Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 2020 OZM faaliyetlerini yayınladı




Tarih: 13 Ocak 2021 Çarşamba 14:55


2020 yılında Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı orman işletme müdürlüklerinde açma, işgal ve faydalanma sonucu mahkemelerce müsadere kararı verilen alanların yeniden ormancılık faaliyetlerine kazandırmak amacıyla 167 ayrı sahada 765 bin 944metre kare infaz işlemleri gerçekleştirildi.

Bölge Müdürlüğü sınırlarında ormanların kanun dışı müdahalelerden korunması bağlamında başta usulsüz kesimler olmak üzere orman kaçakçılığı, orman yangını, otlatma ve diğer suçlar ile mücadelede gözlemlemeyi amaçlayan ve uzaktan anlık görüntü aktararak erken müdahale imkânı veren 43 adet fotokapan hassas olan noktalara kurulum işlemleri tamamlanarak aktif hale getirildi.

Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 66 orman işletme şefliğine ait otlatma planları yeniden tanzim edilmiş olup bölge müdürlüğü dâhilinde devlet ormanlarında otlatma izni verilerek hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlandı. Davultepe laboratuvarında 2020 yılı içinde planlanan 20 bin adet yırtıcı böcek üretim programına karşılık laboratuvar personelinin özverili çalışmaları sonucu 22 bin adet C.sycophanta üretildi. Üretilen yırtıcı böcek larvaları çamkese böceği zararı görülen bin 263 hektarlık ormanlık alanda 8 orman işletme müdürlüğünde tekniğine uygun şekilde salımı yapılarak 2020 yılı biyolojik mücadele çalışması yapıldı. Ormanlarda yaşamını sürdüren ve biyolojik mücadelede büyük katkı sağlayan, zararlı böcekler ile beslenen kuşların popülasyonunu artırmak ve varlığını muhafaza ettirmek amacıyla 2020 yılı içinde 4.000 adet kuş yuvası, 8 Orman İşletme Müdürlüğünün 1.385 hektar ormanlık alanında tekniğine uygun şekilde asımı yapılarak 2020 yılı biyolojik mücadele çalışması yapıldı. Yine 8 orman işletme müdürlüğünde kızılçam kabuk zararlısı Orthotomicuserosus ile biyoteknik mücadele kapsamında türe özel feromonlar ve feromon tuzaklar kullanılarak 1675 hektarlık orman alanında biyoteknik, 113 hektar alanda da mekanik mücadele gerçekleştirildi.

 

PERSONELLERE EĞİTİMLER VERİLDİ

Ormanların korunmasında aktif olarak görev alan 265 personelimize 5 gün süresince teorik ve uygulamalı olmak üzere Mersin Polis Eğitim Merkezi işbirliği ile silah bakımı, emniyet kuralları ve temel atış eğitimi verildi. Eğitimler Polis Akademisi 2. sınıf emniyet müdürü, eğitmen komiserler ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü personelleri eşliğinde gerçekleştirildi.  Eğitimde silah tanıtımı, yasal mevzuat, silah kullanımı ve emniyet kuralları verilmiş olup atış poligonunda temel atış eğitimi verildi.

2020 yılı içerisinde ataması yapılan, 22 orman mühendisi, 62 orman muhafaza memuru ile hâlihazırda görevde bulunan işletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, teknik eleman ve orman muhafaza memurlarına, 8 orman işletme müdürlüğünde 3 gün süre ile sorumluluk alanlarındaki ormanların korunması ve orman zararlıları ile ilgili hizmet içi eğitim verildi. 28 adet seviye-1, 3 adet seviye-2 gözlem alanında taç değerlendirmeleri ile zarar parametrelerinin arazi çalışmaları tamamlanarak, yine yoğun izleme noktası olan 27 nolu seviye-2 gözlem alanında; ibre döküntüsü, toprak çözeltisi, çökelme ve fenolojik gözlemler yapılmak suretiyle rapor altına alınmıştır. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersinormanbölgemüdürlüğü, faaliyet


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA