“Avukatlar kendilerini sürekli geliştirmeli”




Tarih: 23 Ekim 2020 Cuma 16:44


Hukukta iyi bir eğitim almanın önemli olduğunu söyleyen Mersin Barosu Avukatlarından Oğulcan Özgenç, “Kişi kendini geliştirmeli, davalara ve vakalara karşın inisiyatif ve sorumluluk alma eğiliminde olmalı ve bütün vakalara karşın en akılcı çözümlerle birlikte müvekkilinin lehine sonuçlar doğurabilmelidir” dedi.

Haber – Sevcan Akgül

 

Mersin Barosu Avukatlarından Oğulcan Özgenç, Özgenç Hukuk’un kuruluş hikayesi ve çalışma alanları hakkında gazetecilere konuştu.  İstanbul Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’da gerçekleştirdiği stajının ardından Mersin’e dönmeyerek iş hayatını İstanbul’da sürdürdüğünü söyleyen Özgenç, son bir senedir Mersin’de Özgenç Hukuk ve Danışmanlık Bürosunu faaliyetini sürdürdüğünü dile getirdi. Özgenç, “Dönmeme müteakip Özgenç Hukuk ve Danışmanlığın işlemlerini başlattım ve hukuk ofisimizi Mersin bünyesinde faaliyete geçirmiş olduk. Özgenç Hukuk ve Danışmanlık Bürosunun yanı sıra Özgü Network ve Siber Güvenlik şirketine değerli dostum Emrah Güçlü’nün de beni yönlendirmesiyle kurucu ortak olarak yer aldım ve halihazırda Özgü Network ve Siber Güvenlik’te başarılı bir şekilde her geçen gün Mersin’de adından sıkça söz ettirmekte, hal böyle olunca bu durum bizlere mutluluk ve gurur vermekte” dedi.

 

“ÇAĞIMIZIN GÖZ ARDI EDİLEMEYECEK GERÇEĞİ BİLİŞİMİN TA KENDİSİ”

Mersin bünyesinde doğrudan bir sistem entegratörü ve siber güvenlik dalında büyük bir açık olmasını değerlendirerek, bu açığı Özgü Network ve Siber Güvenlik olarak doldurduklarını belirten Özgenç, “Müşterilere sunulan hizmet ve buna ilişkin olumlu dönüşler hem hizmet alanlar öte yandan da bizler için tahmin edileceği üzere ziyadesiyle mutluluk verici. Neticede hukuk hayatın her aşamasında var ve olmaya da devam edecek fakat çağımızın göz ardı edilemeyecek gerçeği bilişimin ta kendisi. Hal böyle olunca da bu sektöre yatırım yapma fikri bir daha da cazip ve mantıklı geldi. Kıymetli dostum Emrah GÜÇLÜ’ nün bu bağlamda henüz şirketin kuruluş aşamasında beni yılmadan aydınlatmış bulunması, işin içeriğini ve işleyişini anlatması bu açıdan çok önemli bir husustu. Son olarak belirtmek isterim ki; çağımızın göz ardı edilemeyecek gerçeğinin bilişim olması gerçeğinin ışığında kıymetli dostum Samet UCUZ ile beraber SOM E-TİCARET firmasını kurduk. Doğru kurgulanmış bir altyapı ile şimdi SOM E-TİCARET olarak tüm ülke geneline tüm insanların rahatça ulaşabileceği internet sitemiz ve portallar üzerinden ürünler göndermekteyiz” açıklamalarında bulundu.

 

ÖZGENÇ HUKUKUN FAALİYET ALANLARI
Özgenç Hukuk olarak Enerji Hukuku dalında faaliyet göstermekte olduklarını söyleyen Oğulcan Özgenç, Enerji Hukukunun, Enerji Piyasası davaları kısmında özellikle uyuşmazlıkların çözümünün İdare Hukukuyla çözümlenmesi gerçeği doğrultusunda İdare Hukuku da Özgenç Hukuk ve Danışmanlığın uzmanlık alanlarından bir diğerini oluşturduğunu belirtti. Özgenç sözlerine şu şekilde devam etti: “Enerji Piyasası alanında faaliyet göstermekte bulunan firmaların bütünü tüzel bir kişilik niteliğine haiz olduğundan, yapıları itibariyle bu şirketler sermaye şirketleri olduğundan Ticaret Hukuku Özgenç Hukuk ve Danışmanlığın bir diğer faaliyet alanını oluşturmakta. Branşlarında uzman avukat kadromuz ve ofis çalışanlarımızla birlikte günümüzde hemen hemen herkesin aşina olduğu KVKK Hukuku ve Bilişim Hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların çözümü Özgenç Hukuk ve Danışmanlığın faaliyet alanlarının içerisinde yer almaktadır.”

 

“AVUKATLAR EN AKILCI ÇÖZÜMLERLE BİRLİKTE MÜVEKKİLİNİN LEHİNE SONUÇLAR DOĞURABİLMELİDİR”

Özgenç, hukuk fakültesinde iyi bir eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, hukukun her geçen gün güncellenen bir yapıya sahip olmasından kaynaklı kişilerin de kendilerini sürekli olarak geliştirmesi gerektiğine değindi.  Özgenç, “Eğitimin yanında ve esas önem arz eden bence şudur ki; kişi kendini geliştirmeli, davalara ve vakalara karşın insiyatif ve sorumluluk alma eğiliminde olmalı ve bütün vakalara karşın en akılcı çözümlerle birlikte müvekkilinin lehine sonuçlar doğurabilmelidir. Üniversite Lisans hayatımın sona ermesi ile birlikte çok çalışma, yeni düzenlemelere adapte olma, gündemi takip etme ve bu bağlamda kendini geliştirme, olaylara farklı bakış açılarından bakabilme gibi temel prensipleri kendimize ilke edindiğimiz için ve uzmanlık alanımız olarak belirttiğimiz branşlarda yasal staj evresi dahil olmak üzere, devamlı çalışmış, kendimizi her geçen gün daha da geliştirmiş ve ileriye taşımış olmamız, dünden bugüne devamlı olarak sorumluluk almış olmamız çokça dava dosyası ve vakanın tarafımızca çözüme kavuşturulması istenmiş ve müvekkillerimiz, danışanlarımız lehine olumlu sonuçlar almış olduğumuz gerçekleri ışığında, müvekkil şirketler ve şahıslarla müştereken Özgenç Hukuk ve Danışmanlık konusunda uzman avukatlar ve ofis çalışanları beraberce sağlıklı ve başarılı bir şekilde çalışmaktadır” açıklamalarında bulundu.

 

OĞULCAN ÖZGENÇ KİMDİR?
8 Mayıs 1993 yılında Mersin’de doğdum. İlkokulda 1 ve 2. sınıflarımı ODTÜ kolejinde tamamladım. Buna müteakip 3. Sınıf ve lise yıllarımın sonuna dek Özel Toros Kolejinde eğitim öğretim hayatımın lise yıllarına kadar olan periyodunu tamamladım. Lise yıllarımda Rotary Kulübünün 18 yaş altı üyeleri için isimlendirdiği Interacta üye oldum ve faaliyetlerde bulundum. Bunu takiben ise üniversite yıllarımda Ataşehir Rotaract bünyesine üye oldum ve hala Ataşehir Rotaract üyesi olarak Rotary yaşantımı sürdürmekteyim. Üniversite sınavında başarılı bir sonuç almam ile birlikte İstanbul Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesini burslu bir şekilde kazandım ve lisans kariyerime başladım. Başarılı bir üniversite tahsilinin ardından, yüksek başarıyla üniversite hayatımı tamamladım. Üniversitede lisans yıllarımı tamamladıktan sonra ise yasal stajımı İstanbul’da başarılı ve bilinen bir ofis olan Karahan Hukuk Bürosunda tamamladım. Henüz staj yıllarımda branşlaşırken Enerji Piyasasında faaliyet göstermekte olan akaryakıt dağıtım firmalarının hukuksal işleriyle ilgilendim, şimdilerde ise birçok bilindik akaryakıt dağıtım firmalarıyla işimize duydukları yetkinlik ve güven ile beraberce çalışmaktayız. Bu esnada aynı zamanda iflas prosedürünün içerisinde özel bir yere sahip olan iflas erteleme prosedürü ve konkordato müessesesi ile yakından ilgilendim ve kendimi bu konularda geliştirdim. Enerji Piyasasına ilişkin olarak doğabilecek uyuşmazlıklarda regülatör kurumun idari yaptırımlarına karşın başvurulan yol İdare Hukuku olduğundan mütevellit bu branşta da yetkinlik kazandım ve son olarak altını çizmem gerekir ki bahsediyor olduğum şirket türlerinin bütünü sermaye şirketleri olduğundan Ticaret Hukukuna dair çalışmaları da yürütmekteyiz. Ülkemiz gündeminde herkesin artık çok yakından aşina olduğu Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında birçok büyük firma ile de çalışmaktayız ve şirketleri 6698 Sayılı Kanun ile uyumlu hale getirmekteyiz. Hukuk kariyerime değinmeden önce ise belirtmem gereken ve hatta altını çizerek belirtmem gereken ve şahsımı gururlandıran bir konu olarak tenis kariyerime de değinmek isterim.

 

“TENİS HAYATIMDA SAYISIZ BAŞARILARA ULAŞTIM”
Spor hayatından da söz eden Özgenç, “Henüz 8 yaşında başlamış bulunduğum tenis hayatımda sayısız başarılara ulaştım. Sayısız kez Mersin, Türkiye, Balkan ve Avrupa Şampiyonlukları kazandım, Dünya 5’inciliği elde ettim. İlk defa katılmaya hak kazandığım milli takımda 12 yaşımdan bu yana sayısız kez milli formayı terlettim ve ilk defa Türkiye Tenis Milli Takımının Balkan Şampiyonu Makedonya da düzenlenen Milli Takımlar Arası Balkan Şampiyonasında şampiyon olan takımın 1 numarası olarak korta çıktım ve nihayetinde ülkemize takım arkadaşlarımla birlikte Balkan Şampiyonluğu’nu kazandırdık. Tenis kariyerimi, üniversite ve akademik kariyer gibi hususlardan ötürü 2. Plana almak durumunda kaldım fakat üniversite yıllarımda da kazanmış olduğum Özyeğin Üniversitesinde tenis hayatımı, akademik kariyerimle birlikte sürdürdüm. Okulumuzun tenis takımını kurdum ve Üniversiteler Arası Tenis Şampiyonasında öncelikle 2.lig sonrasında 1. Lig ve daha sonrasında ise Ünilig olmak üzere tüm bu turnuvalarda takım arkadaşlarımla beraber şampiyonluğa kavuştururken, üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettik. Hukuk kariyeri ve tenis kariyerimi ise bir arada değerlendirmek gerekir ise; tüm tenis oynayanlar çok iyi bileceklerdir ki, tenis sporu anlık olarak çok hızlı ve doğru kararlar verilmesini gerektiren, kişinin kendisini her daim sakin kılmasını zorunlu kılan ve daima çalışarak daha iyiye, daha çok başarıya ulaşmasını sağlayan bir spordur. Hukuk ile benzer yanları azımsanmayacak kadar çoktur. Hukukta da başarılı bir avukat her daim sakin kalabilmeli, çok doğru durum analizleri ve kritikleri yapabilmeli ve bunun neticesinde sonuca ulaşabilmelidir ve asla çalışmayı öğrenmeyi bırakmamalıdır. Dolayısıyla temelde bahsetmiş bulunduğum iki husus birbirleriyle çokça benzerlik göstermektedir” ifadelerini kullandı.


Etiket: avukat, mersin, baro, oğulcanözgenç


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA