Mersin Orman Bölge Müdürü Tarsus Fidanlığında incelemelerde bulundu




Tarih: 4 Kasım 2020 Çarşamba 11:52


Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Tarsus Orman Fidanlığında incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Akduman’a, Fidanlık Müdürü Ahmet Gülyavuz, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse müdür yardımcıları ve şefler eşlik etti.

Tarsus Orman Fidanlığında 2020 yılında klonal çelikten 150 bin adet genetiği yüksek yıllık hacim artımı 60-80 metre küp /Ha. Olan okaliptüs fidanı yetiştirildi. Bölge Müdürlüğünce Tarsus Karabucak okaliptüs endüstriyel ağaçlandırma sahalarında kullanılacak olan 3 Okaliptüs grandis klonunda (G96, G42, G60) ve 2 Okaliptüs camaldulensis klonunda (C188, 201) 100 bin adet ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü için Okaliptüs camaldulensis klonunda (C298 50.000 adet olmak üzere toplam 150 bin okaliptüs fidanı dikime hazır. Fidanların olumsuz kış koşullarından etkilenmemesi için genellikle erken ilkbaharda dikim yapılmaktadır. Bu fidanların dikildiği okaliptüs ağaçlandırması 10 yılda kesim yaşına gelmekte. Klonal Okaliptüs fidanları ile tesis edilecek plantasyonlarda 10 yıllık idare müddetinin aşağı çekilmesi hedeflenmekte. İncelemede gördüğü eksiklikler hakkında talimat veren Bölge Müdürü Akduman çalışmanın her aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, ormanbölgemüdürlüğü, tarsus, fidanlık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA