Gültak: “Bu ne ahlakidir ne etiktir”




Tarih: 18 Aralık 2020 Cuma 15:45


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Gündemin Nabzı programına konuk oldu. Gültak, yapacağı projelerden bahsederken, kendisi ile ilgili sosyal medyada yer alan video hakkında da açıklamada bulundu. Gültak, “Bu ne ahlakidir ne etiktir. Şiddetle kınıyorum. Dün itibari ile avukatım suç duyurusunda bulundu” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kanal 33’te yayınlanan Gündemin Nabzı programının konuğu oldu. Fatih Alkar’ın sorularını yanıtlayan Gültak,metro projesi ile ilgili söylediği sözlerden oluşturulan video ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in mecliste Gültak’a karşı “Sen metrodan ne anlarsın” laflarına cevap verdiğini ve bu söylemlerinin kırpılıp başka bir videoya dönüştürüldüğünü söyledi. Gültak, “Ortada dönen bir video var. Bir meclis konuşmamız var. Biz şunu söyledik. Mersin’deki metro projesine karşıyız. Ama buradan kamuoyunda bir öngörü yayılmaya başladı. ‘Gültak metro gibi güvenilir bir ulaşım aracına karşı’ algısı oluşturuldu. Ben metronun kendisine karşı olmadığımı söyledim. Ben metronun konforlu ve güvenilir olduğuna karşı değilim ama benim karşı olduğum Mersin metro ulaşım sistemi” dedi.

 

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Mersin ulaşım master programı hakkında bilgi veren Gültak, Mersin için rantabl olmayan bir projenin yapılmaması gerektiğini söyledi. Metro sisteminin yapılması için 32 bin ile 50 bin tek yön saat üzerinden yola çıkılması gerektiğini söyleyen Gültak, Mersin’de bu rakamların 2030’da bile 18 bine ulaşamadığını araştırmalarla ortaya çıktığını belirtti. Gültak, “Elbette ki Mersin’in ulaşım sorunu var. Ama bunu en doğru yöntem ile çözmek gerekiyor. Tramvay, metrobüs gibi birçok ulaşım yöntemi var. Mersin için en iyisini seçmek gerekiyor” açıklamalarında bulundu. Gültak, meclisteki yaptığı konuşmalardan yapılan video ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisinin bir önceki meclis konuşması ile bir sonraki konuşmasından bazı yerleri kesip birleştirerek videosunun oluşturulduğunu söyleyen Gültak, “Ben çalışma yapalım dedim, fizibilite çalışması yapalım ona göre seçeneklerimizi belirleyelim dedim. Ama konuşmam kesilmiş, metroya karşıyı kısmı alınmış, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in sözleri araya eklenmiş bir klip yapıyorsunuz. Bu ne ahlakidir ne etiktir. Şiddetle kınıyorum. Dün itibari ile avukatım suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca FOX, HalkTV, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine de tekzip yayınlamaları için suç duyurusunda bulunduk. Beni metro, teknoloji düşmanı olarak gösteriyorsunuz halbuki öyle değilim. Akdeniz olarak, Mustafa Gültak olarak neden metroya karşı olayım?” şeklinde konuştu.

 

“MECLİSİ KİMİN GERMEK İSTEDİKLERİNİ GÖRECEKLER”

Fatih Alkar’ın, “Mustafa GültakBüyükşehire aday olacak o yüzden mecliste böyle çıkışlar yapıyor. Büyükşehire aday olacak mısınız?” sorusunu yanıtlayan Gültak, “Bir önceki mecliste bunun cevabını verdim. Vahap Seçer’e dedim ki; ben Akdeniz adayıyım dedim. Ben Akdeniz Belediyesi için yeniden aday adayı olacağım dedim. Beni aday yapacak olan Cumhur İttifakı’dır. Ama ben Akdeniz Belediye Başkanıyken aynı zamanda büyükşehirde meclis üyesiyim. Dolayısıyla Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar olan kısmında Mersin’i, çocuklarımızı sıkıntıya sokacak rantabl olmayan bir konuyu insanlara anlatmak hakkımdır” diyerek görevine Akdeniz Belediyesi’nde devam etmek istediğini söyledi. Gültak, Alkar’ın “Bu tartışmalar Vahap Seçer’e olumlu yansıyor mudur?” sorusuna da “Diğer mecliste konuyla ilgili CHP’li meclis üyeleri konuştu. Vahap Seçer bizlere ‘Siz konuşmayacak mısınız?’ dedi. Sayın Tat ve Topkara ‘Bizi tahrik mi ediyorsunuz?’ diye sorduklarında, Seçer ‘Evet ediyorum ne var bunda tahrik olmayın burada siyaset yapıyoruz’ dedi. Bu konuşmaları Mersinliler izlerse, kimin meclisi germek istediğini göreceklerdir” yanıtını verdi.

 


Etiket: akdenizbelediyesi, m.mustafagültak, kanal33, gündeminnabzı, fatihalkar, metro, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA