Babasını asker selamı ile uğurladı




Tarih: 15 Şubat 2021 Pazartesi 16:18


Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde şehit edilen Sedat Yabalak, Memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin kızı Zeynep, polis üniforması giyerken, asker selamıyla babasını uğurladı.

Haber- Sevcan Akgül

Irak’ın kuzeyi Gara bölgesinde terör hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen polis memuru Sedat Yabalak'ın cenazesi, memleketi Mersin'in Bozyazı ilçesine getirildi. Tören öncesi şehit polis memurunun Türk bayrağına sarılı naaşı cami önüne getirilirken, şehit polisi 7 yaşındaki kızı Zeynep Yabalak'ın, polis kıyafeti içerisinde, babasının naaşı önünde selam durdu.  Evli ve 3 çocuk babası şehit polis memurunun Tekeli Camii’nde düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Ayrıca, Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları da katıldı. Bakan Soylu, şehidin annesiÜnzileYabalak ile babası Kadir Yabalak ve şehidin eşi BurcuYabalak'a başsağlığı diledi. O sırada şehidin kızı Yabalak'ın, polis kıyafeti içerisinde babasının naaşı önünde selam durması ise görenleri duygulandırdı. Cenaze namazının ardından şehit polis memurunun cenazesi Bakan Soylu ve katılanların omuzlarında cenaze aracına götürüldü.Şehidin cenazesi, daha sonra Bozyazı Tekeli Merkez Mezarlığında defnedildi.Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Sedat Yabalak, kayınbabasını ziyarete gittiği Erzurum'dan görev yeri olan Şanlıurfa'ya dönerken, 28 Temmuz 2015 yılında Lice-Diyarbakır karayolu üzerinde eşi ve 3 çocuğunun gözleri önünde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.

 

KILAVUZ: “BU HAİNLERE HİÇBİRİMİZ GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Törene katılan belediye başkanları ve Mersin Milletvekilleri terörü lanetleyerek, şehit ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı dilediler. Cenaze töreni sonrasında açıklamalarda bulunan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi. Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını dile getiren Kılavuz, “Bu kahpe, kalleş, zalim PKK terör örgütü devletimiz tarafından, polisimiz, askerimiz, jandarmamız tarafından Allahın izniyle kökü kazınacaktır. Bu millet büyük bir millet, bu devlet büyük bir devlet. Asla geri adım atmayacaktır. Ve son terörist etkisiz hale getirilene kadar, teröristlerin kökü kazınana kadar kararlılıkla mücadelemiz devam edecek. Bu vatan hepimizin vatanı. Bu hainlere hiçbirimiz göz açtırmayacağız. Şunu açık söylemek istiyorum. PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin hepsi bizim nazarımızda teröristtir. Bu düşman nettir. PKK terör örgütünün kanı bozuktur. Lanetliyoruz, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bir milletvekili olarak biz de devletimiz, vatanımız için şahadete hazırız. Kanımızı bu vatan için akıtmaya hazırız. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Acılı ailelerine sabır versin. Başımız sağ olsun. Vatan şehitlerimize minnettar” ifadelerini kullandı.

 

ŞİMŞEK: “BUNDAN SONRA HERKES YOLUNU DOĞRU SEÇSİN”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de açıklamalarda bulunarak terör örgütlerini lanetledi. Şimşek;“Bugün yine sözün bittiği yerdeyiz. 5 yıldır hain terör örgütü PKK’nın kaçırdığı, hemşehrimiz haince, kahpece şehit edildi. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeter artık diyoruz. Bu hainlere kol kanat gerenler, bu hain terör örgütü ile iş birliği içerisinde bulunanlar, TBMM’de dahi bunlara destek çıkanlara yeter diyoruz. Sayın genel başkanımızın yaptığı çağrının bir an önce yerine getirilmesi, bu hain terör örgütüne sırtını dayayan, onla birlikte HDP’nin bir an önce kapatılması vatandaşlarımızın beklentisidir. Bundan sonra herkes yolunu doğru seçsin. Kimse bunlarla iş birliği içine girmesin. Vatanını, milletini seven herkes devletinin yanında olsun. Vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Bu mücadele sonuna kadar devam edip tüm terör örgütleri temizlenmelidir” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “MÜCADELEMİZ BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEKTİR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de yaptığı konuşmada üzüntülü olduklarını dile getirerek, “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Toplumumuzu uzun süredir karşı karşıya kaldığı terör sonucu ortaya çıkan bu tablo gerçekten bizleri derinden üzüyor. Umut ediyorum kısa sürede, artık bu tip haberleri almayalım. Daha huzurlu bir ülkede milletimizi yaşatalım. Gerekli mücadeleyi zaten güvenlik güçlerimizi teröre karşı sürdürüyor. Bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz başsağlığı dileyerek “Çok büyük bir acı. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu acılar, bizim ancak ve ancak teröre karşı, terörün iş birlikçilerine karşı, mücadelemizde azim ve kararlılığı artırır. Milletimize başka bir zarar veremezler. Bu acılarla terörle mücadelede azim ve kararlılığımız artar ve Türk milleti bunu başaracak. Bin yıldır bu coğrafyadayız, hiçbir güç bizi diz çöktüremedi. Yine eğdiremeyecek. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK: “TERÖR ÖRGÜTLERİ BİZDEN KORKSUN”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak toprağın şehit kanları ile birlikte kutsal olduğunu söyleyerek; “Cumhuriyet böyle kutsal oluyor. PKK’nın haince yaptığı saldırıların ilki değil. Bunlar çocuk, kadın katili. Bunlar silahsız insan katili. Cumhuriyet var olduğu sürece, bizler var olduğumuz sürece onların tepesinde devamlı olacağız. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Onların yurt içinde değil yurt dışında da ayaklarını ve kafalarını kıracağız. Tabii bu dönemde şehitlerimizi, masum insanlarımızı toprağa veriyoruz. Allah onlardan razı olsun. Sedat da bu şehitlerimizden bir tanesi. Ailesine sabır diliyoruz. Biz ülke olarak, Cumhuriyet olarak ailemizin yanındayız. Rabbim onlara büyük sabırlar versin. Ama şunu bilsinler ki; tüm terör örgütleri bizlerden korksunlar. Çünkü biz kanımızın son damlasına kadar onlarla savaşmaya ve şehit olmaya hazırız. Şu önemli, silahı olmayan, kendini savunabilecek bir durumda olmayan masum bir insanı öldürmek vahşice, haince bir şeydir. Ama biz de onların kanlarını yerde bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

ÖZYİĞİT: “ZAMAN SİYASET YAPMA ZAMANI DEĞİL”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başsağlığı dileyerek bu durumun kabul edilebilir olmadığını söyledi. Özyiğit, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Bağrımıza ateş düştü. Gerçekten kabul edilebilir olmayan bir durum. 2015’ten beri tutulan, silahsız vaziyette infaz edilen bu gençlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Resmen bir infaz şeklinde gerçekleşmiş. Yani sözün bittiği yer. Ama ben sağduyu ve sabır direnç ve bütün bu provokasyonlara halkımızın topyekun göğüs germesini ve direnmesini diliyorum. Zaman bu olayın siyasetini yapma zamanı değil, sosyal medyada görüyorum çok üzülüyorum. Ahlaksızca bu olayı kullanmaya çalışan insanlar var. Doğru değildir. Ve lütfen herkes sağduyuyu ortaya koysun. Burada ülkemizin neyle karşı karşıya olduğu gerçeğini hepimizin çok iyi analiz edip ona göre davranması gerekiyor. Tüm halkımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Acıları paylaşıyoruz. Paylaşmakla ancak bu acıları hafifletebiliriz. Sağduyu diliyorum” şeklinde konuştu.

 

ÜNÜVAR: “BÜYÜK BİR ACI İÇERİSİNDEYİZ”

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker yaptığı konuşmada, “Bu ülke yıllardan beri birçok şehit veriyor. Ama bu biraz daha farklı bir hüzünle oldu. Kardeşlerimizin yıllarca orada alıkonulması, bu hainlerin içerisinde kalması ve ondan sonra şehit oluş şekilleri ayrı bir dokundu. Her şehidimize ayrı şekilde üzülüyoruz. Çok üzgünüz. Mersin’imizin, Bozyazı’mızın başı sağ olsun. Her daim dualarımız askerlerimizle. Bir annesinin, babasının, kardeşinin, evladının yaşadığı acıya ortak olabilmek için dua ediyoruz ve buradayız. Sadece vatan sağ olsun diyebiliyoruz” dedi.  Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar da kelimelerin ifade edemeyeceği bir acı olduğunu dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün şehitlerimiz gibi bu şehidimiz de bizim bir evladımızdı. Benim çocuklarım da asker. Bir tanesi yeni terhis oldu. Diğeri sürekli asker, vatanı beklemekte. Benim ilçemde bir arkadaşla, kamuda çalışan bir memurla birlikte kaçırılmıştı rahmetli şehidimiz. Gerçekten kelimelerin ifade edemeyeceği kadar büyük bir acı içindeyiz. Tabii ki ne kadar şehit verirsek verelim, bizler sağ olduğumuz sürece, çocuklarımız sağ olduğu sürece vatanı bırakmayacağız. Ülkemizin başı sağ olsun.”

 

TAT: “MİLLETİN EVLATLARI OLARAK DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok, şehitlere rahmet dileyerek yaşanan olayın tüm vatanı ve milletini derinden üzdüğünü belirtti. Altınok, “Bu ülke bunların üstesinde gelecektir. Gücümüze güç katmamıza engel olmaya çalışıyorlar ama inşallah bu milletin birliği bütünlüğü bunu başaracaktır. Bir an önce bunlardan kurtulup güçlü ve kuvvetli bir ülke olarak mücadeleye devam ederiz diyorum. Bu coğrafyada olduğumuz sürece bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.  MHP Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mahmut Tat da millet olarak kenetlenmenin gerektiğini düşündüğünü söyleyerek, “Yeni bir yüzyıla girdiğime bu dönemde emperyal güçlerin neler yapmak istediği, kimlerin bizim devletimiz üzerinde kullanmaya çalıştığını milletimizi iyi görmesi gerekir. Buradan yıllardır başımıza musallat ettikleri bu terör örgütlerinden belki de hiçbir zaman kurtulamayacağız ama biz bu milletin evlatları olarak devletimize sahip çıkacağız. Kenetleneceğiz. Mekanları cennet olsun. Bu gençlerimiz bu evlatlarımız bizler rahat yaşayalım diye mücadelesinde daha güçlü bir Türkiye için emek sarf ediyorlar. Allah tüm emniyet güçlerimize güç kuvvet versin diyorum. Millet olarak başımız sağ olsun” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA