Bozdoğan’dan Tarsus İdman Yurdu’na destek




Tarih: 8 Aralık 2020 Salı 14:37


Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu’na Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kulübe yaklaşık 500 bin para desteğinde bulundu.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’na ziyarette bulundu. Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’nun Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “ sahipsiz değildir” dedi. Bozdoğan ayrıca kulüp personeline 2 maaş verirken, geçen sene ödemesi yapılamayan futbolcuların da ödemesini gerçekleştirdi. Tarsus İdman Yurdu’nun başka bir ülkenin takımı olmadığını vurgulayan Bozdoğan, “Günü geldi taraftarıyla simit ayran yiyerek tribünlerde; günü geldi her şeyimizle kulüp binamızda yer aldık, “satılamaz,” dedik, sattırmadık, sattırmamaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Tarsus İdman Yurdu sevgisinin Tarsus için ne demek olduğunu göstermek için yola çıktıklarını ve bu yolda ilerleyeceklerini belirten Bozdoğan, “Bir siyasi partinin arka bahçesi yapmayacağız, dedik. Alnımızın akıyla, takımımızı siyasetin uzağında tutmaya devam ediyoruz. Bizler Tarsus İdman Yurdu’na hiçbir zaman “borç vermedik, bizler, Tarsus İdman Yurdu’na ömrümüzden verdik. Alacak verecek hesaplarından uzakta, uzun soluklu bir programın çetin yollarını adımlamaktayız. Bu yolculukta dinlenmek isteyenler, aramızdan ayrılanlar olacağı gibi, aramıza katılmak isteyen, çeşitli kademelere talip olanlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

“HEDEFLENEN TEK MERTEBE 2023 ŞAMPİYONLUĞUDUR”

Kulübün para ve sermayenin karanlık odaları ile anılmayacağını dile getiren Bozdoğan, bir aklanma veya paravan yeri olarak görülmesine de izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Kulübün Belediye Başkanlarının takım otobüslerinde boy boy fotoğraflarıyla donatıldığı kulüp olmaktan yalnızca şampiyonluk düşünen, siyasi emellerin değil şampiyonluk rüyalarının görüldüğü bir kulüp haline dönüştüğüne değinen Bozdoğan, “Kulübümüzde artık konuşulan tek şey, hedeflenen tek mertebe 2023 şampiyonluğudur. Yine de kulübümüzün genel kongresinde kapılarımız herkese, toplumun her kesimi ve iş dünyasından her adaya açıktır. Herkes güzide kulübümüzün Başkanlığına aday olabilir, adaylığını açıklayabilir. Karar ise genel kurulda, divan huzurunda verilecektir” şeklinde konuştu.

 

 

“PARA, ŞEREF KAZANDIRMAZ”

 Bozdoğan, “100 yıla yakın süredir varlığını sürdüren bir futbol kulübünü kişilerin tekeline bırakma çabaları, kişileri kulübün üstünde tutma gayretleri manidardır” diyerek tarihlerinin şerefli mertebelerde anıldığını, , beş parasızken evindeki televizyonunu satıp kulüp kasasına koyan Süleyman Seba’nın güzel anılarıyla dolu olduğunu vurguladı. Kulübün şerefini korumanın önemine değinen Bozdoğan, “Para, şeref kazandırmaz. Kulübümüze şeref kazandıracak şey, öncelikle kulübümüzün şerefini korumaktan geçer. Bugün, özellikle sosyal medyada yaratılmaya çalışılan olumsuz tablonun aksine takımımızla kenetlenmiş durumdayız. Her kim ki,  kendi idealleri uğruna bu tabloyu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkışır; hiçbir zaman bu tablonun bir parçası olamayacak, takımın destekçisi değil köstekçisi olarak anılacaktır. Tarsus İdman Yurdu 100. Yılına adım adım ilerlemektedir. Tüm şehri kenetlenmeye, Tarsus İdman Yurdu çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” dedi.

 

“MAÇLAR ARSADA OYNANACAK BORSADA DEĞİL”

Yıllardır tribünlerin boşaltılmasının sebebi olmadıklarını dile getiren Bozdoğan, “Tıklım tıklım dolu olan stadyumdan beton yığını olarak görülen tribünlere; “asansör takım” söylemlerinden, maç alma maç satma iddialarına kadar hiçbir iddianın, söylemin muhatapları değiliz” ifadelerini kullandı.

“Meydanı; kişilerin erkinden alıp, şehrin birleştiren gücüne emanet ettik” diyen Bozdoğan “Meydan Tarsus’un, Tarsuslu’nun ve Şanlı Tarsus İdman Yurdu’nundur artık.  Muazzez Borhan’ın diktiği ilk formamızdaki dikişler yüreğimize de işlenmiştir. Metin Kurt’un dediği gibi Tarsus İdman Yurdu bizim dönemimizde maçlarını arsada oynayacaktır, borsada değil” diyerek sözlerini tamamladı.


Etiket: tarsus, tarsusidmanyurdu, halukbozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA