Tarsus Belediyesi, Basın Çalıştayı düzenleyecek




Tarih: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:59


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, basın sektöründe çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek, Mersin’de basın yayın kuruluşlarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirleneceği Basın Çalıştayı düzenleyeceklerini duyurdu.

 

Haber: Cansugül Yıldırım

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gazetecilerle bir araya geldi. Tarsus belediye tesislerinde yapılan basın toplantısına Mersin’den ve Tarsus’tan gazeteciler katıldı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, Tarsus Medya Mensupları Derneği Başkanı Okan Çalışkan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, medyanın önemine dikkat çekti.

Zor günlerden geçen medyanın pandemi süreci ile daha zor bir dönem yaşadığını ifade eden Bozdoğan, “Pandemi süreci ile birlikte oldukça zor günler geçirmekte olan yerel basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz çalışta ile bu sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

 

YEREL BASIN DA BU DEĞİŞİMDEN PAYINI ALDI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bozdoğan, “Çok sesli ve özgür bir basın demokratik sisteminin korunması ve güçlendirilmesi açısında son derece önemlidir. Yerel basında çalışan bir gazeteci ile ulusal da çalışan bir gazeteci arasında hiçbir fark yoktur. Gazetecinin görevi, mesleki sorumlukları ve işlevi tüm mecralarda aynıdır” ifadelerini kullandı.

Gelişen teknoloji ile birlikte sosyal yaşamın her alanında köklü değişimler yaşandığını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Dijitalleşme ile yerel basın da bu değişimden payını aldı. Son yıllarda halkın habere ulaşma, takip etme ve okuma alışkanlıkları yeni boyutlar kazandı. Tüm gelişmelere rağmen zor günler geçiren yerel basın, Pandemi sürecinin de eklenmesiyle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyor. Önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz Çalıştayda, basın yayın kuruluşlarının sorunlarının belirlenmesine yönelik çalışmalarımız olacak. Sorunlara hep birlikte çözüm üreterek, medya çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntıların iyileştirmesi konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA