Erkekler Artistik Cimnastik Milli Takımımız tarih yazdı




Tarih: 13 Aralık 2020 Pazar 14:08


Mersin’de düzenlenen Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası’nda erkek milli takımımız, takım finalinde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi olarak tarih yazdı.

Haber- Harun Bor

 

34. Avrupa Büyük Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve Abdelrahman Elgamal'den oluşan milli takımımız 244 bin 393 puan ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Ukrayna’nın 248 bin 963 puanla birinci olurken, Macaristan 240 bin 393 puanla bronz madalya kazandı. Bu sonuçla beraber Türkiye Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası tarihindeki en iyi dereceyi elde etmiş oldu. Milli Cimnastikçi İbrahim Çolak alınan bu puanla ilgili konuşarak, “ Gümüş madalyaya üzülmüş durumdayız. Aslında bu ne kadar iyi bir yere geldiğimizi gösterir. Bizleri destekleyen herkese ve Türk halkına teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu. Ayrıca Şampiyona’da milli sporcumuz İbrahim Çolak “Parlayan Yıldız” ödülüne de layık görüldü.

 

 “AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Milli takım ile birlikte Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Federasyon Başkanı Suat Çelen ile hatıra fotoğrafı çektirerek Çelen, “Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli takımımızı tebrik ediyorum. Ritmikte gelen takım madalyasının ardından bir kez daha bu gururu yaşamamın mutluluğu içindeyim. Yarın Alet finallerinde madalyalar bizim olsun” açıklamalarında bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli cimnastikçileri tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizin ev sahipliğinde Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Erkek Artistik Cimnastik Milli Takımımızı kutluyorum. Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Abdelrahman Elgamal sizler bizim iftihar vesilemizsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Avrupa Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Mersin'de başarıyla organize edilen şampiyonada mücadele eden tüm ülkelerin sporcularına başarılar diliyorum."

 

“GENÇLER ALET FİNALLERİNDE 4 MADALYA BİRDEN”

Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası Gençler Alet Finallerinde Bora Tarhan halka ve atlama masası aletlerinde 2 bronz madalyanın sahibi olarak Avrupa üçüncüsü oldu. Cimnastik Avrupa Şampiyonası Gençler Alet Finallerinde Mert Efe Kılıçer de barfikste gümüş, paralel barda bronz madalyanın sahibi oldu.

 

 

 


Etiket: mersin, aertistikcimnastikavrupaşampiyonası, millitakım, final, madalya, bronz, gümüş, ümitşamiloğlu, ibrahimçolak, ahmetönder, ferhatarıcan, boratarhan, mertefekılıçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA