Mersin’in kurtuluş günü bu yıl sade bir törenle kutlandı




Tarih: 3 Ocak 2021 Pazar 14:18


Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü, bu yıl pandemi nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

Mersin Valiliği koordinasyonunda Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamalarına, sınırlı sayıda katılım oldu. Belediye başkanları, milletvekilleri, protokol üyeleri ile gazilerin katıldığı törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Pandemi kuralları gözetilerek gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Tören sonrası gazeteciler açıklamalarda bulunan Vali Su, Mersin'in kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Pandemi sebebiyle kurallara uygun şekilde icra ettik. Mersinliler, bundan 99 yıl önce kadınlı-erkeği, yaşlısı-genci hep birlikte Mersin'e sahip çıkmış, kentimizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bu çerçevede tabi ki, tarih boyunca milletimiz her zaman bağımsızlığına sahip çıkmış, bağımsızlığına, istikbaline, istiklaline uzanan elleri her zaman kırmıştır, bundan sonra da kıracaktır. Bu çerçevede kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi Mersinliler de Mersin'e sahip çıkıp, kenti düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnetle, şükranla anıyorum" dedi. (İHA)

 


Etiket: mersin, mersinvaliliği, aliihsansu, mersin, 3ocak, mersininkurtuluşu, tören


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA