İnci Midye, pandemiye rağmen ikinci şubesini açtı




Tarih: 20 Ağustos 2020 Perşembe 11:59


Şehrin 14 farklı noktasındaki mobil satış tezgahları ve Yenişehir ilçesindeki merkez şubesi ile Mersin’in en önemli gastronomi markalarından biri olan İnci Midye 2’inci şubesini 500 milyon TL yatırım ile Mezitli ilçesinde hayata geçirdi.

Tarihi Zafer Çarşısı’nın yanındaki Balık Pazarı’nın girişinde 18 yıl önce küçük bir tezgahtamidyeciliğe başlayan başarılı girişimci Cesur Takak’ınİnci Midye markası ile başlattığı markalaşma ve büyüme yatırımları Mersin’e önemli bir gastronomi markası kazandırdı. Günümüzde şehrin farklı noktalarında 14 satış noktası ve Yenişehir İlçesindeki merkez şubesi ile midye dolmada kentin en büyük markalarından biri olan İnci Midye’nin ikinci şubesi düzenlenen törenle Mezitli’de açıldı. CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Aslı Melekoğlu’nun katıldığı açılış töreninde konuşan İnci Midye İşletme Sahibi Cesur Takak, “Bugün her sokak başında kokoreççi ve midyeci var. Ama huzurla oturabileceğiniz yemeğinizi yiyip çayınızı içebileceğiniz bir mekan yok. Başarı işte böyle bir mekanı yaratabilmektir.  Bir tane tezgâhla başladık, lezzetimizle, güler yüzlülüğümüzle, müşterilerimizin taleplerine kulak vererek bugün kentimizin farklı noktalarında 2 şubeye ve 14 satış noktasına ulaştık. Ayrıca ürünlerimizi toptan olarak Tarsus, Silifke, Taşucu, Islahiye, Mut, Konya, Kayseri ve İskenderun’a ulaştırıyoruz” dedi.

 

BÜYÜME YATIRIMLARI 1.1 MİLYON TL’Yİ GEÇTİ

Pandemi sürecinin ekonomideki olumsuz etkilerine rağmen aldıkları yoğun müşteri talepleri nedeniyle 500 bin TL bütçeyle Mezitli şubelerini açtıklarını belirten Cesur Takak, Tarsus’ta üçüncü şubelerini kurmak içinde çalışmalara başladıklarını kaydetti. İnci Midye’nin güvenilir bir gastronomi markası olabilmesi için bugüne kadar yaptıkları büyüme yatırımlarının 1.1 milyon TL’yi geçtiğini belirten Cesur Takak, “Müşterilerimizden kazandığımızı yine müşterilerimizin rahatlığı ve güveni için yeniden yeni şube yatırımlarıyla kentimize yatırıyoruz. Aldığımız yoğun talep nedeniyle üretim hattında, hizmet hattında sürekli büyüyoruz. Geçtiğimiz yılki midye dolma üretim kapasitemizi 2020 yılının ilk 7 ayında yüzde 70 oranında artırarak günlük 15 bin midye dolma üretim kapasitesine çıkarttık. Bu süreçte istihdamımız da 20 kişi artarak toplamda 40 kişiye ulaştı. Yeni normaldeki en büyük hedeflerimiz hem istihdamda hem şube yatırımlarına devam etmektir. İlk aşamada yıl içerisinde Tarsus’ta bir şube kurmak için hazırlıklarımıza başladık. Tarsus’un ardından Adana, Aksaray, Niğde gibi illerde şubeleşmeye gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 

3’ÜNCÜ ŞUBEYİ TARSUS’TA AÇMAYI PLANLIYOR

Mezitli şubelerini yeni açmalarına rağmen günlük midye dolma tüketiminin yaklaşık 2 bini geçtiğini belirten Cesur Takak, şehrin farklı noktalarındaki 14 mobil satış noktasında da günlük 10 bine yakın midye satıldığını kaydetti. Şehir dışındanda aldıkları yeni midye dolma siparişlerinin yoğunlaştığını aktaran Cesur Takak şöyle devam etti: “Şehir dışı siparişlerimizi karşılamak için günlük midye dolma üretim kapasitemizin yüzde 40’nı şehir dışına ayırıyoruz. Mobil satış noktalarımız ve 2 şubemiz ile birlikte üretim hattımızdaki yeni makine ve istihdamlarımıza rağmen siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz. Bu açıdan hem şube sayımızı hemde üretim kapasitemizi arttırmak için planlama çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki süreçte Franchising ile farklı illerde ve bölgelerde yeni şubeler vermek için çalışmalarımız var. Ancak bugünlere getirdiğimiz markamızın güvenini bozacak herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşmamak için hem üretimde hem hizmette hem de mekan altyapısında belirli standartlar oluşturacağız. Türkiye’nin birçok ilinde güçlü, güvenilir ve huzurlu mekanlar yaratmak için uzmanlar eşliğinde çalışmalarımız devam ediyor”

 

“ÜRETİM SÜRECİMÜŞTERİLERİN KONTROLÜNE AÇIK”

İnci Midye Dolma olarak ilk ve en önemli misyonlarının kalite, hijyen ve güler yüz olduğunu ifade eden Takak, tüm üretim süreçlerini sosyal medya kanallarından müşterileri ile paylaştıklarına dikkat çekti. Covid-19 pandemisinin etkisiyle şubelerinde yeni hijyen ve sosyal mesafe önlemleri aldıklarını belirten Cesur Takak“Pilavından baharatına, midyesinden sakatatına kadar kullandığımız her malzemenin iyi kalitede ve taze olmasına dikkat ediyoruz. Yemeklerimizi hazırladığımız mutfak, yemekleri sergilediğimizi tezgâhlarımız göz önünde ve tüm müşterilerimizin kontrolüne açıktır. Bizim hiç kimseden sakladığımız bir şey yok. Tek derdimiz taze, kaliteli ve sağlıklı yemeklerle müşterilerimizin gönlünde taht kurabilmektir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 


Etiket: Mersin, mersinüniversitesi, meü, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke, mut


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA