“Amacımız küresel ısınmaya karşı üzerimize düşeni yapmak”




Tarih: 15 Kasım 2020 Pazar 15:54


Küresel ısınmanın dünyaya olan etkisinin bilincinde olduklarını belirten UNMER Havalandırma Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Avşar, “Amacımız, çağdaş mühendislik yaklaşımlarıyla ürettiğimiz yüksek verimli fanlarımız ile dünyanın küresel ısınmaya karşı verdiği savaşta üzerimize düşeni yapmaktır” dedi.

Haber – Behzat Özgür Beyazlar

Fan üretiminde Çukurova'nın tek üretici firması olma özelliği taşıyan UNMER Havalandırma Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Avşar, firması ve ürettikleri fanlar hakkında gazetemize konuştu. Enerji verimliliği yüksek fanlar üreterek hataya yer vermediklerine dikkat çeken Avşar, “Sektörü tanıyan uzman ARGE kadrolarımızla, daha kaliteli, az enerji tüketen (yüksek verimli), gürültü seviyesi düşük, bakım maliyeti en aza indirgenmiş fanlar üretmekteyiz" şeklinde konuştu.

 

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK FANLAR ÜRETİYORUZ”

Hedeflerinin UNMER’i Türkiye’nin en önemli fan üreticisi noktasına getirdikten sonra dünyaya yayılmak olduğunu söyleyen Avşar, "UNMER olarak imalat sürecine olduğu kadar araştırmaya ve geliştirmeye de önem vermekteyiz. Sektörü tanıyan uzman ARGE kadrolarımızla, daha kaliteli, az enerji tüketen (yüksek verimli), gürültü seviyesi düşük, bakım maliyeti en aza indirgenmiş fanlar üretmekteyiz. Araştırma geliştirme kapsamında, aerodinamik ve mekanik tasarımlar yapılmakta, analiz ve test alt yapısıyla verimlilik en yüksek seviyeye çıkarılmaktadır. Firmamız tarafından yapılan CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) analizleri sayesinde fanlarımızın çalışma koşulları bilgisayar ortamında gözlemlenerek, geliştirilebilmektedir. Oluşturulan test düzeneklerimizle CFD analizlerimizin doğrulaması yapılarak, hataya yer vermeksizin enerji verimliliği yüksek fanlar üretilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“KÜRESEL ISINMANIN DÜNYAYA OLAN OLUMSUZ ETKİSİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

AB standartlarına göre verimlilik oranın en az yüzde 60 olması gerektiğini söyleyen Avşar, yapılan araştırmalarda bu oranın yüzde 33 olarak saptandığını dile getirdi. Avşar; “Maalesef ki ülkemizde verimliliğin daha da aşağılarda olduğunu düşünmekteyiz. Küresel ısınmanın dünyaya olan olumsuz etkisinin bilincinde olan firmamız, bu konuda üzerine düşeni yaparak AB standartlarında enerji verimliliği yüksek fanlar üretmeyi kendisine amaç edinmiştir. Amacımız sadece daha kaliteli fanlar üreterek pazardaki payımızı arttırmak değil, aynı zamanda çağdaş mühendislik yaklaşımlarıyla ürettiğimiz yüksek verimli fanlarımız ile dünyanın küresel ısınmaya karşı verdiği savaşta üzerimize düşeni yapmaktır” dedi.

 

“VERİMLİLİĞİN ARTMASI EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”

Avşar, “Küresel ısınmanın yanı sıra, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü verilerine göre; ülkemizde sanayi elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 70’i, toplam net elektrik tüketiminin yüzde 36’sı fan üretiminde de kullanılan üç fazlı asenkron elektrik motorları sistemlerinden kaynaklanmakta. Bu sebeple elektrik motorlarında verimi arttırıcı önlemler ülkemizin elektrik tüketimi konusundaki tasarruf planlarına büyük katkı sağlamaktadır. Yapılan analizler sonucu ortaya çıkan tasarruf potansiyeli göstermektedir ki, sanayide üretilen fanların enerji verimliliğinin artırılması ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

“DÜNYA ÇAPINDA BİR MARKA YARATMAK HEDEFİNDEYİZ”

 “Şirketimiz her ne kadar bölgesinde fan üretiminde tek olsa da, amacımız bu bölgeyle sınırlı değildir” diyen Avşar, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Öncelikle UNMER'i Türkiye’mizin en önemli fan üreticisi yapmak, daha sonra da dünya çapında bir marka yaratmak hedefindeyiz. Bütün çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı bu alanda yapmakta olup, hedeflerimize adım adım yaklaşmaktayız. Bu kapsamda, uzman kadrolarımızın sürekli çağın ötesinde olması için gerekli yatırımları yapıp, güncel mühendislik eğitimlerini sağlamaktayız. İnanıyoruz ki, bu ülkenin insanları olarak dünyada bu alanda bir marka yaratıp, ülkemize bu anlamda da katkıda bulunacağız. Köklü bir marka olmanın sorumluluğunun bilincinde olarak sektörümüze yön verebilmek ve işimize yeni bakış açıları kazandırmak için AR-GE çalışmalarına ağırlık vererek sizlerin de destekleriyle sürekli gelişiyor ve büyüyoruz.”


Etiket: unmer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA