Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa kredi müjdesi




Tarih: 25 Ocak 2021 Pazartesi 15:26


AK Parti Mersin İl Başkanlığının 7. Olağan İl Kongresine video konferans yöntemi ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, 1 Ocak 2021 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun" dedi.

Haber – Gizem Konucu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığında partisinin Denizli, Mersin ve Uşak 7. Olağan İl Kongrelerine video konferans yöntemi ile bağlanarak bir konuşma gerçekleştirdi. AK Parti kongrelerinin pandemi sebebiyle sınırla sayıda katılımla gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Erdoğan, Şubat ayı sonuna kadar tüm illerde kongrelerin tamamlanacağını duyurdu. Kongrelerin şu anda canlı bağlantılarla gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, “Bizim kalplerimiz daima birdir beraberdir. İnşallah 7. Olağan büyük kongremizi salgının kontrol alınmasıyla milletimizle birlikte en coşkulu şekilde toplamayı ümit ediyoruz. Bugün Denizli’de salonu görüyorum, iftihar ediyorum, Mersin’de Uşak’ta salonu görüyorum iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023’e çok farklı taşıyacak ve 2024 yerel seçimlerinde de çok güçlü çıkmamızı sağlayacaktır. Tüm teşkilatlarımızdan önemli bir beklentim var. AK Parti sadece 18 yılın değil geleceğin de partisi olacağını göstereceğiz. Ülkemizin en geniş tabanlı partisi olarak bu konuda büyük avantaja sahibiz. AK Parti’nin kurucusu da sahibi de lokomotifi de milletimizin ta kendisidir. Neyi başardıysak Milletimizle beraber başardık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine yine milletimizle beraber taşıyacağız. Önce gönül kazanacağız sonra oy isteyeceğiz. Basın ve sosyal medya mecraları gönül kazanma faaliyetlerimizi yürüttüğümüz siyasetimizin sadece tescil ve duyuru yeridir. Yapmamız gerek her vatandaşımızın kapısını çalarak kalplerde yer edinmektir. Ülkemizde ulaşmadığımız, gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim telafi etmemiz gereken bir eksiğimizdir. Genel Başkanı'ndan sandık görevlisi ve üyesine kadar bu siyaset tarzı AK Parti'yi iktidara taşımış ve 18 yıldır kalmasını sağlamıştır. Bundan uzaklaşıyorsak milletimizle gönül bağını zayıflatırız. Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi güçlü tutmalıyız. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı ve AK Parti'yi zafere sizler taşıyacaksınız. Önümüzdeki dönemde göstereceğiniz gayret, emek ve fedakarlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TÜRKİYE'NİN İLK SİYASİ PARTİSİNİ TEK BİR ADAMCAĞIZA MAHKUM ETTİLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat be kat fazlasını 18 yılda kazandırdıklarına değinerek, “Her alanda ülkemize çağ atlattık. Terör örgütleriyle mücadeleden sınırlarımızın güvenliğini sağlamaya, mazlumlara el uzatmaya kadar onurlu ve kararlı politikalarla ülkemizin itibarını artırdık. Milletimizin AK Parti'yi girdiği 15 genel seçimin, mahalli seçimin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ve halkoylamasının tamamında birinci yapmasının gerisinde bu gurur tablosu vardır” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında muhalefeti de eleştirerek,

 “Üzüntüyle ifade etmek isterim ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin hiçbiri bizimle eserle ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir” dedi. Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, nereye gidiyorsak aksine gitmeyi siyaset olarak benimsemişlerdir. Geçmişteki hiçbir siyasetçi CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir durum sergilememiştir. CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette CHP'nin ifa ettiği bir görev var. Terazinin bir kefesinde HDP diğer kefesinde İYİ Parti var. CHP'nin görevi ise bu teraziyi dengede tutarak bir ittifakı bir arada tutmaktır. Bunlar yıllarca bizi ve pek çok siyasetçiyi tek adamlıkla suçladılar. Şu anda CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor. Türkiye'nin ilk siyasi partisini tek bir adamcağıza mahkum ettiler. Ülkemizde her genel başkanın bir geliş hikayesi vardır. Kasetle gelen tek genel başkan bu zattır” şeklinde konuştu. Erdoğan konuşmasını esnafa verdiği müjde ile sonlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, 1 Ocak 2021 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

“TÜRKİYE DÜNYADA YAŞAYAN MİLYONLARIN DERMANI OLDU”

Binali Yıldırım, AK Parti Mersin İl Başkanlığının 7. Olağan İl Kongresine katılarak pandemi sürecinde Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran daha iyi bir yol kat ettiğine değindi. Pandemi sürecinden dünyanın gelişmiş ülkelerinin yerle bir olduğunu söyleyen Yıldırım, “Onların zenginliği, teknolojisi hiçbir işe yaramadı. Topu topu yarım gramlık bir mikrop dünyayı dize getirdi. Ama öyle bir ülke vardı ki, o ülke bu salgınla mücadele ederken sadece kendi vatandaşlarını değil, ihtiyacı olan dünyada, bölgede yaşayan milyonların da dermanı oldu, onlara yardım etti” dedi. Muhalefetin şehir hastanelerine karşı çıktıklarını ve bu hastanelerin muhalefet tarafından ‘gereksiz, kaynak israfı’ olarak değerlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, “Ama onların göremediği bir şey vardı; işte o dediğiniz hastaneler bugün hayat kurtarıyor. Ve bu pandemide en az kayıpla, en az zararla atlattıysak, geçmişte sağlığa yaptığımız bu yatırımların sayesindedir. Gece gündüz mesai mefhumu gözetmeden çalışan fedakar sağlık mensuplarımıza şükranlarımız sunuyorum. Onların sayesinde bu belayı en hafif şekilde atlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN, MALİYEYE, HAZİNEYE KATKI SAĞLIYOR”

Binali Yıldırım; silahla, parayla, zenginlikle var olan ülkelerin yavaş yavaş yok olduğunu ifade ederek, “Bunun yerine ‘dijital teknoloji imparatorluğu’ geliyor, bilişim geliyor, teknoloji geliyor; çünkü bilişim ve teknoloji sınırları ortadan kaldırıyor. Bir sosyal medya paylaşımıyla bütün dünyanın gündemi belirlenebiliyor. Dünya küçük bir köy haline geldi. O halde teknolojiye daha fazla kafa yoracağız, gençlere, akıl terine daha fazla yatırım yapacağız. Çünkü temel ihtiyaçlarımızı tamamladık, yolları, havaalanlarını yaptık; demiryollarımızı modern hale getiriyoruz, hızlı tren projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Denizcilikte işte Mersin; Mersin denizcilikte en ileri şehirlerimizden biri. Limanıyla ihracatıyla Türkiye’nin gücüne güç katan bir şehrimiz Mersin. Mersin yük olmuyor. Mersin, maliyeye, hazineye katkı sağlıyor. Başka illere de katkı sağlıyor. Onun için üreten ve Türkiye’nin refahına katkı sağlayan Mersin, bundan sonra da desteklerini aynı şekilde almaya devam edecek” dedi. Türkiye’nin altyapı, iletişim ve ulaşımda 39. Sıradan 9. Sıraya yükseldiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, “Hedefimiz, dünyanın 10 büyük ülkesi arasına girmek. Demek ki, ulaşımda iletişimde bunu başarmışız. Başka alanlarda da elbette başarıyoruz. 2023 artık görünür hale geldi. 2023’e 3 seneden az bir vaktimiz var. Dolayısıyla Cumhuriyetin 100. yılında gençler, yenilenen Mersin kongresiyle iş başına gelen kadrolarla milletin adamını, Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı seçmeye hazır mısınız? İşte AK Parti bu. Sizlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YOLLARI BÖLERİZ, TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYİZ’”

Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük Türkiye’nin doğusuyla batısını, kuzeyiyle güneyini birbirine komşu yaptık” diyerek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ama bir şeye çok dikkat etki; dedik ki, ‘Yolları böleriz, Türkiye’yi böldürtmeyiz’. Ne PKK’sına, ne FETÖ’süne ne de bilmem kimine bu ülkenin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz dedik. 18 yıl sadece milletimize hizmet yapmakla kalmadık. 18 yıl boyunca vesayet odaklarıyla, kumpaslarla mücadele ederek bugünlere geldik. AK Parti’nin ilk yıllarını hatırlayın, o yıllarda dayatmaları, e-muhtıraları, parti kapatmayı, provokasyonları, kumpasları hatırlayın. Daha sonra 17-25’i hatırlayın, Gezi olaylarını hatırlayın. Bütün bunlarla mücadele ede ede bu günlere geldik.”

 

 

“ÇUKUROVA HAVA LİMANI 2022 MART AYINDA AÇILACAK”

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan AK Parti Mersin İl Başkanlığının 7.Olağan İl Kongresine katıldı. Servet Tazegül Spor Salonunda düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı kongrede konuşarak Çukurova HavaLimanı’ın2022 yılı Mart ayında açılacağının müjdesini verdi. 19 senede Mersin’e birçok yatırımın yapıldığına değinen Elvan, Mersin’de DSİ’nin 172 adet baraj, gölet ve dere ıslahı gibi projeleri bitirdiğini belirterek, “Karayolları Genel Müdürlüğümüze baktığımızda, 19 yıllık süreçte 10 milyar liraya yakın bir harcama söz konusu olmuş. Merakla beklediğiniz, yıllardan beri konuştuğunuz Sorgun Barajı, Aksıfat Barajı, Aydıncık Barajı ve Pamukluk Barajını, bu dört büyük barajı Allah'ın izni ile bu yıl tamamlıyoruz. Çeşmeli-Taşucu Otoyolunda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, projesi yapıldı, inşallah yakın bir süreçte ihale yapmayı planlıyoruz. Liman-Hal Köprülü Kavşağı tamamlandı. Bekirde Köprülü Kavşağı için önümüzdeki ay ihalesine çıkıyoruz. Akdeniz Sahil Yoluna 4 milyar liranın üzerinde harcama gerçekleştirildi, bugüne kadar 15 tünel ve 4 viyadük tamamlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Silifke-Mut yolu, 2,2 milyar liralık bir proje. Şu ana kadar 3 tünel, 60 kilometrelik bölünmüş yol tamamlandı ki, aşağı yukarı 1,5 yıl önce başlamıştık bu çalışmalara. Yine Gülnar-Silifke yolu, Tarsus-Çamlıyayla yolunun ikmal ihaleleri yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Gülnar-Mut Yolunda çalışmalar devam ediyor ve Organize Sanayi Bölgesinin otoyol ile bağlantısını bu yıl inşallah bitiriyoruz. Gözneyolundaki çalışmalar da önemli ölçüde tamamlandı. Erdemlilerin ısrarla istediği yayla yolunda 5 kilometrelik mesafeyi tamamladık ve hizmete açtık” dedi.

 

“ÇUKUROVA HAVA LİMANI’NI TAMAMLAMAKTA ISRARCIYIZ”

Bakan Elvan konuşmasında Çukurova Hava Limanı’nı tamamlamakta ısrar olduklarını belirterek, alt yapı yatırımlarının bittiğini, üst yapıya yönelik de ihalenin yapıldığını söyledi. Yüklenici firmanın 2 hafta içerisinde çalışmaya başlayacağını da dile getiren Elvan, “Bize olan sözü şu, 2022 yılı Mart ayı itibariyle Allah'ın izni ile Çukurova Havaalanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. Mersin’e yapılan sağlık yatırımlarından da bahseden Elvan, “2002 yılında 2 bin 701 olan yatak sayısını neredeyse ikiye katlayarak 4 bin 993'e yükselttik. Sadece bu süreçte inşa ettiğimiz hastanelerimiz Anamur Devlet Hastanesi, Bozyazı Devlet Hastanesi, Mersin Çocuk Hastanesi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Çamlıyayla Devlet Hastanesi, Erdemli Devlet Hastanesi, Silifke Devlet Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Mut Devlet Hastanesi, Gülnar Devlet Hastanesi ve bin 300 yataklı Mersin Şehir Hastanesi. Bunların tamamı AK Parti iktidarları döneminde yapıldı. Şimdide Şehir Hastanesi büyüklüğünde 600 yataklı devası Tarsus Devlet Hastanemizi tamamladık, inşallah önümüzde aylarda Tarsus Devlet Hastanesi'nin de açılışı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“50 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİNİN İSTİHDAMINI SAĞLAYACAĞIZ”

2002 yılından itibaren okul sayısının da artırıldığına dikkat çeken Elvan, “2002 yılında 671 olan okul sayısını, bin 126'ya çıkararak neredeyse ikiye katladık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 38 idi, 22'ye düşürdük. Spor alanında çok sayıda spor kompleksini hayata geçirdiğimizi biliyorsunuz. Akdeniz ilçemizde yıllardan beri konuşulan Çay Mahallesi'ndeki konutlara başladık, inşallah kısa süre içerisinde bitireceğiz. Barış ve Turgut mahallelerini riskli alan ilan ettik, projeler üzerinde çalışıyoruz. 30-40 yıldan beri o gecekondu bölgelerinde sefil halde yaşayan vatandaşlarımızın, yaşam standartlarını yükseltecek muhteşem yatırımlarımıza başladık. Son derece modern binalarımızda bu kardeşlerimiz yaşamaya başlayacaklar. Biz milletimiz için bugüne kadar hizmet ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz" dedi. Bakan Elvan organize sanayi bölgesindeki yatırımlar hakkında da bilgilere vererek 8 farklı organize sanayi bölgesi üzerinde çalışıp sayıyı 11’e çıkartacaklarını belirtti. Elvan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Tarsus'ta 5 organize sanayi bölgesi, bir tanesini tamamladık, yatırımlar başladı. Bir diğerini de Tarsus'ta kamulaştırma çalışmaları bitti, tahsis çalışmaları bitti, diğer üçünden de inşallah bu yıl içerisinde yatırımlar başlıyor. Diğer taraftan Erdemli, Silifke ve Mut'ta organize sanayi bölgeleri kuruyoruz. İş için kuruyoruz, aş için kuruyoruz, hizmet için kuruyoruz. AK Parti demek iş demek, AK Parti demek aş demek, AK Parti demek hizmet demek. Buralarda 50 binin üzerinde kardeşimizin istihdamını sağlayacağız. Erdemli'ye de doğalgazı getiriyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız çalışmalara başladı."


Etiket: akparti, cumhurbaşkanı, receptayyiperdoğan, hazinevemaliyebakanı, lütfielvan, binaliyıldırım, 7.olağankongre, akp


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA