Mersin OGM’den ORİKEM Projesi




Tarih: 10 Mart 2021 Çarşamba 13:14


Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; ormanları; korumak, izlemek, yasa dışı faaliyetleri engellenmek, orman suçlarına karşı anında ve olay yerinde müdahale edebilmek amacıyla ORIKEM (Ormanları İzleme Koruma Entegre Müdahale) Projesi kapsamında; Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde yerli ve milli yapay zeka ile suç tespiti yapan fotokapanlar kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Bölge Müdürlüğüne, Orman Genel Müdürlüğü OZM Dairesi Başkanlığı tarafından, fotokapan kullanım, işletme ve teknik eğitimleri, Orman Koruma Şube Müdürü Kamuran Birinci ve ORİKEM Koordinatörü Yazgı Coşgun Polad tarafından verildi. Eğitime bölge müdürlüğü OZM Şube Müdürü Veysel Önen, şube teknik elemanları, 8 orman işletme müdürlüğünün işletme müdürleri, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ile işletme müdürlüklerin teknik elemanları katıldı. Kesme, nakil, açma, otlatma, taşıma, kaçak avlanma vb. orman suçlarında koruma sağlayan fotokapanlar ile aynı zamanda insan, kaynak ve zaman tasarrufları da sağlanmaktadır. Fotokapanlar ile orman sahaları 7 gün 24 saat izlenmektedir. Hareket ve ısı sensörlerinden sağlanan görüntü ve videolar, M2M (makineler arası haberleşme) aktarılıp yapay zeka tarafından işlenmekte ve ilgili orman işletme şefine gerçek (eş) zamanlı olarak gönderilmektedir.  Yerli ve Milli Yapay Zeka destekli fotokapanlarda insan, hayvan, araç ve iş makinesi türüne göre alarm oluşturma özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda orman suç aletlerini, canlı-cansız nakil vasıtalarını tanımlayarak öncelikli alarm sınıfları oluşturulmakta ve plaka tanımlama yapılmaktadır. Taşra teşkilatında kurulumu gerçekleştirilen fotokapanlar ile orman suçlarının oluşması büyük oranda engellenecek olup, yasadışı orman faaliyetleriyle olay yerinde anında müdahale sağlanacaktır. Düzenlenen suç zaptlarında, fotokapanlardan elde edilen görüntüler suç delili olarak kullanılacaktır. Orman Genel Müdürlüğü merkezinde, ORİKEM canlı izleme ve yönetim odası kurulmuş olup taşra teşkilatlarındaki fotokapanların yönetimi, kontrolleri ve teknik desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda suç görüntülerinin kayıtları da tutulmaktadır.  (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, mersinormanbölgemüdürlüğü, orikem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA