Mersinliler Umut bebek için umut oldu




Tarih: 15 Kasım 2020 Pazar 15:56


Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Kent Konseyi ve Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesi işbirliğinde SMA tip1 hastası Umut Kayra Kılıç için “Umuda, Umut oluyoruz” etkinliği düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte Mersin Gönüllü Palyaçolar Grubunun çeşitli animasyonlarıyla Umut için yardım toplandı.

Haber – Sevcan Akgül

 

Yenişehir Belediyesinin desteği ile Yenişehir Kent Konseyi “Birlikte Sevgimizi Çoğaltıyoruz” diyerek “Umuda, Umut oluyoruz” etkinliği düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesinin çeşitli animasyonlarıyla Umut için yardım toplandı. Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır gerçekleştirdikleri bu organizasyon hakkında konuştu. Çakır, “Yenişehir Belediyesinin desteği ve Yenişehir Kent Konseyinin organizasyonu gerçekleştirdik. Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesine Kadın Üreteci Pazarından bir yer verdik ve onlarla etkinlik düzenleyerek, Umut Bebek hem farkındalık, hem de yardım amaçlı bir organizasyonu hayata geçirdiler. Umut bebeğe bir iğnenin vurulması için ekonomik katkıya ihtiyaç vardı. Şuanda halkımız burada. Herkes gönlünden geldiğince destek oluyor. En büyük umudumuz, Umut’umuz olmalı” ifadelerini kullandı.

 

“İĞNENİN BEDELİ 2 MİLYON 200 BİN DOLAR”

Mersin Gönüllü Palyaçolar Ailesi Yöneticisi Aysel Sevilgen, Umut bebek için bu organizasyonda bulundukları söyleyerek, “Umut bebek 9 aylık ve iğnesini vurulmadığı takdirde hayatını kaybedecek. İğnenin bedeli ise 2 milyon 200 bin dolar. Şu anda yüzde 27’si toplanmış durumda. Bizde kalan kısımlara destek vermek için Mersin Gönüllü Palyaçolar ailesi olarak buradayız” dedi. Düzenlenen kermese herkesten yardım geldiğini dile getiren Sevilgen, “Biz kermeste gönüllülerimizin bize ulaştırmış olduğu eşyaları satarak destek sağlıyoruz. Ama hiçbir maddi bağış kabul etmiyoruz. Normalde hastane palyaçoluğu yapıyoruz, bunun dışında cezaevlerinde annesiyle kalan çocuklara, esirgeme kurumlarına gidiyoruz. Şehit ve gazi çocuklarına, polis çocuklarına gidiyoruz. Köy okullarına gidiyoruz. Buralara giderken desteklerimizi şu şekilde sağlıyoruz, instagram hesabımızda neyimiz eksikse onu yazıyoruz. Bezimiz mi eksik, ıslak mendilimiz mi eksik, boyamız mı eksik ne eksikse onları belirtiyoruz ve gönüllülerimiz onları bize ulaştırıyor sadece. Yani bir nevi bir insan gönüllülük yapmak istediğinde bize onu ulaştırıyor biz de çocuklara mutlu etmek için onları çocuklara ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu. Sevilgen, Mersin’in bu tarz konularda duyarlı olduğunu belirterek, “Biz bu yola çıktığımızda 12 kişiydik şu anda 150 kişilik bir aileyiz. Ve sayfamızın 6 bin takipçisi var. Bugün kadar hiç zorluk çekmedik. Ne bir yere ulaşmamızda ne bir yere okulda ki öğretenlerin karşılamasında ne de gönüllülerimizin bize olan desteğinde hiçbir zaman ortada kalmadık. Hep duyarlı oldular” ifadelerine yer verdi.

 

 

 


Etiket: yenişehirbelediyesi, kentkonseyi, umut, sma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA