“El ele verirsek birçok şeyin üstesinden geliriz”




Tarih: 8 Mart 2021 Pazartesi 14:02


Büyükşehir’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, etkinlikte üretici kadınların da yer aldığını belirterek, “Kadınlarımızın burada ürettikleri bizlere de başka insanlara da örnek oluyor. İnanılmaz bir işbirliği ve dostluk gösteriyor kadınlar. Mesajımız; sevgi, saygı, sanatla ve iyi niyetle el ele verirsek birçok şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” dedi.

Haber- Harun Bor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve konser düzenledi. Etkinlikler kapsamında üretici kadınlar da stantlarıyla Özgecan Aslan Meydanı’nda yer aldı. Sabah 09.00’da başlayan etkinlik, akşam 20.00’a kadar devam etti. Etkinlik alanına gelen Mersinliler, kadın sanatçıların sergisini gezerken, hatıra köşesinde de fotoğraf çektirmeyi unutmadı. Etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, kendileri için her günün 8 Mart olduğunu ve kadın çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Dokucu; “Kadın çalışmalarımız tüm ilçeleri kapsıyor. Kadın üretici stantlarımızda yer alan kadınlarımız ikinci bölgeden, Mut, Gülnar, Tarsus ve Çamlıyayla gibi ilçelerden buraya geldiler. Burada ürettikleri ürünleri satıyorlar. Zeytin, salça, incir gibi ürettikleri ürünlerle kazanç sağlıyorlar. Stantlarımın gördüğü ilgi ve düzenlerinden dolayı memnunuz. Stantlarımız normalde bir gün burada yer alıyordu ancak 860 civarında başvuru aldık bu sayıdan 250 civarında standımız var. Sayıca fazlayız kimse reddetmedik birlik ve beraberliğimiz bu şekilde pekişmiş oluyor. Beş gün sürecek olan etkinlikte geri kalan üretici kadınlarımıza da mutlaka yer vermiş olacağız ve süreyi de uzattık. Kadınlarımızın burada ürettikleri bizlere de başka insanlara da örnek oluyor. İnanılmaz bir işbirliği ve dostluk gösteriyor kadınlar. Mesajımız; sevgi, saygı, sanatla ve iyi niyetle el ele verirsek birçok şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“TÜRK KADINININ ÇOK GÜÇLÜ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Mezitli Üretici Pazarı’nda çalışan Medine Şengür, standında içli köfte, zeytinyağlı yaprak sarma, lahana sarması, sarımsaklı köfte, el açması baklava, köfte, biberli ekmek gibi gıdalarla Mersinlileri bekliyor. Kadınlar her zaman güçlü olması gerektiğini vurgulayan Şengür; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve kadınların güçlü olmalı, Türk kadınının çok güçlü olduğuna inanıyorum. İstediği zaman yapamayacağı bir şey yok. Eşitlik istiyoruz. Kadınların her yerde sözünün geçsin ve geri plana itilmemesini istiyoruz. Aileme destek olmak için buradayım ve dört yıldır Üretici Kadın Pazarı’nda yer almaya devam ediyorum. Pandemi döneminde bu gibi organizasyonların yapılması bizlere adeta can suyu oldu. Kadınlar her gün hatırlansın bir gün değil. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Mersin’de bulunan vatandaşlarımız buraya bizlere destek olamaya gelsin” dedi.

Bir başka üretici kadın olan Ayşe Alagöz de ev hanımı ve kendi elleriyle yaptığı el açması baklava, sarma, içli köfte, humus, poğaça, mantı gibi insanların hazır ve taze bir şekilde tüketebileceği gıdalar satıyor. Alagöz, “Bütün emekçi kadınların kadınlar günü kutlu olsun. Kadınların emekleri ile ürettikleri bu ürünler umarım bol kazanç sağlar. Ben ilk kez burada stant başvurusu yaptım bir arkadaşım aracılığıyla ve ben de burada bulunmak istedim. Evde sosyal medya üzerinden de satış yapıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesi buraya bekliyoruz her şey taze el emeği ile üretildi” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA