Bu tesiste el değmeden günde 100 bin maske üretiliyor




Tarih: 15 Ekim 2020 Perşembe 18:36


Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) üyesi 7 girişimcinin bir araya gelerek kurduğu Well Global Şirketi, sterile bir ortamda ürettiği günde 100 bin maskeyle hem Türkiye’nin hem de Mersin’in korona virüs sürecinde maske ihtiyacını karşılıyor. Şirketin İşletmecisi Nizamettin Kılıç, “Maskelerimiz kalite kontrol bandımızda UVC teknolojisi kullanılarak Hijyen Kontrolünden geçmektedir. Ürünlerimiz Ozon ve UVC Sterilizasyon odalarımızda sterilize edildikten sonra el değmeden ambalajlanmaktadır” dedi.

Haber-Gizem Konucu

Mersin’in yeni ticaret kompleksi Mersin Megacenter’de kurulan Well Global Şirketi’nin işletmecisi Nizamettin Kılıç, kuruluş hikayesi, faaliyetleri, hizmetleri ve hedefleri hakkında gazetecilere konuştu. Başta medikal sektöründe olmak üzere birçok sektöre yenilikçi hizmet anlayışıyla çözüm sunduklarını söyleyen Kılıç, maske üretimi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. İlk olarak şirketin kuruluşundan bahseden Kılıç, Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) üyesi 7 arkadaşın bir araya gelerek kurduklarını belirtti. Asıl amaçlarının Mersin’e fayda ve katma değer sağlayacak bir faaliyet yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, “Well Global’ı hayata geçirirken, malum günümüz şartları COVİD-19’dan dolayı maske ile alakalı ne yapalım dedik? Ve bu tesisi kurduk” dedi.

 

“YOĞUNLUKLU OLARAK İÇ PİYASANIN MASKE İHTİYACINI GİDERİYORUZ”

Tesislerinin şu anda günlük 100 bin adet maske üretimi yaptığını ifade eden Kılıç, “40 bin adet de maske paketleme yapmaktadır. Tesisimizde toplamda 15 personel çalışmaktadır. Günden güne hem istihdama katkı hem de kentimiz ve ülkemizin bu süreçte maske ihtiyacını karşılıyoruz. Maske üretimi tesislerinde 2 tane odamız bulunmaktadır. Maskeler burada sterile edilip, ambalajlanıp ve paketlendikten sonra halkın kullanımına sunulmaktadır. Yoğunluklu olarak iç piyasanın maske ihtiyacını gideriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere özel işletmelere maske temini gerçekleştiriyoruz. Gerçekten yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Bunun sebebi de insanlarımız artık pandemiyi dikkate alıyor. Böyle olunca da maske kullanımını da artış gösterdi. Maske hayatımıza girdikten sonra bizler de bu işe başlamadan önce maske kullandık ama maskenin özelliği nedir bilmiyorduk. İşin içerisine girdikten sonra ‘Aman Allah’ım bizler nasıl maskeler kullanmışız’ dedik. Çünkü maskede kalite çok çok önemli” diye konuştu.

 

 

ÜRETİLEN MASKELERİN ÖZELLİKLERİ

Maske üretiminde Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere diğer sağlık kuruluşlarının önerilerini dikkate aldıklarını sözlerine ekleyen Kılıç, “Well Global profesyonel kadrosu ve kaliteli hizmet anlayışıyla kuruldu. Medikal başta olmak üzere birçok sektörde uluslararası ticaret ağımızı geliştirmek öncelikli hedefimizdir. Maskelerimiz Meltblown veya Spunbond kumaş katmanları ile 3 katlı olarak üretilmektedir. Çünkü hava ve su geçirgenliğini sağlaması gerekmektedir. Uzun süre takıldığı için maskenin kulak bantlarını iyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü insanları en çok rahatsız eden şey maskenin lastik kısmıdır. Ürünlerimiz antibakteriyel kumaş kullanılarak üretilmektedir. Maskelerimiz kalite kontrol bandımızda UVC teknolojisi kullanılarak Hijyen Kontrolünden geçmektedir. Ürünlerimiz Ozon ve UVC Sterilizasyon odalarımızda sterilize edildikten sonra el değmeden ambalajlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

“TÜRKİYE GÜN GEÇTİKÇE GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYOR”
Genç girişimcilere de seslenen bulunan Kılıç, “Öncelikle Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol’un desteğiyle her zaman genç girişimcileri destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Türkiye gün geçtikçe gücüne güç katmaya devam ediyor. Her zaman yeni girişimcilere ön ayak olmaya çalıştık. Genç iş adamlarımıza tavsiyem; asla azimlerini yitirmesinler. Gençlerimizin hem liman hem tarım hem de sanayi şehri olan Mersin’de hiçbir şeyden korkmamalarını ve cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum. Korktuğunuz şeylerin üzerine gidin” ifadelerini kullandı.

 

“AMBALAJSIZ MASKELER ÇEŞİTLİ BAKTERİLER VE MİKROPLAR ÜRETEBİLİR”

Öte yandan maske alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında da konuşan Kılıç, özellikle maskeyi alırken maskenin teknik özelliklerine bakmaları konusunda vatandaşları uyardı. Kutu içerisinde ambalajsız hiçbir maskenin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Kılıç, “Çünkü ambalajsız maskeler çeşitli bakteriler ve mikroplar üretebilir. Hele ki baskılı maskelerin kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Okulların açılmasından sonra solvent baskılı maskelerimizi çocuklarımıza takarak onları kanserojen bir madde ile zehirliyoruz. O yüzden baskılı maskelerden uzak durmaları gerek. En doğrusu steril ortamlarda üretilmiş ve paketlenmiş maskelerin tercih edilmesi. Söz konusu sağlığınız ise ucuz ve basit maskelerden uzak durun” dedi.

 

“VİRÜSE KARŞI BÜYÜK BİR MÜCADELE VERDİK”

Korona virüs ile mücadelede Türkiye’de iyi bir sürecin yönetildiğini söyleyen Kılıç, sözlerini şöyle bitirdi: “Tüm dünya aslında bu korona virüs belasına yakalandı. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya bu konudaki çabaları ve emekleri göz ardı edilemez. Virüsün asla kimseye bulaşmasını istemeyiz ama Türkiye bu noktada hem şehir hastanelerimiz, tıp fakültesi hastanelerimiz, mevcut hastanelerimiz ve pandemi hastanelerimizle virüse karşı büyük bir mücadele verdik. Vaka sayıları son zamanlarda alınan kararlarla beraber düşmeye başladı.”

 

 


Etiket: mersin, mersingirişimciişadamlarıderneği, wellglobalşirketi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA