Mükemmel gülüş için “Gülüş Tasarımı”




Tarih: 20 Ocak 2021 Çarşamba 15:03


Özel Akdeniz Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Ortaklarından Dt. Veysel Çeçen gülüş tasarımı hakkında bilgi vererek, “ Gülüş tasarımı, dudaklar, dişler ve dişetleri gibi estetik kriterlerin değerlendirilerek kişiye özgü güzel bir gülüş elde edilmesidir” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Özel Akdeniz Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Ortaklarından Dt. Veysel Çeçen, Mersin’de 2 şube ile faaliyetlerini sürdüren Akdeniz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin faaliyet alanları ve diş sağlığı ile ilgili gazetecilere konuştu.  Ağız ve diş sağlığı alanına her zaman ilgi duyduğunu ve bu alanın idealinin olduğunu söyleyen Çeçen, Çukurova Üniversitesi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanarak hayallerine ulaştı. Aldığı karardan hiçbir zaman pişman olmadığını vurgulayan Çeçen, hastaların şikayetlerine çözüm bulmak, onları mutlu etmek ve sağlıklarını geri kazandırmaktan mutluluk duyduğunu, bu yüzden bu mesleği seçtiğini sözlerine ekledi. Mezun olduktan sonra insanların sorunlarına çözüm olabileceği bir yer olması istediğini ve bu doğrultuda hareket ettiğini belirten Çeçen, “Değerli hekim arkadaşımla beraber bir yolcu­luğa çıktık. Süreç gerçekten zorlu ve yorucu geçti. Oldukça fazla zaman ve enerji harcadık, birbirimize sıkı sıkıya kenetlendik ve tüm bunlar bizi bir aile haline getirdi aynı zamanda.2003 yılında hizmete açılmış olan Özel Akdeniz Ağız Ve Diş Sağlığı Polikliniğinin Mersin Yenişehir’de bulunan şubesini diş hekimliği fakültesinde birlikte okuduğum arkadaşım Kenan Sevi ile birlikte devir aldık. 2020 Kasım ayında Mezitli ilçemizde Türkiye’nin en kapsamlı ve modern polikliniklerinden biri olan polikliniğimizi Mersin’de ikinci şubemiz olarak hastalarımızın hizmetine açtık. Yaşadı­ğımız süreç değerli hastalarımız olmadan bir sonuca varamazdı tabii ki, bu yüzden hep altını çizdiğimiz şey burada tüm doktor arkadaşlarımız ve hastalarımızla beraber bir aile oluşumuz, sorunlara bu yakınlık ile yaklaşımımız ve çözüm buluşumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

4 DİLDE ONLİNE HİZMET İMKANI

Mersin’de 2 Adana’da 4 şubesi polikliniklerine Tarsus ve Fethiye’de yaptıkları çalışmalarla yenisini eklemek istediklerini dile getiren Çeçen, polikliniklerinde diş estetiği, implant, protez, beyazlatma, kanal tedavisi, dolgu gibi birçok alanda hizmet ver­diklerini söyledi. Çeçen, “Polikliniğimizde siz hastalarımız bizler için gerçekten çok kıymetlisiniz bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Mezitli şubemizde sizler için, her hastamıza özel, tedavi sırasında üst kısımda dijital kanalları izleme konforu sunuyo­ruz, böylelikle sizlerin yapılan işlemler esnasında korkmanızı, sıkılmanızı engellemek istiyoruz. İlerleyen zamanlarda Türkiye genelinde ve yurtdışında franchising sistemi oluşturmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor.  Bunlara ek olarak yurt dışından gelecek olan hastalarımıza 4 dilde (Rusça, Almanca, İngiliz­ce, Fransızca) 7/24 yapay zeka destekli online hizmet ayrıca havaalanından transfer ve tercü­man hizmeti vermekteyiz” şeklinde konuştu.

 

“DİŞ TEDAVİSİNDE KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

Toplumda özellikle kanal tedavisi gibi ağız ve diş tedavilerine karşı oluşan ön yargının doğru olmadığını dile getiren Çeçen, “ Yapılan kanal tedavilerinde ve daha ciddi işlemlerde bile, ufak tefek şikayetler dışında, ciddi ağrısı olan bir hastam hiç olmadı. Böyle bir durum duymadım da. Bu yüzden değerli hastalarımız­dan ricam bu korkularını bir kenara bırakma­ya çalışmalarıdır, görüştüğünüz herhangi bir hekim de sizlere bunları söyleyecektir. Tedaviye geldiğiniz zaman aslında hiç korkulacak bir şey olmadığını kendiniz de göreceksiniz” dedi. Ağız ve diş sağlığının birçok açıdan önemli olduğunu da belirten Çeçen, sağlıklı dişlerin ve diş dokularının ağrı, sızı yapmadan yeme, içme problemlerinin olumsuz durumlar yaratmadığını belirtti. Çeçen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şayet ağız ve diş sağlınız yerinde olmaz ve böyle sorunlar ortaya çıkarırsa; günlük hayatınızı, yemek yeme düzeninizi ciddi ölçüde etkiler. Tüm bunların yanında sağlıksız gözüken dişleriniz yüzünden gülümsemekten hatta konuşmaktan çekinecek duruma gelebilirsiniz. Yani ağız ve diş sağlının olumsuz etkilenişi psikolojik sıkıntılara kadar birçok problemi beraberinde getirir.”

 

“AĞIZ KOKUSUNUN BİRÇOK SEBEBİ OLABİLİR”

Çeçen ağız kokusunu tek bir nedenle değil birçok sebeple oluştuğuna dikkat çekerek, “Uzun süre aç kalmak, ağız kuruluğu, sigara kullanmak, mide problemleri, düzensiz ve sağlıksız beslenmek, diş çürükleri ya da diş eti sorunları gibi birçok sebep ağız kokusuna yol açabilir. Bu sebeple kliniğimize başvuran hastalarımızda öncelikle ağız kokusunun nede­nini bulmak önem taşır. Bu kokuyu engellemek için öncelikle tespit edilen sorun ve etkenlerden ortadan kaldırılır. Daha sonrasında hastaya oral hijyen eğitimi verilerek ağız kokusu problemi önlenir” dedi. Diş sağlığı için düzenli bakımın şart olduğunu sözlerine ekleyen Çeçen, dişlerin günde en az iki kere ve bunların birinin mutlaka yatmadan önce olacak şekilde fırçalanması gerektiğini vurguladı. Çeçen, “Doğru temizlik için ara yüz fırçası ya da diş ipi kullanılmalı, Diş hekimi kontrolü 6 ayda bir olmalı, Dişler fırçalanırken mutlaka dil de fırçalanmalı, Daha etkin fırçalama için se­çilen diş fırçası yumuşak olmalıdır.Çok sıcak ve çok soğuk yiyeceklerden kaçınılmalı. Herkesin de bildiği üzere çok şekerli besinler sık sık tüketilmemeli. Asitli içeceklerden uzak durmak da yapmanız gereken başlıca şeylerden birisi” ifadelerini kullandı.

 

“MÜKEMMEL BİR GÜLÜŞ İÇİN DİŞLERİN DÜZGÜN OLMASI GEREKİR”

Çeçen, son zamanlarda çok revaçta olan estetik gülüş tasarımı hakkında bilgi verdi. Çeçen, “Gülüş tasarımı, dudaklar, dişler ve dişetleri gibi estetik kriterlerin değerlendirilerek kişiye özgü güzel bir gülüş elde edilmesidir. Son yıllarda dijital ölçü sistemleri ve 3D tasarım ve uygu­lamalar yapılmasıyla hastaya gülüş tasarımının daha çabuk ve en uygun şekilde uygulanması sağlanmaktadır” dedi. Mükemmel bir gülüş için dişlerin düzgün ve herhangi bir çapraşıklık barındırmaması gerektiğini savunan Çeçen, “ Üst santral kesici dişler diğerlerine göre daha belirgin olmalıdır. Dişlerde lekeler ve renkleşmeler bulunmamalıdır. Gülüş esna­sında üstte diş arkının birinci büyük azıya kadar görünmesi idealdir. Dudak seviyesi, dişeti sevi­yesiyle uyumlu olmalı, dişeti seviyeleri simetrik olmalıdır. Dişlerin, yüz biçimi ve dudak yapısıyla uyumlu olmaları gerekir. Üst ön dişlerin kesici kenarlarından geçen hayali çizgi alt dudak kavsi ile uyumlu olmalıdır” diyerek güzel bir gülüş için değerlendirmede bulundu. Gülüş tasarımı yapılırken dudak seviyesi, dişlerin boyları, dişeti seviyesi, diş rengi, diş dizimi, gülüş sırasında dudak ve dişlerin uyumu, gülme hattı gibi faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Çeçen, ideal diş şeklinin yüz şeklinde göre de değiştiğini vurguladı. Çeçen, “Kişinin yüz şekline uygun dişler ha­zırlandığında daha doğal ve estetik bir görüntü elde edilir. Aynı zamanda kişinin cinsiyeti de diş şeklinin belirlenmesinde önemli bir faktördür. Kadınlarda daha oval ve feminen dişler hazırla­nırken, erkeklerde daha köşeli dişlerle maskülen bir görüntü hedeflenir” şeklinde konuştu. Çeçen sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gülüş tasarımı beyazlatma, pembe estetik, lami­nalar, zirkonyum alt yapılır porselenler, orto­dontik tedaviler ve implant uygulamalarını içerir.

Beyazlatma ev tipi ve ofis tipi olarak çeşitlilik gösterir. Tek seans ve ortalama 40 dakikada diş rengi birkaç ton açılabilir. Evde uygulanan beyazlatma tipi birkaç gün boyunca pekiştirme amaçlı kullanılabilir. Kişinin yeme içme alış­kanlıklarıyla değişmekle birlikte, elde edilen beyazlık birkaç sene korunabilir. Porselen laminalar dişlerin üzerlerine yapıştırılan yaprak porselenlerdir. Dişler hazırlanırken diş dokusundan çok az miktarda alınması avantaj­dır.Laminalar ile aynı gün içinde daha estetik ve beyaz renkli dişlere kavuşmak mümkündür.Zirkonyum alt yapılı porselenler estetik diş hekimliğinde oldukça yaygın olarak kullanılan uygulamalardır. Zirkonyum ışığı geçirebilen bir metal olduğundan dişlere de oldukça doğal ve estetik bir görünüm elde etmek mümkündür. Doku dostu bu materyal ile dişetlerinde herhan­gi bir olumsuz reaksiyon oluşmaz. Ortodontik tedavilerde porselen ya da metal braketler kullanılarak ya da şeffaf apareylerle dişlerdeki çapraşıklıklar giderilir, dişler olması gereken ideal görünüme kavuşturulur. Günümüzde yaygın olarak kullanılan implant uygulamaları ile eksik dişler tamamlanır ve komşu dişlere en ufak bir zarar verilmemiş olunur.”


Etiket: akdenizağızvedişsağlığı, veyselçeçen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA