“Taksilere gönül rahatlığı ile binebilirler”




Tarih: 9 Temmuz 2020 Perşembe 11:57


Bir çok sektörü etkisi altına alan korona virüs, taksicileri de oldukça etkiledi. Taksi kullanımının azaldığını söyleyen Gar Taksi şoförü Levent Özsubaşı, “İnsanlar taksilere binmeye çekindikleri için müşteri sayısı yüzde 60 yüzde 70 azaldı” dedi. Taksilerde uygulanan hijyen kurallarından da bahseden Özsubaşı,“Araçlar şoförler tarafından müşterilerin oturduğu ve dokunduğu her yeri her gün dezenfte ediyor. Gönül rahatlığı ile binebilirler” sözlerini kullandı.

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüs birçok sektörü etkilediği gibi taksicileri de etkiledi. Bilim Kurulu, Türkiye’de salgınla mücadele kapsamında toplu taşımalarda, kamuya açık alanlarda kısıtlamalar getirdi. Covid-19’a karışı toplumda bilinç artarken insanlar kurallara uyma konusunda daha çok özen göstermeye başladı.

TAKSİ KULLANIMI AZALDI

 Pandemi sürecinde insanların toplu taşıma ve taksilerde yolculuk yapmaktan korkması nedeniyle birçok insan seyahatlerini özel araçlarında gerçekleştiriyor. Bu dönemde toplu taşıma ve taksi kullanımı oldukça azaldı. Akdeniz ilçesine bağlı Çakmak Caddesi üzerinde hizmet veren Gar Taksi şoförü Levent Özsubaşı,  korona virüs’ün ekonomik yönden taksileri oldukça olumsuz etkilediğini söyledi. Özsubaşı, “İnsanlar taksilere binmeye çekindikleri için müşteri sayısı yüzde 60 yüzde 70 azaldı. Tabi ki bu durum şoförleri ve plaka sahiplerini oldukça zor bir duruma sokuyor” dedi.

 

HİJYEN KURALLARINDAN BAHSETTİ

Taksilerde uygulanan hijyen kurallarından ve önlemlerden bahseden Özsubaşı, “İlk önce biz taksiciler olarak kendi aracımızı kendimiz dezenfekte ediyoruz. %80 derece de kolonya ve dezenfektan ilacı araçta mevcut. Her hafta Şoförler Cemiyetinde dezenfekte ilaçlaması yapıyor. Bu işlemi gerçekleştiren araç şoförlerine kart veriliyor” ifadelerini kullandı. Maske takmanın zorunlu olduğuna değinen Özsubaşı, yolcuların da genel olarak maske kuralına uyduğunu söyledi. Özsubaşı, “Maskesiz çok nadir müşteri geliyor. Zaten araçlarımızda maske bulundurduğumuz için maskesi olmayanlara temin ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“OTURMA DÜZENİ KURALINA ŞİKÂYET EDENLER OLUYOR”

Taksilerdeki oturma düzenini anlatan Özsubaşı, “Taksilere 3 kişiden fazla yolcu almak yasak. 3 kişi aldığımızda da 2 arka koltukta bir de ön koltukta seyahat edebiliyorlar. Arka koltukta oturan 2 kişinin pencere kenarlarında oturması gerekiyor. Eğer bir veya iki müşteri binerse arka tarafta seyahat etmesi gerekiyor. Oturma düzeni kuralına şikayet edenler müşterilerimiz oluyor. Anlayışlı olmalarını rica ediyoruz” dedi. Sözlerine son verirken insanların taksiye binmekten çekinmemesi gerektiğini söyleyen Özsubaşı, “Araçlar şoförler tarafından müşterilerin oturduğu, dokunduğu her yeri her gün dezenfte ediyor. Gönül rahatlığı ile binebilirler” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


Etiket: mersin, meü, mersinüniveritesi, akdeniz, mezitli, erdemli, silifke, toroslar, tarsus, mersinhaber, koronavirüs, taksi, toplutaşıma, pandemi, hijyen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA