Yolcu, güvenli uçuş için alınan tedbirleri anlattı




Tarih: 20 Ağustos 2020 Perşembe 16:20


Korona virüs salgını nedeniyle ulaşım sektörünü de etkilediği günlerde Setur Altındere Turzim Kurucusu Leyla Ruken Yolcu, uçaklarda alınan önlemleri anlattı. Korona virüs vakalarının ortaya çıkışından yolcuların ve çalışanların güvenliği için havayolları tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Yolcu, “Tüm çalışanlar, mevcut salgına karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gereken uygulamalar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirildi. Korona virüsü sonrasında uçaklardaki maske, şeffaf eldiven ve dezenfektan sayıları artırılmıştır” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ulaşım sektörünü de etkiledi. Vatandaşlar pandemi döneminde ulaşım araçlarını kullanmakta tereddüt yaşadı. Setur Altındere Turzim Kurucusu Leyla Ruken Yolcu, uçaklarda korona virüse karşı alınan hijyen tedbirlerini gazetecilere anlattı. Yeni normalde uçuşlarda neler yapılacağını anlatan Yolcu, “Sağlıklı uçuş için el bagajı yok, küçük el çantası var. Koridorlarda kuyruk ve temas yok. Anons ile sıra numarasına göre, biniş için arka sıradan öne doğru, iniş için önden arkaya doğru sırasını bekleyerek anons ile hareket edilecek. Her dört saatte bir değiştirecek kadar yanınızda yedek maskeniz olsun. Hijyene dikkat edilmesi gerekiyor, el yıkamak çok önemli, uçuş öncesi "Hayat Eve Sigar" aplikasyonundan HES kodunuzu almayı unutmayınız” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNLEMLER ÜST DÜZEY”

COVID-19 vakalarının ortaya çıkışından yolcuların ve çalışanların güvenliği için havayolları tarafından gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Yolcu, “Tüm çalışanlar, mevcut salgına karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gereken uygulamalar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirildi. Yurt dışından dönen uçuş ekipleri ihtiyaç halinde sağlık kontrolünden geçirilmekte. Şu anda önlemler üst düzey. T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları uyarınca hastalığın artış eğilimi gösterdiği ülkelere yapılan uçuşlar da görev alan ekipler ile bu ülkelerde görev yapan çalışanlar gerekmesi halinde kişisel koruyucu donanımlar ve el dezenfektanı kullanmakta” dedi

 

“DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ONAYLI ÜRÜNLER KULLANILIYOR”

Uçakların uçuşlar sonrasında, ulusal ve uluslar arası sivil havacılık otoriteleri tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde detaylı temizlik işleminden geçtiğini belirten Yolcu, “Standart temizlik ekiplerinin öncesinde dört kişilik özel hijyen ekibi uçağa girerek dezenfektan maddeleri ile uçağı detaylı temizlik işlemine tabi tutmaktadır. Özellikle yolcularımızın temas ettiği ikram masaları, uçak içi ekranlar, emniyet kemerleri, kol koyma yerleri ve kabin bagaj dolapları yoğunlaştırılmış dezenfektan madde ile farklı renkte mikro fiber bezler kullanılarak detaylı şekilde temizlenmektedir. Hasta yolcu şüphesi olması durumunda uçaklar Dünya Sağlık Örgütü ve uçak üreticileri tarafından onaylanmış maddeler ile dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmaktadır. COVID-19 virüsü sonrasında uçaklardaki maske, şeffaf eldiven ve dezenfektan sayıları artırılmıştır. İlgili prosedürler gereği kabin ekipleri yolcuları, uçağa kabul ederken ve uçuş boyunca gözlemlemekte, hastalık belirtisi gösteren yolcuların, ilgili ülkenin sağlık otoritesi aracılığıyla kontrolden geçirilmektedir. Yolcuların uçaklara ulaştırılmasında kullanılan tüm transfer araçları dezenfektanlarla temizlenmektedir. Uçak içi yayınlar ve dergiler hijyen tedbirleri doğrultusunda kaldırılmıştır. Uçuş sırasında, kabinin içindeki hava, hastane standartlarındaki Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi (HEPA) sistemleriyle sürekli olarak temizlenmektedir. Bu filtreleme sistemi ile uçak içindeki havanın periyodik olarak tamamen yenilenmesi sağlanmaktadır” sözlerini kullandı.

 

HEPA FİLTRE SİSTEMLERİNİN GÜVENİLİR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kabin içinde hava temizliğinin nasıl sağlandığı sorusuna yanıt veren Yolcu, “HEPA filtreler (Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi); 0,3 mikrona kadar havada bulunan partiküllerin %99,97’sini havadan arındırabilen özel bir filtreleme sistemidir. HEPA filtre sistemleri, havadaki bakteriyel ve viral organizmaların yayılmasını engelleyerek hava yoluyla bulaşan hastalıklara karşı üst düzey koruma sağlamaktadır. Bu anlamda HEPA filtreleri tıbbi bir standart olarak kabul edilmektedir. Uçaklarda kullanılan HEPA filtre sistemleri sayesinde; bakteri, virüs, polen, tüy, toz gibi zararlı partiküller filtrelenerek temiz hava sirkülasyonu sağlanmaktadır. Tüm uçaklarda bulunan hastane standartlarındaki HEPA filtre sistemleri ile kabin içindeki hava, her 3 dakikada bir yenilenmektedir. Kabindeki hava saatte 15 ila 30 kez tamamen tazelenirken havadaki toz parçacıkları ile bilinen tüm bakteri ve virüsler filtrelenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

TATİL ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Pandemi döneminde tatile çıkmaktan korkan vatandaşlar için tatil önerilerinde bulunan Setur Altındere Turzim Kurucusu Leyla Ruken Yolcu, “Küresel çapta yaşanan ve kriz haline dönüşen bu durumdan tüm dünya taşımacılığı ve turizm sektörü de ciddi olarak etkilenmiş durumdadır. Bugün, bizlerde tüm dünyada yaşanan bu olağanüstü durumu en doğru şekilde yönetmek ve sizlere hizmet vermek için çalışıyoruz. Ancak tabi ki çeşitli önlemleri alarak tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz çünkü ruh sağlığı da en az beden sağlığımız kadar önemli. Bu yaz en güvenilir tatil seçenekleri arasında doğayla iç içe konseptlerin öne çıkacağını söylemek mümkün. Assos, Akyaka, Kaş, Olimpos gibi daha küçük ve alternatif rotaların öne çıktığını görüyoruz. Bu rotalarda yat turları, kamplar villa kiralamaları ön plana çıkmaktadır” dedi.

 

 

 


Etiket: Mersin, mersinüniversitesi, meü, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke, mut


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA