Toroslar’ın yeşili ile Akdeniz’in mavisinin buluştuğu Kızkalesi’nde keyifli bir tatil




Tarih: 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:56


Koronavirüs salgını nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, işletmeciler de salgına karşı her türlü tedbiri alıyor. Toroslar’ın yeşili ile Akdeniz’in mavisinin buluştuğu Kızkalesi’nde ise, Hotel Yaka İnn, yeni normalleşme sürecinde hizmet vermeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını en çok turizm sektörünü etkiledi. Normalleşme süreci ile işletmeler tatilcileri ağırlamaya başlarken; hijyen kuralları da en üst seviyede tutuluyor. Ağırlıklı olarak işletmelere yerli turisti ağırlarken; salgın sürecinin bitmesi durumunda Temmuz ve Ağustos aylarında iç turizmde hareketlenme öngörülüyor.

GÜVENLİ BİR TATİL İÇİN KORONAVİRÜS ÖNLEMİ ÖNCELİKLİ TERCİH

Sınavların sona ermesi, uzaktan eğitimin tamamlanması ile aileler de tatil için yer arayışlarına başladı. Önceki yıllara göre rezervasyon yaparken aranan kriterlerin başına hijyen geldi. Vatandaşlar, Türkiye'de güvenli bir tatil için koronavirüs önlemi alan otelleri tercih ediyor.

 

REZERVASYONLAR BAŞLADI

Covid-19 sebebiyle herkes, ara tatil ve bayram tatili rezervasyonlarını salgın çıkar çıkmaz iptal ettirmişti. Uzmanların, deniz suyunda virüsün yaşamayacağı yönündeki açıklaması ile sahillerdeki otellerde rezervasyonlarda da artış yaşanmaya başlandı. Önlemlerin başında sosyal mesafe kuralları da yer alıyor. Sahildeki şezlonglar arasındaki mesafeler de yeniden düzenlendi. 

ÖNCE DENİZ KEYFİ SONRA GEZİ…

Özellikle yerli turistin tercihi olan Mersin’de de işletmeler yeni normalleşmeye göre hizmet vermeye başladı. Mersin’de deniz ve tatil denince ilk akla gelen yerlerden biri Kızkalesi. Toroslar’ın yeşili ile Akdeniz’in mavisinin buluştuğu Kızkalesi, denizi ve kumsalının yanı sıra çevresindeki tarihi turizm alanları ile de tatilcilerin gözdesi. Sıcak kumlardan serin sulara yaşayacağınız deniz keyfinin ardından gün içerisinde, Mersin’in tarihi mekanları gezmek mümkün.

KIZKALESİ MANZARASI EŞLİĞİNDE KEYİFLİ BİR YAZ

Tüm dünyanın korona salgınıyla uğraştığı bu yıl, otellerde alınan önlemlerde dikkat çekici. Doğayla iç içe ve sosyal mesafe kurallarına uygun hizmet verilen Hotel Yaka İnn’in sahibi Gazi Karayiğit, uygun fiyat ve konforu, tarihi Kızkalesi manzarası eşliğinde keyifli bir yaz tatili imkanı sunduklarını belirterek, “Denize sıfır Kızkalesi manzaralı yenilenmiş 33 oda, 3 suit, 105 yataklı geniş ferah aile ortamında odaları ile sahil restorantı ve bahçesiyle, Mersin Silifke Caddesi anayol üzerinde” dedi.


Etiket: mersin, deniz, kum, tatil, günes


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA