CHP’den alternatif anma töreni




Tarih: 10 Kasım 2020 Salı 16:51


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla alternatif tören düzenledi. Törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Ülkenin kaderini, Dünya tarihinin seyrini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün bir kez daha sonsuz bir minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

 

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partililer katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan İl Başkanı Adil Aktay, “Ülkenin kaderini, Dünya tarihinin seyrini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün bir kez daha sonsuz bir minnet ve şükranla anıyoruz. O, bizim ve tüm mazlum milletler için aydınlık bir geleceğin kapısını açtı. Bizler bugün, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, Atatürk’ün bize bıraktığı miras sayesinde, umutla ilerliyoruz. O miras, tam bağımsızlık ve uygarlık yolunda yürüme azim ve kararlılığıdır; ulusal egemenliğe olan inançtır. O miras; demokrasi, laiklik, hukuk devleti ve sosyal adaletle taçlanarak sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimizdir. O miras akıldır, bilimdir. O miras umuttur, cesarettir. Atatürk’ün değerini bilmeyenler. O’nunla ve ilkeleriyle kavga edenler. Cumhuriyet’in kurumlarını yok sayanlar. Milletin egemenliğine saygı duymayanlar asla başaramayacaklar. Atatürk’ü milyonların aklından, kalbinden çıkaramayacaklar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu ülke için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyorum” dedi.  


Etiket: chp, 10kasım, atatürküanmagünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA