Çiftlikten sofraya gelen lezzet




Tarih: 17 Şubat 2021 Çarşamba 14:49


Mersin’de 12 yıl aşçı olarak çalıştıktan sonra küçük bir kasap dükkanını restorana çeviren Yıldız Et Restoranı Kurucusu Yıldız Say, “En büyük özelliğimiz etimiz kendi çiftliğimizden sofraya doğal lezzet olarak geliyor. Adana’da Lülü Bey Çiftliği’nden gelen etlerimiz ile bir­likte doğal etleri direkt olarak bünyemizde hem satışını hem de servi­sini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin’de 12 yıl aşçı olarak çalıştıktan sonra küçük bir kasap dükkanını restorana çeviren Yıldız Et Restoranı Kurucusu Yıldız Say, Yıldız Et’in kuruluş hikayesini ve hizmet alanlarını gazetecilere anlattı. 1973 yılında Hatay’da doğan ve iki çocuk annesi olan Yıldız Say çocuk yaşlarda iş hayatına atılmak zorunda kalmış. Serbest Bölge’de bir fabrikada aşçı olarak çalılan Say, Hatay’da bulunan hem kasap hem de restoran konseptini Mersin’e getirmeye karar vererek Yıldız Et Restoranı’nı kurduğunu belirtti.  Say, “12 Yıl önce kasap olarak başladığımız işte, Hatay konseptini Mer­sin’de oluşturarak hem kasap hem restoran olarak hizmet vermeye başladık. Kasap dükkanımıza önce mangal koyduk, daha sonra masa düzeni oluşturmaya başladık. Talepler artınca restoran haline getir­dik. Şuanda da bu konseptle devam ediyoruz. İnsanlar buradan hem kasap olarak hem de restoran hizmeti olarak faydalanabiliyorlar.  Benim bu konsepti kurma düşüncem şöyle oluştu; Dediğim gibi 12 yıl kadar bir fabrikada aşçı olarak çalıştım. Eşim de kasaplık yapıyordu. Ben yemekten anlıyorum, eşim etten anlıyordu. Biz bir yola girdik ve başladık. Bizim için zor bir süreç oldu fakat üstesin­den gelmeyi başardık. Biz sıfırdan başladık, herhangi bir maddi destek almadan borçla bu işe girdik. Ama insanlar üzerinde olumlu bir intiba bıraktık. Kurumsaldan çok aile usulü hizmetimizle insanlarla yakınlık kurarak işimizde başarılı olduk” dedi.

 

“DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİĞİMİZ KONSEPTİMİZ”

Restoranlarında önceliklerinin insanlara kaliteli et yedirmek olduğunu dile getiren Say, “Günümüzde insanlar gerçekten doğru eti bulmakta güçlük çekiyor. Hayvanın hangi bölgesinden hangi yemek yapılır, hangi kısmının lezzetli olduğunu bilmeyenler doğru et yemiş sayılmazlar. Bizim restoranımız aynı zamanda kasap olduğu için insanlar ne yemek istiyorsa ona uygun et çıkarılır pişirilir ve masaya koyulur.  En büyük özelliğimiz etimiz kendi çiftliğimizden sofraya doğal lezzet olarak geliyor. Adana’da Lülü Bey Çiftliği’nden gelen etlerimiz ile bir­likte doğal etleri direkt olarak bünyemizde hem satışını hem de servi­sini yapıyoruz. Şu anda bu konseptte hizmet veren çok bir yer yok diye biliyorum. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimiz de budur. Biz çok detaya takılmıyoruz. Masalarımızda çok fazla yeşillik masa süsleme vs gibi şeylerden çok et olur. Bizim amacımız insanlara et yedirmek. Biz sürekli kendimizi yetiştirdik” ifadelerini kullandı.

 

“RESTORAN AYAKLARINA GELİYOR”

Say, Mersin’de ilk kasap restoranı açtıklarının kendileri olduğunu söyleyerek, “Çok zorluklar çektik fakat yine de doğru ve dürüst hizmetimizden dolayı ayakta kalmayı başardık. Şuanda Mersin’in her kesiminden müşteri ağımız oluştu. Buraya bizi bilen insanlar geliyor. Et tutkunu, etten anlayan insanların tercihi olduk. Et hakkında bilgisi olmayan insanları da burada bilgilendiriyoruz. Özellikle ev hanımlarına evde yapacakları et yemekleri hakkında çeşitli önerilerde bulunuyoruz. Biz daha öncesinde tek başımıza bu işi yapıyorduk. Daha sonra Akgün Lülü bey ile birlikte ortaklığımız oluştu. Adana’da bulunan Lülü Bey Çiftliği’nden gelen doğal lezzetleri vatandaşlarımıza ulaştırdık. Kuzu, dana, tavuk, yumurta gibi organik ürünlerimizi bu çiftlikten alıyoruz. İnsanlar artık doğal ürünlere yoğunlaştı. İğnesiz, hormonsuz tamamen doğal besinle beslenen hayvanları tercih ediyorlar. Bizler de insanların bu ihtiyacına en titiz şekilde karşılık veriyoruz. Bünyemizde bulunan tüm ürünlerimiz organiktir. Haftalık 2 tosun, 15 kuzu ortalaması ile insanların isteklerini karşılıyoruz. Pandemi nedeni ile bilindiği üzere restoranlar faaliyetlerine ara verdi. Bu süre zarfında evlere pişmiş ve paket servis imkanı sağlıyo­ruz. Paket servislerimizi istenilen doğrultuda hazırlıyoruz. Özellikle şu anda paket servis yoğunlaştı. Misafirlerini genellikle restoranlarda ağırlayan kesim arıyor ve masada olması gerekenler sayıyor ve ona göre de paket servis imkanı sağlıyoruz. Yani kısacası restoran ayaklarına geliyor. Her türlü et çeşitlerimizi bünyemizde hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, yıldızet, yıldızsay


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA