Mersin İdman Yurdu’nun 95. Yılında buruk kutlama




Tarih: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:35


Geçmişte Türkiye’nin üst düzey liglerinde başarı ile Mersin’i temsil eden Mersin İdman Yurdu, 95. kuruluş yılını buruk bir şekilde kutlandı. Mersin İdman Yurdu Başkanı Şevket Varan, “Herkes iyi gününde bu kulübün yanındaydı. Düşenin dostu olmaz sözünü iliklerine kadar yaşıyoruz. Bu takım 95 yıllık mazisi olan bir kulüp. Bu şehre çok büyük katkıları bulunan, önemli futbolcuların oynadığı ve şehrimizi profesyonel liglerde başarı ile temsil eden bir kulübü bu duruma düşürdüler” dedi.

Haber:Mihriban Ermiş

Türk futbolunun çınarlarından olan, 1925 yılında kurulan Mersin İdman Yurdu, 95. kuruluş yılını buruk bir şekilde kutladı. Gazetecilere kulübün mevcut durumu ve gelecek planlamaları hakkında açıklamalarda bulunan Mersin İdman Yurdu Başkanı Şevket Varan, kulübün 95. Yıl dönümüne ilişkin “Hepimizde buruk bir sevinç var. Kulübümüzün 95. Yılı ama ortada kötü yönetimler sonucu en alt lige düşmüş, içi boşaltılmış, marka değeri düşmüş ama yine de hepimizin gönlünde yer eden bir kulüp var. Kutlamada bir çok insanın yer almasını isterdik ama pandemi sürecinden dolayı insanların içe çekilmişlikleri var. Birde yaz dönemi olduğu için şehir de futbola dair spora dair bir hava yok. Bu sadece bizim şehrimiz için geçerli değil, bütün şehirler için geçerli. Amatörün bir belirsizliği var. Liglerin ne zaman başlayacağı belli değil. O yüzden şuan da havaya girilmiş bir durum yok” ifadelerini kullandı.

 

“1. AMATÖR LİGDE MÜCADELE ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Mersin İdman Yurdu’nun mevcut durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Varan, “Normal de bir önceki sezon Süper Amatör’de play-off’a kalmıştık. Yabancı oyuncudan dolayı ceza geldi ve 1. Amatör ligine düşürüldük. Bunun üzerine lige katılım sağlamadık. Alt yapıda 3 kategoride katılım sağlayacaktık ancak pandemi nedeniyle iptal oldu. 1. ve 2. Amatör ligleri birleştiği için bu sene 1. Amatör ligde mücadele etmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili net bir kararım henüz yok. İlerleyen sürede buna karar verilecek” sözlerini kullandı.

 

“ŞEYTANLAR GRUBU İÇEL İDMAN YURDU’NU DESTEKLİYOR”

Kulüple ilgili gelişmelerin olduğunu ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını söyleyen Varan, Mersin İdman Yurdu’nun bu duruma gelmesinin nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu. Varan, “Biliyorsunuz kulübün kapanma durumuna gelmesinin nedeni futbolculara, antrenörlere, belediyelere ve vergi dairesine olan borçlar. Bu borçların ilgili silinme durumu bulunmuyor. Hatta Dolar ve Euro’nun artmasından dolayı borçların artması da söz konusu. Şu anda kulübün düştüğü durumdan kurulması güç görünüyor. Bunu yapabilmek için şehrin çok büyük şekilde organize olması gerekiyor. Kulübün borçlu olduğu futbolcular, antrenörler ve iş adamlarının amatöre düştüğümüz için gardları düşmüş durumda. Çok rahat bir şekilde borcumuzun onda birini kapatıp yolumuza devam edebilme durumumuz var. Şehirde kurulan iki tane kulüp var. İçel İdman Yurdu’nun kuruluşunda biz de yer aldık. 3. Lige çıktı ve profesyonel bir takım oldu. Şehir artık onun arkasında birleşecek. Şeytanlar grubu İçel İdman Yurdu’nu destekliyor. Mersin İdman Yurdu’nun geleceği şu anda belirsizlik içinde. Şu anda belirsizliği çözmek söz konusu değil” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DERT YANDI

Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşların Mersin İdman Yurdu’na sırt çevirdiğini söyleyen Varan, Burhanettin Kocamaz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin İdman Yurdu’nu görmezden geldiğini söyledi. Varan, “2018 yılında yönetimi devraldığımızda Burhanettin Kocamaz belediye başkanıydı. Mersin İdman Yurdu olarak belediyeye gittiğimizde bize söylediği şey ‘Siz artık amatörsünüz. Mersin’deki diğer 95 amatör kulüp gibi aynı muameleyi göreceksiniz. O yüzden size daha önce tahsis ettiğimiz tesisi de boşaltın’ dedi. Biz destek beklerken böyle bir cevap alınca abandone olmuştuk. O dönem de iki tane küme düşme cezası birden gelmişti. Ben bunların bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Nedenine gelince diğer kurulan Mersin İdman Yurdu 1925 kulübünün önü açılsın diye federasyon nezdinde işlemler yapılmıştı. Yapılma nedeni ise Mersin İdman Yurdu en alt lige düşsün ve o kulübün önü açılsın istediler. Burhanettin Kocamaz’a o dönemde bu kulüp amatör lige düşmüşse en büyük pay sahibi sizlersiniz demiştim. Söylediğimin arkasındayım. Ardından Vahap Seçer geldi. Aday olduğunda biz görüşme talep etmiştik. Bize randevu verilmedi. O süreçte taraftarların tepkisi olmuştu ve kopukluk meydana geldi. Bu kopukluk devam ediyor. Vahap bey seçim çalışmalarında balık tutmayı öğreteceğini söylemişti. Daha sonra seçim gecesi reçete yazacağını söylemişti. Bırakın reçeteyi daha hastayı görmedi Vahap bey. Belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının hiçbir desteğinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” sözlerini kullandı.

 

GEÇMİŞTE KAZANILAN PARALAR NEREDE?

Mersin İdman Yurdu’nun şehre çok büyük katkılarının olduğunu ama şimdi herkesin sırt çevirdiğini söyleyen Varan, geçmişte kulübü kimlerin borçlandırdığı hakkında da açıklamalarda bulundu. Varan, “Herkes iyi gününde bu kulübün yanındaydı. Düşenin dostu olmaz sözünü iliklerine kadar yaşıyoruz. Bu takım 95 yıllık mazisi olan bir kulüp. Bu şehre çok büyük katkıları bulunan, önemli futbolcuların oynadığı ve şehrimizi profesyonel liglerde başarı ile temsil eden bir kulübü bu duruma düşürdüler. Herkesin amacı bu kulüp kapansın da kurtulalım olduğunu düşünüyorum. Bunun nedeninin geçmiş dönemde bu kulübü kötü yöneten kişilerin ayıplarını örtmeye çalışmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bu kulüp Ali Kahramanlı tarafından borçlandırıldı ve içi boşaltıldı. Sonuç itibari ile bu duruma geldik. Düşünün bir kulüp 2011 yılından insanlara borcu var. Biz 2013, 2014 ve 2015’te çok büyük rakamlar kazanmış bir kulüptük. 2015’te 80 milyona yakın geliri olup 20-25 milyon bütçe ile yapılmış bir takımdı. Bunun hukuksal bir süreci var. Daha önce hukuksal olarak başvurularda bulunulmuş ama takipsizlik kararı verilmiş. Şu anda kulübün devam eden 3 davası bulunuyor. O davanın sonuçlanıp insanların parasını almasını bekliyoruz. Biz burayı devraldığımız da verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız. Elinde sonunda kulüp defterlerini savcılığa teslim edip bu kulübün incelenmesini sağlayacağız. Kulübü bu duruma getiren kişilere bir nevi hesap sormuş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“HER ZAMANDA MERSİN İDMAN YURDU’NA SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Geçmişte yöneticilik yapmış kişilerin kulübü kullanarak kendi reklamlarını yaptığını ve Mersin İdman Yurdu’nu araç olarak kullandığını vurgulayan Mersin İdman Yurdu Başkanı Şevket Varan, kulüpte yöneticilik yapmış kişilerin işi bittikten sonra stadın önünden geçmediğini belirtti. Varan, son olarak “Bizler tribünden gelen insanlarız. Bu kulübe gönül vermiş insanlarız. Her zamanda Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkmaya çalışacağız” dedi.

 


Etiket: Mersinidmanyurdu, miy, kırmızışeytanlar, Mersin, mersinüniversitesi, meü, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke, mut


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA