Mersin Büyükşehir’den Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik




Tarih: 5 Ekim 2020 Pazartesi 11:24


Hayata geçirdiği projeler ve etkinliklerle hem sokak hayvanlarını hem yaban hayvanlarını hem de evcil hayvanları koruyan ve gözeten Mersin Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Hayvanları korumanın yanı sıra hayvansever gönüllülerle iş birliği yaparak etki alanını genişleten Büyükşehir Belediyesi, önemli bir farkındalık çalışması gerçekleştirerek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 300’ü aşkın hayvan sever ile gönüllüleri bir araya getirdi.

TOPLAM 31 PATİLİ DOST YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Etkinlik kapsamında hayvanseverlerin ulaşımı da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Pandemi tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen etkinlikte, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, veteriner hekimler, çocuklar ve hayvanseverler birlikte padokları gezdi.

Kedi ve köpek padoklarını gezen çocuklar, hayvanlara yoğun ilgi gösterirken, bazı çocuklar kedileri ve köpekleri ilk kez kucağına almanın heyecanını yaşadı. Şimdiye kadar Kaşlı Bakımevi’nde hayatlarını sürdüren toplam 31 patili dost düzenlenen etkinlik sayesinde sahiplendirildi ve yeni yuvalarına kavuştu. Hayvanseverlerle özel bir bağ kuran ve sokak hayvanları için dört bir koldan çalışan Büyükşehir Belediyesi, etkinlikte sokak hayvanlarını besleyen gönüllülere mama dağıtımı da gerçekleştirdi. Bu kapsamda gönüllülere 15’er kiloluk 137 paket mama, 500’er adet su ve mama kabı dağıtıldı. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, hayvanlarıkorumagünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA