Staj gören öğrencilere sertifika töreni düzenlendi




Tarih: 27 Ekim 2020 Salı 17:27


Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Staj Seferberliği Programı kapsamında, Mersin Çalışma ve İş Kurumunda staj gören Üniversite öğrencilerine staj bitirme sertifikaları Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından törenle takdim edildi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Staj Seferberliği Programı Kapsamında Mersin Çalışma ve İş Kurumunda Staj gören üniversite öğrencilerine staj bitirme sertifika töreni düzenlendi. Mersin Çalışma ve İş Kurumu İş Kulübünde gerçekleşen törende İl Müdürü Mustafa Kutlu öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında öğrencilerimizin başarılı bir yükseköğretim süreci geçirmeleri ve alanlarında uzmanlık kazanabilmeleri için üniversite eğitimleri döneminde staj yapmalarının bir gereklilik olduğunu, ancak bu yıl, pandemi nedeni ile öğrencilerimizin staj imkânı bulmakta zorlandığının görüldüğünü, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Staj Seferberliği Programı sayesinde üniversite son sınıf öğrencilerinin staj imkanlarına erişiminin arttırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Programın uzun vadede ise; Staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp, tüm bölümlere yaygınlaştırılması, kamu ve özel sektördeki staj imkanlarının tüm üniversiteli gençler için ulaşılabilir hale getirilmesi, şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi değerleme yöntemi ile kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi gibi hedeflerinin olduğunu belirten Kutlu, ayrıca Program sayesinde üniversiteli gençlere kamu kurumlarını ve faaliyetlerini yakından tanıma imkânının sağlanması, kamuda staj yapma olanaklarının genişletilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarının yeteneklerle buluşturulması, kamu kurumlarının üniversiteli gençler arasında bilinirliliğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Tören sonunda öğrencilere staj bitirme sertifikaları Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu tarafından takdim edildi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA