Gültak’tan, “Bu ölümlere ortak olmayalım” çağrısı




Tarih: 2 Kasım 2020 Pazartesi 17:26


İzmir’de meydana gelen depremde yaşamlarını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Eğer biz Türkiye’de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmazsak, meclis üyeleri ve belediye başkanları olarak bu ölümlere hepimiz ortak olacağız” dedi.

Haber-Behzat Özgür BeyazlarAkdeniz Belediye Meclisi Kasım Ayı Birinci Oturumu, Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündem maddesi ile ilgili konuşma yapan Gültak, depremlerde daha fazla insanı kaybetmek istemiyorsak kentsel dönüşüm ve yenileme projelerine ağırlık vermeleri gerektiğini ifade etti. “Nasıl ki insanımız arabasını periyodik olarak bakımdan geçiriyor ise; içinde yaşadığı, çocuklarını uyuttuğu evini de zamanı gelince kontrol ettirmeli, depreme karşı güçlendirmelidir” diyen Gültak, İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yarananlara şifa diledi.

 

“HİÇBİR ŞEY, İNSAN CANINDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Gültak; “Türkiye’de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmazsak, meclis üyeleri ve belediye başkanları olarak bu ölümlere hepimiz ortak olacağız. Dolayısıyla bir yeri riskli alan ilan etmek veya kentsel dönüşüm ilan etmek, insanların zararına değil hayrına bir iştir. Hiçbir şey, insan canından üstün değildir. İnsanlarımızın sağlığı, konforu ve daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak için mücadele ediyoruz. Amacımız, insanlarımızın daha iyi güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmeleridir” şeklinde konuştu.

 

“YENİŞEHİR VE MEZİTLİ’DE DE ÇOK YAŞLI BİNALAR VAR”

Mersin’de kentsel dönüşümün başlatılamadığını ama kendilerinin bu çalışmayı başlattıklarını dile getiren Gültak, TOKİ vasıtasıyla özellikle 2001 yılından sonra birçok kentte dönüşüm ve yenilenme projelerinin uygulandığına dikkat çekti. Akdeniz Belediyesi olarak Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlattıklarını sözlerine ekleyen Gültak, Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallelerinde de bu dönüşümü başlatacaklarını kaydetti. Sadece Akdeniz’de değil, Yenişehir ve Mezitli’de de çok yaşlı binalar ve riskli yapıların var olduğunu ifade eden Gültak, “Canlarımızı depremde kaybetmek istemiyorsak, başka çaresi, yolu yok. Ne dedik? Çay Mahallesi’nde gerçekleşen dönüşümde, sadece mahalle sakinleri oturabilecek’ dedik. Geçmişten gelen bazı yanlışları bir çırpıda düzeltmek kolay değil. Fakat vatandaşın da her şeyi devlete bırakmaması; ailesiyle içinde yaşadığı, çocuklarını uyuttuğu evini yenilemesi, depreme dayanıklı hale getirip kuvvetlendirmesi gerekir. Nasıl ki arabanıza zamanı gelince bakım onarım yaptırıyorsanız, evinize de titizlikle yaklaşmalısınız. İnsanımız, ev alırken her şeyi araştırmalıdır” dedi.

 

 

 


Etiket: akdeniz, akdenizbelediyesi, meclis, kentseldönüşüm, deprem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA