Cumhur İttifakı’ndan bir ret daha




Tarih: 13 Aralık 2020 Pazar 14:02


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi’nde Cumhur İttifakı’ndan bir ret daha geldi. Bir önceki toplantıda borçlanma yetkisine ret oyu kullanan Cumhur İttifakı meclisin İkinci Birleşimi’nde de ret oylarıyla gündeme geldi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda idareden gelen 4 madde görüşüldü. Mahalli İdareler İşverenlere Sendikası üyeliğinden çıkma talebine ret oyu kullanan Cumhur İttifakı, 10 aydır bekletilen Kadın ve çocuklar için Baro ile yapılacak iş birliği talebine ret verdi. Teklifin şubat ayında komisyona sevk edildiğini ve o tarihten itibaren de komisyonda bekletildiğini belirten Seçer, teklifin karara bağlanmasını istediği için yeniden gündeme aldığını söyledi. Seçer, “Baro ile bizim yapacağımız protokol maddi bir işbirliği protokolü değil. Ortak bir çalışma yürütmek istiyoruz, kadın ve çocuk konusunda. Günümüzün de en hassas 2 konusu: Kadın ve çocuk. Baro’nun da şu anda, hangi siyasi parti olursa olsun, bütün üyelerimizin, üyesi olduğu, hukukçu arkadaşlarımızın, Meclis’te yer alan avukatlarımızın üyesi olduğu Baro. Bunlar gönül işi, bir para karşılığı yapılan işler değil. Bizlerle de yapılan görüşmelerde bir işbirliği çağrısı oldu karşılıklı olarak ve tabi ki bu yetkiyi Meclis’ten almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Baro ile yapılacak protokolün danışmanlık, bilgilendirme, eğitim olduğunu dikkat çeken Seçer; kırtasiye, ulaşım gibi olanaklardan yararlanmak istediklerini dile getirdi.

 

 

“BARODAN ÖNCE EĞİTİM VE GELİŞİME ÖNCELİK VERELİM”

AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yeşil, kadın ve çocukların haklarından önce kişisel eğitim ve gelişimin önemli olduğunu belirterek, “Protokoldeki amaç ve kapsamın sonuç olarak yüzde 100 sonucun elde edilebilmesi için, barodan önce üniversite, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi özellikle adliyeye gelmeden önceki süreçte barodan önce saydığımız psikolojik, sosyolojik, ekonomik destek, gelişim ve fayda sağlaması adına bu protokole dahil edilmesi gerekiyor. Bu sürece rağmen hukuksal anlamda temsil edilmesi gerektiğinde baronun devreye girmesi kanaatindeyim. Protokolün, amacımızın bu toplumun temel taşı olan ailenin, ailemizin temel taşı olan kadına ve yarınlarımız olan evlatlarımıza sahip çıkmaksa saydığımız ve sayamadığımız kurumların bu protokolün tarafı olarak protokolde belirtilen amaç ve hedef için benim önerim ya tekrar komisyona havale edelim ya da burada tekrara değerlendirelim” açıklamalarında bulundu. Kadınla ilgili herhangi bir konuda karşı çıkmalarının mümkün olmadığının altını çizen Yeşil, eğitim ve gelişim konusuna öncelik verdiklerini söyledi.

 

“BUZAĞI ARAMAYA GEREK YOK”

Seçer, Yeşil’in bu önerisine cevap vererek; “Kadın ve Aile Daire Başkanlığını bunun için kurduk. Sadece hukuksal olarak değil daha geniş perspektiften değerlendirme anlayışının ortaya koyan sadece baroyla değil üniversitelerle, sivil toplum kuruluşları ile uluslararası kuruluşlar, birleşmiş milletler ve göç idaresi, hepsiyle iş birliği yapıyoruz. Aile Bakanlığı ile her ay düzenli toplantı yapıyoruz. 3 üniversite ile geçtiğimiz ay toplantı gerçekleştirdik” dedi. Seçer, “Kadın Konuk Evimiz var. Yani bu alanda yaptığımız çalışmaları sadece bir ya da birkaç sınırladığımız kurumla yapmıyoruz. Kamu kurumları da var. Biz kanundan aldığımız yetki ile zaten bu görevi yapıyoruz. Örneğin, Kadın Konukevi’ni biz kurarken, Belediye kendi kararı ile elbette bir karar veriyor, yapıyor ama belirli kanun çerçevesinde bunu yapıyor. Bakanlık izni ile yapıyor. Bakanlık’tan sürekli denetim geliyor. Bakanlık’la iş birliği oluyor gibi bu çalışmaları çoğaltabiliriz. Yapılan çok değerli bir iş. Ağırlığı olan bir iş. Ama bu kadar altında buzağıyı aramayı gerektiren bir durum yok. Tabi takdir yükle Meclisindir” açıklamalarına yer verdi. Kadın ve çocuk sorunlarına ilişkin yapılacak olan ortak çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarının belirlenmesi amacıyla Mersin Baro Başkanlığı ile imzalanacak protokol ile ilgili imza yetkisinin Başkan Seçer’e verilmesini kapsayan madde Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.

 

 


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, meclis, cumhurittifakı, ret, kadınveçocukhakları, baro


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA