Tarsus, Silifke ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüklerinde reçine hasadı başladı




Tarih: 6 Ekim 2020 Salı 10:55


Orman Genel Müdürlüğünün planları çerçevesinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü endüstriyel alanlarda ve alternatif tıpta yoğun olarak kullanılan reçinede dışa bağımlılığı azaltmak ve üretimi artırmak için çalışmalara devam ediyor.

Plan kapsamında Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamalan, Gülek ve Karabucak Orman İşletme Şeflikleri, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Orman İşletme Şefliğinde, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Büyükeceli Orman İşletme Şefliği 2017-2021 yıllarını kapsayan ‘Reçine Eylem Planı’ kapsamında 2020 yılı için 55 ton reçine üretimi ihale edilmişti. İhaleyi alan firma reçine üretim sezonu boyunca yaptığı reçine sağım çalışmalarını tamamlamış olup hasada başladılar.  Ağacın dış kabuğunun soyulmasıyla elde edilen reçine, suda erimeyen yapısı ve ısıtılınca hemen erimesi sayesinde birçok üründe ham madde olarak kullanılıyor. Boya, cila, kozmetik gibi birçok sanayi alanının yanı sıra üründen ağız, mide ve cilt sağlığı için alternatif tıpta da sıkça yararlanılıyor. Bölge Müdürlüğünün, ormanlardan faydalanılabilirliği en üst seviyeye çıkararak ülke ekonomisine katkıda bulunmak için reçine üretiminin ilerleyen yıllarda da daha verimli bir şekilde devamını hedeflemektedir.  (Haber Merkezi)


Etiket: ogm, tarsus, silifke, reçine


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA