Eğitim- Sen, Ramazan Şahin’i andı




Tarih: 14 Temmuz 2020 Salı 12:07


Eğitim- Sen Mersin Şubesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi yaparken patlama sonrası hayatını kaybeden kimya öğretmeni Ramazan Şahin için basın toplantısı düzenledi. Toplantı da konuşma yapan Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Yaşadığımız acının birincil sorumlusu meslek liselerine yönelik piyasacı yaklaşımını ısrarla sürdürenlerdir. MEB; meslek liselerini işletme olarak gören eğitim politikalarına son vermelidir” ifadelerini kullandı. Olayın takipçisi olacaklarını vurgulan Sümbül, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadele edeceklerini belirtti.

Eğitim- Sen Mersin Şubesi, dezenfektan üretimi sırasında patlama sonucu hayatını kaybeden Ramazan Şahin için basın toplantısı düzenledi. Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde dezenfektan üretimi yaparken patlama sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kimya öğretmeni Ramazan Şahin için düzenlene basın toplantısında açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Mahmut Sümbül,” Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Nisan ayında ziyaret edip bilgi aldığı ve Valiliğin verdiği bilgiye göre günde 5 bin litre dezenfektan üretilen Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kimya öğretmeni.. Sendika üyemiz, yol arkadaşımız, 4 Temmuz'da okulda dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada ağır yaralanmıştı.. Aynı olayda yaralanan Hasan Satırlı’nın tedavisi devam etmektedir. Diğer öğretmenimiz Çetin Taştan ise patlama sırasında diğer oda da bulunmaktaydı. Arkadaşlarımızın dışarı çıkarılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

 

“MESLEK LİSELERİ İŞLETME DEĞİLDİR”

Okulların imalathane olmadığını defalarca kez dile getirdiklerini söyleyen Şube Başkanı Mahmut Sümbül , “Maske ve dezenfektan üretimi meslek liselerinde öğretmen ve öğrencilere iş güvenliği yetersiz koşullarda yaptırılmamalı dedik. Okulları fabrika, öğretmen ve öğrencileri işçi olarak gören zihniyeti kabul etmiyoruz dedik. 10 Temmuz’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.. Önlem almamak suça ortak olmaktır. “Kaza”diyerek sorumsuzluğunun üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. Arkadaşımızın ölümünden sorumlu olan tüm kurum ve kişiler hesap vermelidir. Bir daha bu tür acı kayıpların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Bu acı tablonun nedeni gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlardır” ifadeleri kullandı. Meslek liselerinin işletme olmadığını ve öğretmenlerinde çalışan olmadığını söyleyen Sümbül,  “Yaşadığımız acının birincil sorumlusu meslek liselerine yönelik piyasacı yaklaşımını ısrarla sürdürenlerdir. MEB; meslek liselerini işletme olarak gören eğitim politikalarına son vermelidir” dedi.

 

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

‘Görev Şehidi’ olarak değerlendirdikleri hayatını kaybeden arkadaşlarına 2330 Sayılı Nakdi Tanzimat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınması gerektiğini söyleyen Sümbül, “Geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır” dedi. Mahmut Sümbül sözlerini son verirken Ramazan Şahin’in ölümü ve Hasan Satırlı’nın yaralanması hakkındaki olayın takipçisi olacaklarını, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadele edeceklerini bildirdi.


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA