Aslan: “İşgal bir an önce son bulmalı!”




Tarih: 19 Ekim 2020 Pazartesi 18:20


Mersin’de Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırı sonrasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı düzenlenirken, saldırı ile ilgili açıklama yapan Hasan Aslan, “Bölünmez bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir” dedi.

Haber- Mihriban Ermiş

 

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrası hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Muğdat Cami’sinde düzenlenen gıyabi cenaze namazına AK Parti Mersin İl Başkanlığı ile ilçe teşkilatlarından yöneticiler, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anadolu Gençlik Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen cenaze töreninde dernek adına açıklamada bulunan Hasan Aslan, Ermenistan’a saldırılardan dolayı tepki gösterdi. Kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybeden Azerbaycanlılar için dua edildi.

 

 

“ERMENİSTAN HİÇBİR ANLAŞMAYA UYMUYOR”

Sovyetlerin dağılmasının ardından ortaya çıkan Dağlık Karabağ sorunun sıcak çatışmaya döndüğünü söyleyen Aslan, Ermenistan’ın 1991 yılından beri hiçbir anlaşmaya uymadığını dile getirdi. Aslan, "Bu süreçte bile saldırmaya devam eden Ermenistan, 1992 yılında Hocalı'da yakın tarihin en kanlı soykırımlarından birini gerçekleştirmiştir. Ermenistan, Azerbaycan'ın öz topraklarına saldırarak, yüzlerce Azerbaycanlı kardeşimizi katletmiş ve binlerce kişiyi evlerinden uzaklaştırıp, vatan hasreti çektirmiştir. 30 yıl önce yaşanan acılar hale tazeliğini korumaktadır. 30 yıl boyunca yaşanan acılara sessiz kalan uluslararası toplum, siyonist ve emperyalist güçlerin emeklerine alet olmaya devam etmiş ve masum insanların evlerinden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine göz yummuştur. Yıllardır Ermenistan'ın saldırgan tutumu karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, bugün bir kez daha çifte standartlı bir tutum sergilemektedir" açıklamalarında bulundu.

 

“HER ZAMAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ!”

Yapılan saldırıda Ermenistan’ın savaş ahlakının olmadığını belirten Aslan, “30 yıldır ihmalkar bir tutum sürdüren Minsk üçlüsünün de çözüm odaklı davranmaktan çok uzak. Zalim ve işgalci Ermenistan, Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum Azeri kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden şehit etmektedir. Bu hain saldırılar, barış ahlakından uzak olan Ermenistan'ın savaş ahlakından da yoksun olduğunu göstermektedir” dedi. Aslan, bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin yanlarında olduklarını belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Karabağ Azerbaycan'dır, Azerbaycan Karabağ'dır. Bölünmek bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir. Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan'ın yanında yer almaya davet ediyoruz. Zalim ve işgalci Ermenistan'ın saldırılarında Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve yaşanan acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz."


Etiket: ermenistan, azerbaycan, anadolugençlikderneği


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA