Santa Iras) Şelalesi, yeni normalleşme ile birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Yaz aylarının vazgeçilmez uğrak mekanlarından olan Sunturas Şelalesi, Mersin’in bunaltıcı sıcaklığından uzaklaşmak ve doğaya kendini bırakmak isteyen vatandaşlar için büyük fırsat sunuyor.

 

Mersinliler, buz gibi akan şelale suyunun karşısında serinleme fırsatı bulurken, çağlarca köy içinden kaynaklanan ve saniyede 400 metreküp debiye sahip kaynak suyu 30 metrelik bir uçurumdan düşerek Arslanköy’den gelen Efrenk deresi ile buluşuyor. Sunturas Şelalesi, tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenlere vadiden akan suyuyla etkileyici bir görüntü sunuyor.

 

“FOTOĞRAFÇILARIN UĞRAK MEKANI”

Ziyaretçiler, suyun karşısında ve üstünde bulunan iki ayrı seyir terasından da şelalenin etkileyici yolculuğunu izleyebiliyor. Bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle bir dönem kayalıklar üzerinden zorlukla ulaşılan şelaledeki restorasyon çalışmaları kapsamında yaya yolları yapılarak ulaşım kolaylaştırılırken, oluşturulan yeni kameriyelerle de doğal güzellikleri izlemek isteyenler mola verebiliyor. Etkileyici görüntüsüyle fotoğrafçıların, turkuaz suyun yanından ve üstünden geçen yürüyüş alanlarıyla tatilcilerin ilgisini çeken Sunturas Şelalesi, özellikle yaz dönemleri çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

 

“HERKESİ BEKLİYORUZ”

Şelaleden akan suların bazı noktalarda yoğun, bazı noktalarda ise az akmasının farklı bir görünüm ortaya çıkardığını vurgulayan Mersinliler, " Şelalemizin dökülen sularının maviliği, yemyeşil doğası, ağaçlarındaki kuş sesleri ziyaretçileri bambaşka bir atmosfere sokuyor. Kendisini doğanın farklı bir dünyasında bulmak isteyen herkesi bu doğal zenginliği görmeye davet ediyoruz" dedi.

 

NASIL GİDİLİR?

Sunturas Şelalesi’ne Mersin kent merkezinden Gözne istikametine giderken Aslanköy yol ayrımından takip edilerek ulaşılabilir olmakla birlikte, Mezitli'den de Fındıkpınarı üzerinden Yüksekoluk köyü sonrası ulaşılabilir. Sunturas ismi ise Santa Iras isminden kaynaklanmakta olup, Hz. İsa havarilerinden olan Tarsuslu Saint Paul tarafından yetiştirilen St. Tarasis'ten gelmektedir. Sunturas ismi ise günümüzde Çağlarca olarak değiştirilmiştir.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA