Mecliste tansiyon yine yükseldi!




Tarih: 15 Mart 2021 Pazartesi 19:03


Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi sırasında MIP’nin liman genişletmesine karşı ortak karar alınması konuşulurken mecliste tansiyon yükseldi. Çıkan tartışmalar sonucunda AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri meclisi terk etti.

Haber - Harun Bor

Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi yine tartışmalara sahne oldu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak konuşma yaptığı sırada liman konusu dışına çıkınca mecliste tansiyon yükseldi. Mecliste söz alan Gültak’ın işten çıkarılma konusu ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında ise mecliste kavga çıktı. Gültak işten çıkarılmalarla ilgili, “16 memur çıkarılmış 4’ü iade olmuş. Kadroyu işçiden 5’i çıkarılmış mahkemesi devam ediyor. Sözleşmeli 11 memurun 10 tanesini geri iade almışız. Şirket işçilerinden 89 işçi çıkmış, 55’ini mahkeme kararı ile iade almışız. Tüm mahkeme kararlarını uyarlamışız. Bende sizden aynı hassasiyeti bekliyorum. Umarım tazminatları verip mahkeme kararlarını uygularsınız. İşten çıkanların hepsi terörle ilgili oldukları için çıkarıldı. Performanstan veya siyasi görüşten dolayı değil. PKK’ya terör örgütlerine destek verdikleri için işten çıkarılmıştır” şeklinde konuşurken CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız’ın sık sık araya girmesi tansiyonu yükseltti. Mecliste çıkan tartışma sonrası oturuma 5 dakika ara verildi. Aranın ardından devam eden meclise AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri salonu terk ederek katılmadı.

“BAZI SİYASETÇİLER İDARENİN YERİNE KENDİLERİNİ KOYUYOR”

Seçer, Gültak’ın salondan ayrılmadan önce söylediği “Bir haber geldi, Singapur ve Şangay’da deniz hayvanları ölümlerine rastlanmış. Singapur ve Şangay deniz limanları da dolgu. Hakikaten hayvan ölümleri ciddi anlamda başlamış buralarda haberiniz olsun. Öyle şeyler söyleniyor ki sanki biz çevre, hayvan ve doğa düşmanıyız. Bu ülkeler bunları yapmışlar ve ticaret yapıyorlar.Onların hayvanlarına bir şey olmuyor. Bize gelince oluyor. Sayın başkanım bir şeyi daha anlamadım, ‘Bir tane yerli firma olsa o yolda bir tır kalmazdı’ derken acaba kimi itham ettiniz? Bunu açıklarsanız bizde o kurumun üzerine gerekli denetlemeleri sağlarız. MIP bazı devletin kurumları tarafından korunup korunuyorsa bende hemen yanınızdayım orayla ilgili işlem yapılmasını bendetakipedeceğim. Elinizde belge varsa bende yanınızdayım. Şu unutuluyor, burası Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının. MIP kiracıdır. 2043’te bütün yatırımlarını bu ülkenin vatandaşlarınabırakacaktır. Kimse burada yaptığı yatırımları ceplerine koymuyor. Dolayısıyla ödediği vergilerden belediyeler katkı payı alıyor. Dolayısıyla Büyükşehir’e de oradan para geliyor. Burası şu an 250 milyon odlar yatırım yapmış. Şu anda da 375 milyon dolar daha yatırım yapacak” şeklindeki sözlerine de yanıt verdi. Seçer, “Gültak bana bir soru sordu. Burada olmadığı için çok rahat konuşmayacağım. Ama burası meclis, otursaydı da dinleseydi demek geliyor insanın içinden. Bazı siyasetçiler durumundan vazife çıkarıyorlar. İdarenin yerine kendilerini koyuyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cevap verir, belediyeyse belediye cevap verir.Bizim bazı siyasetçiler herkes adına kendisini yetkili görüyor. Siyasi iktidar olmakla devlet bürokrasisini karıştırıyorlar. Bunlar devlet bürokrasisi, onları savunmak siyasi iktidara düşmez. Ben siyasi bir kimliğim.Siyasi olarak yanıt veririm ama bir kurumu ya da kurumda karar alıcı bir mekanizmaya ilişkin bir eleştiriyi siyasiden öte yetkili kurumlar resmi yazı ile yanıtlayabilirler” dedi.

 

“GÜLTAK GEREKSİZ BİR İŞ YAPTI”

Seçer, kentteki huzuru sağlamak zorunda olduğunu, kentin temiz olmasını sağlayacak mekanizmanın da kendisi olduğunu söyleyerek, “Temiz tutamıyorum. Neden?  Liman yönünden düzeninin bozulmasını sağlayan oradaki araç parkları ve onların düzensizlikleri. İş bana kalsa ben yasaklarım. Koca bir liman alanına kira öderken Mersin’in girişini de kiralamadın. Orayı TIR parkı olarak kullanıyorsan, bize yardımcı olun dedik. Bize gelen cevap bizim görevimiz değil oldu. Bu konu nereden açıldı? Bana suçlama yapıldı. Bunu yaptık, imar değişikliği yapalım dedik. Yolu yapacak olan belli. Yatırıma karşı değiliz. İnsanları başka yönlere çevirmeyelim. Gültak gereksiz bir iş yaptı. Ben uyardım, yoksa bu tartışma çıkmazdı. Ben rica ettim. Şu anda liman konusunu tartışıyoruz yönetmelik gereği sana söz veremem ama onu da yapacağım, tartışmalardan sonra sana tekrar söz vereceğim orada bunu dile getir dedim. Sayın Gültak’ın yaptığı buradaki yönetim anlayışını yok saymaktır, rest çekmektir. Benim bu ikazıma rağmen konuştuğumuz konunun dışında bir konuşma yapınca oradaki arkadaşlarımız da birbirine kırıcı sözler söyledi. İşte meclis maalesef bu noktaya geldi. Bundan sonraki süreçte umarım daha dikkatli davranırız. Limana yatırıma karşı değiliz, yabancı ya da yerli yatırımcıya da karşı değiliz ama kanun var hukuk var bu çerçevede yapılmak zorundadır” dedi. Konuşmaların ardından mecliste Mersin Limanı kapasite ve işlevselliğinin arttırılması ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin temenni kararının alınması ile ilgili konunun görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, meclis, toplantı, birleşim, akparti, mustafagültak,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA