Pandemiye rağmen yatırım yapıyor




Tarih: 20 Aralık 2020 Pazar 13:33


Mersin’in tanınmış iş insanlarından Veysel Kurtoğlu, pandemiye rağmen yatırımlarına devam ediyor. İş insanı Kurtoğlu, Mersin Toptancı veSebze Meyve Hal Kompleksinde bir ilki gerçekleştirerek giyim mağazası açtı.

Haber- Sevcan Akgül

Aynı zamanda gayrimenkul ve yatırım uzmanı olan Veysel Kurtoğlu, pandemi sürecinde insanlara tembellik yapmamaları ve cesur olmaları konusunda da tavsiyelerde bulunuyor. 1979 yılında Şanlıurfa’da doğan ve ardından Mersin’e göç eden Kurtoğlu, iş hayatına atılmasını şöyle özetliyor: “O yıllarda yaşadığımız zor şartlarla birlikte göç etmek zorunda kaldık. Memleketimizi bırakarak Şanlıurfa Suruç’tan Mersin’e geldik. Zorluklar yaşadık, çok kötü günler yaşadık. Yaşadığımız o günleri asla unutmadık. Hep mücadele ettim. Bu pandemi döneminde de halen zorluklar yaşıyoruz. Amacımız bu pandemide birkaç insana faydalı olmak. Öksüz, yetim kardeşlerimiz var. Kazancımızı tek taraflı düşünerek, Allahtan istediğimizi nasıl paylaşırız, iyi olabilmek adına ne yapabilirizi konuşmak istiyoruz. Biz şunu istiyoruz, akşam bir sıcak yuva gördük sıcak bir çorbamız oldu ama dışarıda yatan çok kardeşimiz var. Sağlıksız bir yaşamın getirisi olmaz, ailenize karşı çalışmak için dimdik ayakta durmanız lazım. Allah’ın bize verdiği şansa, zamana itaat etmemiz gerekiyor.”

 

“İŞ İNSANLARI YATIRIM YAPSINLAR”

Mersin’de ticaret yapan ve bu kent üzerinden para kazanan iş insanlarına çağrıda bulunan Kurtoğlu, kente yatırım yapılmaya devam edilmesini istedi. Kurtoğlu, “Mersindeki işadamlarına sesleniyorum. Pandemide tembellik yapmasınlar. Herkes çalışsın, bu kente nasıl katkı sunarım onları düşünsünler. İnsanlar çok kolay para kazanabiliyorlar ve hiçbir şekilde o paralarını iyilik adına kullanmıyorlar veya yatırım yapmıyorlar. Sadece kazanma hırsı ile olmaz. Rabbim bize versin biz de paylaşalım bizim amacımız bu” dedi.

 

“PANDEMİYE RAĞMEN YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Mersin’e yaptığı yatırımla insanlara istihdam da sağlayan Kurtoğlu, pandemi sürecine rağmen şubeleşeceklerini de belirtti. Kurtoğlu, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antalya, Konya ve Adana’da ‘By Veysel Kurtoğlu’ mağazalarını açacaklarının altını çizerek, “Pandemiye rağmen ülkemizde yatırım yapmaya devam edeceğiz. İsmimizi markalaştırdık, kurumsallaşma çalışmalarımız devam ediyor. Hem insanlara istihdam sağlayacağız hem de ekonomiye katkı sunacağız. 5 ilde ciddi anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Hassas bir çalışma yürütüyoruz. En kısa zamanda bu şehirlerimizde de mağazalarımızı açıp insanlarımıza hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi içerisinde 3 katlı ve 600 m2’lik bir alan içerisine kurduğu giyim mağazası ile hal çalışanlarına hizmet edeceklerini ifade eden Kurtoğlu, “Burada açtığımız mağaza ile Mersin’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi tarihinde bugüne kadar hiç giyim mağazası açılmamış. Burada bin 800 esnaf kardeşimiz var. Hepsinin de 7-8 çalışanı var. Burada günlük 45 ile 60 bin arası insan sirkülasyonu oluyor. Ve bunu da belki ilk defa duyacaksınız Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi dünyanın en büyük ikinci hal kompleksidir. Kocaman bir ilçede teksiniz. Bu büyük bir şans bizim için ama burada olamayan arkadaşlarımız için de biz şansız. Ekonomi bizi etkilemiyor çünkü doğru bir strateji uyguluyoruz. Biz büyük AVM’lerde Fransız, Hollandalı firmaları zengin etmek zorunda değiliz. Biz ihtiyacı olan kardeşlerimize, çalışanlarımıza, evlatlarımıza ve geleceğimizle ilgili bir yatırım yaptık. Burada bizim de bir eserimiz olsun istiyoruz” dedi.

 

“TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

By Veysel Kurtoğlu markası ile teknoloji odaklı bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Kurtoğlu, online mağaza çalışmalarının başladığını belirtti. Yatırımcı iş insanı Veysel Kurtoğlu, “Bizim burada 25’e yakın ürünümüz var. Bunun yanında dünyaca ünlü markalarla da çalışıyoruz. Pandemi sürecinde sokağa çıkmayan vatandaşlarımızı da unutmadan yatırımımızı bu şekilde yaptık. Çalışmalarımızı başlattık. Şu anda internet sitemiz hazırlanıyor. Çok kısa sürede bitecek ve online olarak ta satış yapmaya başlayacağız. Yabancı firmalara para kazandırmak yerine, yerli ve kaliteli ürünlerimize herkes rahat bir şekilde ulaşabilecek” ifadelerini kullandı.

 

“VAHAP SEÇER, BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Mersin Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi içerisinde açtığı mağazanın açılışında kendilerini onurlandığı için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Kurtoğlu, “Mersin’e yaptığımız bu yatırımdan dolayı açılış törenimize katılan sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Katılımıyla ve açılışta bize söylediği ‘çok akıllı bir yatırım’ sözü bizi çok mutlu ve onure etti. Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer beyefendi gerçekten bu kent için doğru bir isim. Vahap Seçer sahipsiz olan bu memlekete sahip çıkmak için gelmiş doğru bir isimdir. Vahap bey yolsuzluklara duygusal olmayan biri. Mersin’in bir tozunun kaybolmasını istemeyen birisi. Onun amacı, bu memleketin sahipsiz olmadığını herkese göstermektir. Vahap bey siyaseti bırakmadığı sürece bu kente çok daha güzel şeyler yapacağına inancımız tamdır. Bizler de kendisinin destekçisi olacağız. Mersin’le ilgili çok güzel yatırımlar düşünüyor. Mersin için zaman kısıtlı ve herkesin bu taşın altına elini koyması gerekiyor. Biz hepimiz burada aileyiz, kardeşiz, yoldaşız. Vahap Seçer’in bu kentte yaşayanların ağabeyi olduğunu, büyüklerin kardeşi olduğunu herkesten unutmamalarını istiyorum. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Sayın Bedrettin Gündeş beyefendiye de her zaman yanımızda olduğu için çok teşekkür ederim. Bizim fikirlerimizi önemseyip burada olmamıza yardımcı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hal yöneticisi Sayın Mehmet Güner’e teşekkür ederim. Pandemi demeden, yağmur çamur demeden buradaki sevkiyatın daha rahat yapılması için katkıları oldu. Bu yöneticilerimize hep ihtiyacımız var. Yine burada bize katkıları olan Hal toptancıları dernek başkanımız Münir Şen’e de teşekkür ederim.Sevkiyatçılar Bölüm Dernek Başkanı Hüseyin Timurtaş’a da, hal olarak bize olan desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.


Etiket: mersin, pandemi, veyselkurtoğlu, yatırım, byveyselkurrtoğlu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA